Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Demagogie fanatiků z IVČRN (a nejen jich). Část 10. "Odstěhujte se k nim, když ...."

Další z oblíbených demagogických blábolů Islamofobů " Odstěhujte se k nim, když se vám Islám tak líbí" a jeho varianty s obdobným významem.

U výroků "odstěhujte se k nim.." v prvé řadě chybí upřesnění kde k nim. Muslimové žijí prakticky na celém světě.  Mezi  státy s převažující muslimskou populací jsou poměrně velké rozdíly. Nejsou stejné Afghanistán, Egypt, Turecko nebo třeba Malajsie. Předpokládejme, že jsou myšleny striktně muslimské země jako Irán, Pákistán, Saudská arabie....kde je islám státním náboženstvím a základem práva je Šaria.

Život ve striktně muslimských zemích rozhodně není jednoduchý.  Jak z ekonomických důvodů tak díky prostupování víry do běžného života. Oba dva tyto důvody jsou pro většinu Evropanů nepřekonatelné a nechtěli by proto v muslimských zemích trvale žít ( ani já nejsem vyjímkou ). V zemích kde je převaha muslimů, ale jsou sekulární je situace lepší, ale ani v těchto zemích nepanují politickoekonomické standardy jako u nás v Evropě. Ani v těchto zemích by většina z nás žít nechtěla.

Nelíbí se mi způsob života v muslimských zemích. Nelíbí se mi jejich geografická poloha a s tím spojené horko, které tam panuje. Nelíbí se mi jejich chudoba. Nelíbí se mi jejích řeč. Nelíbí se mi jejich víra a její poměrně velký vliv na muslimy.  Nelíbí se mijejich zákony Je mnoho věcí, které se mi "u nich" nelíbí.

O některých se zmíním podrobněji:

1. Nesvoboda v oblékání

Ve striktně Islámských zemích (ne ve všech, ale ve většině) není svoboda v oblékání. Jsou země kde můžete být za to jaké nosíte oblečení potrestáni. Platí to jak pro turisty tak i pro místní.

Proč chtějí lidé z IVČRN a jiní Islamofobové zrušit svobodu oblékání v ČR?

Zákaz šátků totiž není nic jiného než konec svobody oblékání není.

Tvrzení, že zákaz šátků muslimky chrání před despoty v rodině je scestné.

  • Nejsou všechny k nošení šátku nuceny.
  • Každé dítě je do určité míry nuceno rodinou nosit to co si přejí rodiče-ať už přímo nařízením, tím co mu k oblečení koupí a nebo nepřímo výchovou.
  • Rodič či manžel tyran si vždy najde způsob jak své okolí tyranizovat. Když to nebude šátek bude to něco jiného, tento problém nevyřeší zákaz šátků.

Chránit ženy před povinností nosit šátek tím, že jiné připravíme o právo jej nosit je absurdní demagogie.

 

2. Právo na vyznání

Ve striktně muslimských zemích, kde se řídí právem Šaria, není svoboda vyznání.  V mnoha z nich je zakázán ateismus nebo některé náboženství. Zakazovat někomu náboženství je nepochybně špatné.

Přesně o totéž, zákázat některé náboženství, se snaží lidé z IVČRN. Chtějí svobodu vyznání rušit tím, že jedno z největších náboženství na světě zakáží. Z vyjádření jejich představitelů a některých jejich příznivců pak lze dovodit, že dalšími na řadě budou i ostatní náboženství včetně křesťanů.

 

3. Muslimové nás považují za nepřátele

Ano někteří muslimové považují Evropany a zejména Američany za nepřátele.  Zdaleka se, ale nejedná o všechny muslimy. Naopak naprostá většina "nás" respektuje jako spojence a obchodní partnery případně k nám má neutrální vztah.

Pár fanatiků nás, ale považuje za nebezpečí pro jejich způsob života.Svobodu a demokracii vnímají jako hrozbu. Hrozbu, že příjdou o svou moc. Nenávistnou rétorikou se snaží svou moc zvětšit. Vytváří obraz nepřítele, který může sa situaci ve společnosti. Svou rétorikou se snaží svou politickou moc zvětšit. Fanatici se snaží hodit všechny nemuslimy do jednoho pytle.  Na svých shromážděních, na internetu i v běžném životě vedou nenávistnou rétoriku vůdči lidem jiného vyznání, ale i vůdči muslimům věřící v jinou verzi Islámu. Dopouštějí se kvůli tomu i násilí.

IVČRN tvrdí, že neodmítá muslimy, ale Islám. Je to klasická demagogie ( kdo opustí Islám už není muslim ). Odmítají všechny muslimy a považují je za nepřátele. Snaží se přesvědčit ostatní, že každý kdo vyznává Islám je náš nepřítel. Tuto nenávistnou rétoriku vedou na shromážděních, internetu i v běžném životě. Vytvářejí obraz nepřítele, který může za problémy společnosti. Zatím se kvůli tomu násilí nedopouští, ale z historických zkušeností víme, že násilí je často pokačéváním nenávistné rétoriky.

 

4. Chtějí šířit Islám

Faktem je, že každé náboženství, s vyjímkou uzavřených sekt typu Jezídi, Drůzové..., chce šířit svou víru. Část muslimů považuje nemuslimy za lidi, kteří jsou připraveni o "dobrodiní" Islámu. Považují je za oběti, které je potřeba přivést na správnou cestu, na cestu k Islámu.

IVČRN považuje muslimy za oběti islámu. Má za cíl je přivést na tu správnou cestu, na cestu bez Islámu. Jednotliví příznivci IVČRN se ostře pouští i do jiných náboženství, je otázkou jestli minimálně pro část z nich, není cílem odvést od víry všechny věřící.

5. Arabové (muslimové) nemají rádi židy

Další často slýchaný argument, že muslimové nemají rádi židy.  Je to sice spíš otázka arabů v souvislosti s konfliktem Izrael versus Palestina. Ten není ani tak náboženský, ale spíše národnostní.

IVČRN a jejich příznivci nemají rádi muslimy specificky zejména araby. Opět není odlišnost ve formě, ale pouze v cíli odsudku.

 

A takto by se dalo pokračovat. Styčných bodů mezi fanatickými muslimy a fanatickými Islamofoby by se našlo nezpočet. Faktem je, že se zatím u nás v ČR nedopouštějí fyzického násilí, zatím. Všude na světě radikálové napřed jen mluví.

Často slyšíme, že šátky to začíná a salámovou metodou pak někdo bude chtít další a další věci. Zákazem šátků to opravdu zařít může. Co bude pokračovat pak? Zákaz islámu? Zákaz všech náboženství? Ostnaté dráty na hranicích?...

Mě vyhovuje jak to vypadá u nás. Nechtěl bych žít nikde jinde na světě. Líbí se mi žít ve svobodě. Aby u nás svoboda zůstala musíme se vypořádat především s našimi vlastními fanatiky. K tomu aby u nás opět nezavládla totalita a izolace od okolního světa nesmíme dopřát sluchu těm kdo ji u nás chtějí omezovat.

Autor: Radek Polický | úterý 7.4.2015 10:33 | karma článku: 25,74 | přečteno: 7083x
  • Další články autora

Radek Polický

Změna politické kultury.

Paní Pekarová Adamová ocenila před Vánoci práci zdravotníků. A okamžitě se vyrojilo plno negativních komentářů na jejím FB i jinde. Např.zde na blogu bloger Nožička rovněž nezahálel.

27.12.2021 v 20:08 | Karma: 27,70 | Přečteno: 991x | Diskuse| Společnost

Radek Polický

Jak funguje vláda v boji s Covidem v praxi.

Nechci hodnotit jednotlivé opatření v boji s Covidem a jejich přínos. To mohou udělat povolanější a případně čas. Spíš mi jde o přístup vlády k problému a k tomu jak to "funguje". A k situaci co aktualně mám z "první ruky".

16.11.2021 v 14:32 | Karma: 13,50 | Přečteno: 622x | Diskuse| Politika

Radek Polický

Pirátská sebevražda v přímém přenosu.

Piráti dnes a denně předvádějí, že jejich realná politická síla se blíží nulové hodnotě. Nejde ani tak o jejich politický program, ale je to o jejich přístupu kdy sami sebe dokáží spolehlivě politicky "odrovnat".

15.11.2021 v 17:48 | Karma: 45,80 | Přečteno: 18504x | Diskuse| Politika

Radek Polický

Glosa: Je Fiala nudný patron?

Často slyším, že prof. Fiala je nudný, že neumí zaujmout, že je to takový profesorský typ. Ano do značné míry je to pravda. Jeho projev není takový ten "supermanovský já jsem king" ale je velmí rozvážný a umírněný.

8.10.2021 v 14:22 | Karma: 18,67 | Přečteno: 675x | Diskuse| Politika

Radek Polický

Chaos, chaos a zase chaos

Definitivní vysvědčení za to jak jsme zvládli koronavirus je teprve před námi. Zatím sice můžeme být rádi, že u nás Virus nijak zvlášť neřádí, ale jinak je to jeden velký chaos

10.4.2020 v 9:57 | Karma: 19,74 | Přečteno: 984x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Putin přímo nenařídil zabít Navalného, dospěly k závěru americké tajné služby

27. dubna 2024  16:21

Americké tajné služby dospěly k závěru, že ruský prezident Vladimir Putin pravděpodobně přímo...

Na britského turistu zaútočil v Karibiku žralok. Muže zranil deset metrů od břehu

27. dubna 2024  16:17

Čtyřiašedesátiletý britský turista skončil na jednotce intenzivní péče, když jej u severního...

Kongresmanka z Ukrajiny byla proti pomoci. Zrada, říká její rodné město

27. dubna 2024  15:18

Neochota americké kongresmanky ukrajinského původu Victorie Spartzové hlasovat pro balíček pomoci...

Finský vládní poslanec se opil a vystřelil. Ponese následky, vzkázala šéfka strany

27. dubna 2024  14:23

Finský poslanec z krajně pravicové Strany Finů, která je součástí nynější vlády, se v pátek zapletl...

  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.