Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Islám dělá z lidí fanatiky, lháře a demagogy

Čím dál tím víc se ukazuje, že Islám dokáže vymýt lidem  mozek. Dělá z lidí lháře, demagogy a fanatiky. Nechci se zabývat lidmi v Arabských zemích, Africe a Asii. Podívejme se na to jak dokáže působit Islám na Čechy.  

Islám a zákony ČR

V naší republice máme podle odhadů 10-20 tisíc "muslimů" (tj. 0,1-0,2% populace). Při sčítání  v roce 2011 se k Islámu přihlásilo cca 3 000 občanů. Otázkou je zda se vždy jedná o muslimy nebo jde o imigranty z muslimských zemí (ne všichni narození jako muslimové opravdu věří v alláha).

Řádově stovky z nich ( možná několik málo tisíc z nich) jsou původem Češi. Většina jsou sice imigranti, ale žijí u nás bez problémů často už desítky let a o mnoha z nich to okolí ani netuší. Často jsou to lidé, kteří u nás studovali a po studiích u nás zůstali. Například senátor za ČSSD Hasan Mezian, který u nás je od roku 1967. Pokud je mi známo tak u nás nebyl spáchán žádný trestný čin "ve jménu Alláha".

Znalci Islámu

Nevím kolik z muslimů u nás četlo korán, kolik z nich mu porozumělo, kolik z nich ho důkladněji studovalo (neví to přesně nikdo).  Podle výkladu koránu u nás žijícimi muslimy a zéjmena podle jejich názoru je víra v Alláha plně slučitelná se zákony ČR.

Přesto v mediích néjvíce slyšíme hlasy od tzv. "znalců islámu". Podle nich každý správný muslim musí zabíjet nevěřící, kamenovat cizoložnice, týrat ženy....Každý muslim je povinný dodržovat nejtvrdší verzi práva Šaria.

Tito "znalci" se tváří, že studovali Islám, že ho naprosto přesně ho dokáží interpretovat a že jejich výklad je jediný správný. Nelze říct,že lžou úplně všichni, několik málo jich možná opravdu studovalo Korán a Islám. Většina, ale ve skutečnosti zpravidla  jen používají věty vytržené z kontextu, velmi často lžou případně podávají zkreslené informace.

Nechme výklad Koránu na muslimech. Nechme na nich, jak si svou víru sladí s našimi zákony.

Dokud dodržují naše zákony, je to jen jejich věc.

 

 

Demagogie, ktou působí Islám u Evropanů

Snad každý jsme se setkali s tvrzením, že muslimové působí v Evropě problémy. Že působí různé násilné akce, zapalují ve francii auta, znásilńují ve Švédsku....Tyto věci se dávají do souvislostí s různými ghety ve kterých  muslimové žijí. Vypadá to logicky, kriminalita nepochybně v těch ghetech vyšší je. Faktem, ale je, že kriminalita je vyšší všude kde jsou gheta. Ať už jsou muslimská, romská, černošská,nebo třeba "jen" chudinská. Problémem ghet není ani etnikum, ani národnost a ani vyznání. Problémem ghet je nízká vzdělnost, chudoba a sociální vyloučení. Gheta jsou na celém světě a všude na celém světě bez ohledu na náboženství je v nich  více vražd, krádeží, znásilnění...Obecně je v ghetech vyšší kriminalita. Tvrzení, že to je kvůli víře je čirou demagogií.

Často tady na diskuzích případně v blozích čteme, že islám je velmi agresivní a podrobuje si území násilím, že křížové výpravy byly následkem předchozích útoků muslimů na křesťany. To je další příklad bezbřehé demagogie. Autoři takových tvrzení (např. pan Kavka zde na blogu) zcela opomíjejí fakta. Ano je pravda, že Arabové provedli někoik útoků na Evropu, ale stéjně tak útočili Evropané na orient. Evropská expanze do oblastí blízkého východu byly dávno před vznikem Islámu. Křížové výpravy nebyly jen proti muslimům, ale např. i proti Katarům. Všechny tyto výpravy měly vždy za cíl zisk území a majetku. Případné náboženské důvody byly jen zástěrkou. Ostatně o agresivitě "křesťanské" Evropy v minulosti svědčí nejen světové války, ale především kolonizace světa, provázená vyvražďováním ( indiani, původní australané), zotročováním.... Naprosta většina válek v minulosti (možná všechny ) byly kvůli majetku, území a moci, ne kvůli náboženství. Náboženství je jen zástěrkou, kterou jsou války a ospravedlňovány. Terorismus nemá za cíl šířit náboženství, ale jeho cílem je šířit strach a tím upevnění vlastní moci.

