Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dotace jsou zlo a bylo by namístě je všechny zrušit. Vysoké a středoškolské vzdělání by si mohli financovat dotyční studenti, respektive jejich rodiče. Domy s pečovatelskou službou totéž, dále pak nemocnice a další. V případě nedostatku financí by pomohla charita, která by měla příznivější podmínky, pokud by lidé nebyli zdaněni až na dřeň. A už vůbec nechápu, proč by měly být dotovány bioprodukty? Kdo chce cokoliv s nálepkou bio, nechť si to zaplatí ze svého a nenutí ostatní, aby mu na to přispívali.

2 0
možnosti
Foto

To co píšete o školství, domech s pečovatelskou službou... by byl skok o pár století zpět.

Konkrétně u bioproduktů je to nejen kvůli jejich produkci ( i když i to je v pořádku, protože to přinese úspory v kolonce zdravotnictví), ale zéjména kvúli tomu aby se v zemědělství přestala použíat chemie.

Současný stav kvůli ekonomice nutí používat zemědělce nadměrné množství chemie, která škodí nám všem koloběhem v přírodě.

0 0
možnosti
AK

Ani jsem blog necetl-zlo!

0 1
možnosti
Foto

Proč reagujete když blog nečtete?8-o

1 0
možnosti
SS

Ani jsem neměl sílu článek dočíst do konce. Zvláště jak slyším (čtu) o dotacích firmám (zejména na zateplování, nákup strojů apod).

Nejenže nás většina firem bere u "huby" na mzdách, ale z daní zaměstnanců je jim ještě budován a zvelebován jejich majetek. A vděk za to je opovrhování zaměstnanci, kteří pro ně svojí (často mizerně placenou) prací vytváří hodnoty a stát jim ještě dá část peněz vybraných z daní (musím přiznat všech, tedy i podniků) vrátí formou dotací zpátky.

Navíc takové dotace pokládám za podporu nekalé konkurence (všichni na dotace nedosáhnou a ti co dosáhnou, mají při podnikání výhodu před těmi, co tyto dotace nedostanou).

0 0
možnosti
Foto

Pokud byste četl dál do mého hodnocení problému dočetl byste se mimo jiné.

"Zcela bych zrušil jakékoliv dotace, které slouží primárně pro tvorbu zisku. Nevidím nejmenší dúvod, proč některému podnikateli zaplatit třeba novou výrobní linku , proč platit za zřízení pracovního místa, proč platit nějaký hotel, proč sponzorovat chov prasat atd."

0 0
možnosti
ZJ

Pane autore .... na Vaši otázku v nadpise Vám rovnou odpovím,aniž bych Váš článek četl.. DOTACE VŠEHO DRUHU NA COKOLIV JSOU ĆIRÉ ZLO!Podporovat se mají POUZE staří,nemocní a nemohoucí.Tečka.

1 1
možnosti
Foto

Je škoda, že reagujete aniž čtete článek. :-/

0 0
možnosti
Foto

Dotací je tolik, že nevím, které  měl autor na mysli. Nejhorší dotace z EU.

1 0
možnosti
Foto

Obecně všechny, většina by se měla zrušit-o tom je článek;-)

0 0
možnosti
JP

J80i44ř87í 66P18l24í12v91a

26. 1. 2015 15:06

Po dotacích je poptávka a státy (nebo EU) toho využívají, vytvářejíce nabídku. Poptávka je tu proto, že lidé se řídí heslem "Když dávají, tak ber! Nebral  by jen blb.". A to je špatně. Představme si, že by žádné dotace nebyly. Zanikl by život?

1 0
možnosti
JV

Nejrozumnější by bylo snížit daně, ponechat prníze těm, kteŕí si je vydělali a nechat na nich, ať si plati to co potřebují a chtějí.  Pravda, možna by to pro ně bylo dražší než nyní, ale zase by svymi daněmi neplatili to, co nechtějí, takže by to mělo nulový dopad.  Jenom by se přirozeně vyselektovalo to, co lidé potřebují, ctěji a za co jsou ochotni zaplatit.  Možná bychom měli méně a nebo také více, divadel, hereckých společnosti, sportovních klubů, pŕiblblých televizních estrád. Ubylo by různých neziskovek starajicich se o vše možné, hlavně však o pohodlné zivobytíčko svých zrizovatelů, nevznikaly by školy chrlicí nezaměstnatelné absolventy, nestály by hasičárny v obcích, kde nemají ani jednoho hasiče a cyklostezky odnikud nikam.  Pokud by ještě stát dokazal zrušit nesmysly o obnovitelných zdrojích energie, o štítkování domů a bytů, o povinných měřičich tepla a další nesmysly, pak by lidé měli dostatek peněz aby si mohli zaplatit nedotované služby.

8 0
možnosti
Foto

nemáte tak zcela pravdu.

Nebyly by školy produkující nezaměstnané, ale nebyli by ani kvalifikovaní a vzdělaní lidi

Pokud nebudeme řešit obnovitelné zdroje tak už naše děti elektřinu mít nebudou.

Pokud nebudeme platit stát nebudeme mít cesty, zákony-prostě nic-nastala by totální anarchie s právem silnějšího

0 2
možnosti
Foto

já vidím zase jen to zlo a nekonečné pokušení zúčastněných v dotačních programech. Hlavně je mi záhadou, z kterých škatulek stát dotační programy financuje protože stát nevybírá daně za účelem dotování čehosi ale na financování svých služeb, které ze své podstaty nemůže provádět nikdo jiný.

Takže jsou dvě možnosti:

1. Stát vybírá zbytečně moc aby mohl dotovat vyvolené

2. Stát nevybírá moc a financování dotačních programů provádí neprováděním služeb na které daně primárně vybral.

Ani jedna možnost se mi nelíbí.

3 0
možnosti
Foto

Ano stát by měl vybírat méně.

Ale nejsou všechny dotace zlo.

0 0
možnosti
Foto

Ten zvýrazněný závěr je docela normální oxymóron. 

Vlastně celé. Rv

2 1
možnosti
Foto

Nikoliv není. Při správném nastavení a na správné věci jsou dotace potřeba. To jak fungují momentálně je zlo.

Zkuste si přečíst celý článek a ne jen nadpis a konec;-)

1 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS