Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demagogie fanatiků z IVČRN (a nejen jich). Část 4. "Proč!"

Možná jsem měl celou serii článků na téma Islámu a imigrace začít tím proč to vlastně chci napsat. Tento rest plním až teď, ve 4 díle. Zároveń objasním můj způsob diskuze.            

Historie

Není třeba zdlouhavě opakovat historii naší země. Od roku 1948 do roku 1989 u nás byl totalitní režim. Byly uzavřeny hranice a celkově u nás byla nesvoboda. Nesvoboda nebyla jen v tom, že lidé nemohli cestovat, studovat, vybrat si práci....Stát kontroloval prakticky všechny sféry našeho života. Pokud se někdo protivil vůli komunistů, nebo se jen vymykal z průměru byl persekuován. Nebyl persekuován jen ten konkrétní jedinec, který se "provinil", ale persekuována byla zpravidla celá rodina ( někdy i hodně vzdálená ) případně i známí. Uplatňoval se princip kolektivní viny. Pro to aby  děti nemohly studovat často stačilo jen chodit do kostela. Mimochodem lidé, kteří věřili v boha byli jedním z prvních cílů komunistické represe, komunisti nebyli ochotni připustit jiný světonázor než měli oni sami.

Jedním z aspektů našeho života, který byl nejvíc potlačován byla svoboda slova. V té době se často razilo heslo "drž hubu a krok". Lidi měli strach vyjádřit svůj názor. Strach vyjádřit svůj názor byl podstatným faktorem,  díky kterému u nás byla totalita tak dlouhá.

Současnost

Po revoluci v roce 1989 jsme dosáhli svobody. Dnes můžeme studovat co chceme, můžeme si vybrat práci jakou chceme, můžeme svobodně cestovat, máme svobodu slova, svobodu shromažďování.....věci o kterých se lidem u nás před 30 lety ani nesnilo.

Dnes po 25 letech od revoluce u nás opět začínají působit skupiny, které se snaží omezit naše svobody. Tyto skupiny,u nás např. IVČRN, pro své cíle (možná i politické ambice svých představitelů) neváhají používat stejné způsoby jako dříve komunisté.

Začínají kádrovat lidi podle víry či etnika. Jednou z prvních svobod, které u nás chtějí zrušit je svoboda vyznání , uplatňují princip kolektivní viny. Odůvodňují to snahami o ochranu "Evropských hodnot", ochranou Evropského kulturního prostředí....Nicméně svoboda vyznání je jednou ze základních "Evropských hodnot".  Chránit něco tím, že to sám zničím není zrovna ten nejoptimálnější postup.

Situace zde na blogu a v diskuzích

Skupiny typu IVČRN a jejich příznivci se snaží se tedy neustále zveličovat  závažnost tématu.  Snaží se vyvolat pocit, že jich je mnohem více než je jich ve skutečnosti a prezentují své názory jako názory většiny. Používají lži, manipulace a demagogii.

Snaží se znechutit člověka, který s nimi nesouhlasí.

(Např. "Jaký je to pocit být v této diskusi oním pověstným kůlem v plotě?". I to byl jeden z dotazů v diskuzi pod 3 článkem z tohoto mého cyklu)

Pro "získání převahy" se neštítí ani podpásových úderů. Oponenty "bonzují" adminům.

(http://radekpolicky.blog.idnes.cz/c/452869/metody-fanatiku-z-ivcrn-aneb-proc-s-nimi-prestavam-diskutovat.html)

Tapetují diskuze nesmyslnými příspěvky, např. z kontextu vytrženými citacemi, odkazy na videa a články z pochybných zdrojů. Požadují odpovědi na stále stejné, dokola se opakující dotazy.

Snaží se oponenty zastrašit urážkami a zesměšňováním.

(Např. "Dojedl tlačenku s cibulí, pořádně si přihnul lahvové desítky a už mastnými prsty na myši kliká na mínusy.Kdo si hraje, nezlobí." opět z diskuze k  3 části této serie)

Část těch lidí kolem IVČRN jsou chytří manipulátoři, kteří moc dobře ví, že zákaz Islámu v ČR je naprosto nerealný Stejně tak je jim jasné, že v blízké době bude naše země přijímat uprchlíky a imigranty a to včetně těch muslimských. "Bojují" proti něčemu pomocí líbivých hesel, ale bez jakéhokoliv náznaku řešení. Nepřináší návod jak něčeho dosáhnout, snaží se jen vytvořit nějakého "třídného nepřítele", proti kterému se mohou vymezit. Zde v diskuzi, jsou ale nejaktivnější především  zmanipulovaní fanatici, kteří mají pocit, že konečně někam zapadli a nejsou schopni pochopit širší souvislosti.

Můj přístup k diskuzím

Diskuzi vždy otvírám, nemažu příspěvky a nehlásím nic adminům. Pro mě je svoboda slova základní prioritou.Nebojím se projevit svůj názor a  hodnotit názory ostatních. K hodnocení používám znaménka plus a mínus. Na některé příspěvky reaguji.

Plus pokud s příspěvkem souhlasím. Mínus pokud zásadně nesouhlasím s obsahem nebo nesouhlasím s  formou příspěvku. Mínus automaticky dávám na urážky, trolling, zesměšňování, reakce mimo téma. Zejména pod svými blogy se snažím reagovat na většinu příspěvků minimálně ohodnocením plus či mínus. U většiny blogů reaguji i písemně, ale u blogů souvisejících s Islámem reaguji slovně jen na velmi omezené množství příspěvku. Reaguji na ty, na které reagovat slovně chci.Není to jen kvůli "bonzování". Důvodem je především neustálé opakování se nesmyslných příspěvků a trolling některých diskutujících. Opravdu nemíním, nestíhám  a ani mě to nebaví, slovně reagovat na desítky příspěvků jednoho člověka v diskuzi, na desetkrát i víckrát  položený prakticky tentýž dotaz nebo na dotazy, které považuji za hloupé či mimo téma. Rovněž nemíním dokola vyvracet odkazy z obskurních zejména zahraničních serverů. Nemíním diskutovat s lidmi, kteří neustále někomu podsouvají co neřekl a překrucují vyřčené. Na tom, že nehodlám diskutovat s fanatiky z IVČRN jak jsem psal v blogu se nic nemění. Diskutovat s nimi nebudu. Protože se k tématu chci vyjádřit zvolil jsem metodu vyjadřovat se blogem. Umlčet se od nich nenechám.

Pokud chceme zachovat svobody, vydobyté revolucí v roce 1989, nesmime se jich sami vzdát.

To je důvod proč své články píšu.

Děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek dne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Radek Polický | středa 25.3.2015 23:01 | karma článku: 13,44 | přečteno: 801x
  • Další články autora

Radek Polický

Změna politické kultury.

Paní Pekarová Adamová ocenila před Vánoci práci zdravotníků. A okamžitě se vyrojilo plno negativních komentářů na jejím FB i jinde. Např.zde na blogu bloger Nožička rovněž nezahálel.

27.12.2021 v 20:08 | Karma: 27,70 | Přečteno: 991x | Diskuse| Společnost

Radek Polický

Jak funguje vláda v boji s Covidem v praxi.

Nechci hodnotit jednotlivé opatření v boji s Covidem a jejich přínos. To mohou udělat povolanější a případně čas. Spíš mi jde o přístup vlády k problému a k tomu jak to "funguje". A k situaci co aktualně mám z "první ruky".

16.11.2021 v 14:32 | Karma: 13,50 | Přečteno: 622x | Diskuse| Politika

Radek Polický

Pirátská sebevražda v přímém přenosu.

Piráti dnes a denně předvádějí, že jejich realná politická síla se blíží nulové hodnotě. Nejde ani tak o jejich politický program, ale je to o jejich přístupu kdy sami sebe dokáží spolehlivě politicky "odrovnat".

15.11.2021 v 17:48 | Karma: 45,80 | Přečteno: 18504x | Diskuse| Politika

Radek Polický

Glosa: Je Fiala nudný patron?

Často slyším, že prof. Fiala je nudný, že neumí zaujmout, že je to takový profesorský typ. Ano do značné míry je to pravda. Jeho projev není takový ten "supermanovský já jsem king" ale je velmí rozvážný a umírněný.

8.10.2021 v 14:22 | Karma: 18,67 | Přečteno: 675x | Diskuse| Politika

Radek Polický

Chaos, chaos a zase chaos

Definitivní vysvědčení za to jak jsme zvládli koronavirus je teprve před námi. Zatím sice můžeme být rádi, že u nás Virus nijak zvlášť neřádí, ale jinak je to jeden velký chaos

10.4.2020 v 9:57 | Karma: 19,74 | Přečteno: 984x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.