A další příklady demagogie

  • Často slyšíme volání po tom aby Islámští učenci odsoudili teroristy. Jakmile to udělají tak se okamžitě objeví spousta těch co říkají, že Islám jim dovoluje lhát, že to nemyslí vážně. Faktem, ale je, že sice moh lhát kvůli své víře. nesmí ale lhát souvěrcům. každé vyhlášení těch učenců je určeno i souvěrcům, proto nemůže být podle koránu lživé.
  • Proti islamistům mají povstat všichni muslimové v okolních zemích jinak se jim nedá věřit. Pokud je muslim aresivní je to vyčítáno, pokud nebojuje je mu to rovněž vyčítáno. U nás taky všichni nepovstali při obraně před zločiny komunistů, při napadení němci. Nešli jsme bránit muslimy masaované v srebrenici...
  • Uprchlíkům mají pomoci okolní muslimské země. Pomiňme realné možnosti okolních zemí, ale co má společného Katar a SAE se Syřany-jsou to zcela nezávislé národy.
  • Propagujeme Sekulární stát. Jednou z jeho podmínek je svoboda vyznání. V okamžiku kdy se jedná o lidí ze Syrie, obecně ze zemí kde je v převaze Islám, okamžitě  se volá po zjišťování náboženského přesvědčení.

A takto by se dalo pokračovat.

Islám a lhaní

Za příklad toho jak islám lidi nutí lhát vezměme doc. RNDr. Martina Konvičku Ph.D.

Doc. RNDr. Martin Konvička Ph.D.  vyučuje na VŠ na přírodovědecké fakultě. Nepochybně je odborníkem ve svém oboru a je zvyklý ve své práci používat ověřená fakta, případné vlastní názory presentovat jako vlastní názory. Tento člověk se angažuje ve hnutí IVČRN kde ale postupuje zcela jiným způsobem. Jeho vystoupení v pořadu Hyde Park v ČT vyhodnotil demagog.cz. Z 19 výroků označil za pravdu 5, za lež 6, za zavádějící 4, za neověřitelné 4. Někdo může namítnout nekvalitní prácí demagog.cz a poukazoval na to např. pan Valenčík ve svém blogu http://valencik.blog.idnes.cz/c/446803/Demagog-proti-Konvickovi.html. On to vyhodnotil jako 11xpravda,2 lži ( ty jsou jednoznačně doložitelné), 4 zavádějící, a 2 neověřitelné. Osobně víc věřím demagogu.cz, ale i pokud vezmu hodnocení panem Valenčíkem tj.cca  10 % lží, 20% zavádějící informace potom je celkem jasné, že pan Konvička pokud by takto postupoval ve své práci tak by ho vyrazili.
 

Známý je výrok "ne každý muslim je terorista, ale každý terorista je muslim". Faktem ale je, že podle Europolu je jen nepatrný zlomek teroristických činů páchán z náboženských důvodů. Mnohem více těchto činů je spáchán z národnostních důvodů.

(http://www.lidovky.cz/europol-jen-2-teroristickych-cinu-v-evrope-maji-nabozenskou-motivaci-1jx-/zpravy-svet.aspx?c=A150118_131940_ln_zahranici_mmu#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_lidovky&utm_content=main)

Teroristický čin s největším počtem mrtvých v Evropě, v posledních letech, bylo sestřelení letadla nad Ukrajinou (ať už to udělal kdokoliv) se stovkami mrtvých. Dalším pak Breivikovo vraždění, které odůvodňoval bojem proti multikulturní společnosti. U nás byly v minulosti teroristické činy jako forma kriminálního jednání ( hrozba bombami pro výkupné) a jako teroristický čin lze hodnotit např. vhození zápalné lahve do domu a popálení malé Natálky. Naboženský terorismus pak není jen výsadou muslimů, ale dopouštěli se ho a dopouští různé sekty, křesťané, židé, budhisté a dá se říct příslušníci každého většího náboženství či filozofického směru. Terorismus není motivován náboženskými, ale především mocenskými a kriminálními důvody. Přesto jsme neustále "krmeni" tím jak většinu terorismu v Evropě či na světě mají na svědomí muslimové kvůli rozšiřování víry.

 

Fanatismus

Když se podíváme jak snadno se v ropě fanatizuje dav proti muslimům a to i v zemích jako u nás kde jich je minimum je to až neuvěřitelné.
Jak snadno dokáží lidi svádět vše na víru je názorně vidět v Teplicích. Do lázní tam jezdí turisti z muslimských zemí. Vzhledem jsou rozpoznatelní od Evropanů a z jejich chování je "velký problém". Zkuste se pak v Chorvatsku zeptatk se dívají na naše turisty, jak se tam naši turisté chovají.

To, že k nám jezdí např. mladí Dánové, kteří se sem vysloveně jezdí opíjet a dělat "bordel" nevadí zdaleka tolik jako pár muslimů. To, že "bordel" dělají turisti různých náboženství a etnik není mediálně zajímavé (například ničení památek v Praze ), ale každá zmínka o muslimech v Teplicích je v mediích dlouho rozebírána. Někteří politici dokonce propagují věci jako venčení psů u mešit, polévání vepřovou krví... Ano i u nás je islám zneužíván k politicky mocenskému  boji.

V souvislosti s fanatismem nemohu pominout i situaci zde na blogu. Martin Kavka,je typickým příkladem jak islám fanatizuje Evropu. Pan Kavka, který sám sebe prezentuje jako katolíka ve svém blogu použil následující poslední odstavec:

Můžeme pouze tleskat slovům jordánského krále "Každého muže, kterého uvidím, zabiju. Každého hajzla, který na mě vystřelí, nejen zabiju, ale zabiju i jeho ženu, všechny jeho přátelé a spálím jeho dům." a jen litovat, že podobné státníky nemáme v Evropě."

http://martinkavka.blog.idnes.cz/c/447204/Islamsky-duchovni-odsoudil-upaleni-pilota-Nejasejte.html

Pan Kavka, který se prezentuje jako katolík nejen opustil jednu ze zásad katolické víry ( nezabiješ ), ale lituje, že v Evropě nemáme státníky, kteří by zabíjeli nejen teroristy ( to by se dalo pochopit), ale i jejich ženy a všechny jejich přátele. Jakým způsobem se pan Kavka -katolík, liší od fanatických terorisů-muslimů. Ano lze namítnout, že formou projevu. On o tom mluví na internetu a ti teroristé to provádějí ve skutečnosti. Faktem, ale je, že většina teroristů a fanatických radikálů obecně o tom taky napřed jen mluvila.

 

Nadějí pro mě je fakt, že islamofobů u nás není zdaleka tolik jak se snaží vystupovat a většina lidí posuzuje muslimy bez předsudků. Důkazem je nejen senátor Hasan Mezian, ale i primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati. Za  hodnoty na kterých je Evropa postavena považuji nejen demokracii a svobodu, ale i soucit, pomoc bližnímu a svobodu náboženství.

Islám nás neohrožuje, ohrožujeme se sami, popíráním hodnot na kterých je Evropa vybudována.


 

Autor: Radek Polický | neděle 8.2.2015 15:23 | karma článku: 16,39 | přečteno: 1699x
  • Další články autora

Radek Polický

Změna politické kultury.

Paní Pekarová Adamová ocenila před Vánoci práci zdravotníků. A okamžitě se vyrojilo plno negativních komentářů na jejím FB i jinde. Např.zde na blogu bloger Nožička rovněž nezahálel.

27.12.2021 v 20:08 | Karma: 27,70 | Přečteno: 991x | Diskuse| Společnost

Radek Polický

Jak funguje vláda v boji s Covidem v praxi.

Nechci hodnotit jednotlivé opatření v boji s Covidem a jejich přínos. To mohou udělat povolanější a případně čas. Spíš mi jde o přístup vlády k problému a k tomu jak to "funguje". A k situaci co aktualně mám z "první ruky".

16.11.2021 v 14:32 | Karma: 13,50 | Přečteno: 622x | Diskuse| Politika

Radek Polický

Pirátská sebevražda v přímém přenosu.

Piráti dnes a denně předvádějí, že jejich realná politická síla se blíží nulové hodnotě. Nejde ani tak o jejich politický program, ale je to o jejich přístupu kdy sami sebe dokáží spolehlivě politicky "odrovnat".

15.11.2021 v 17:48 | Karma: 45,80 | Přečteno: 18504x | Diskuse| Politika

Radek Polický

Glosa: Je Fiala nudný patron?

Často slyším, že prof. Fiala je nudný, že neumí zaujmout, že je to takový profesorský typ. Ano do značné míry je to pravda. Jeho projev není takový ten "supermanovský já jsem king" ale je velmí rozvážný a umírněný.

8.10.2021 v 14:22 | Karma: 18,67 | Přečteno: 675x | Diskuse| Politika

Radek Polický

Chaos, chaos a zase chaos

Definitivní vysvědčení za to jak jsme zvládli koronavirus je teprve před námi. Zatím sice můžeme být rádi, že u nás Virus nijak zvlášť neřádí, ale jinak je to jeden velký chaos

10.4.2020 v 9:57 | Karma: 19,74 | Přečteno: 984x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Počasí v Česku opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, sníží teploty

28. dubna 2024  7:47

Počasí v Česku dnes opět ovlivní saharský prach. Vytvoří oblačnost, se kterou nepočítaly...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.