Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Sleduji čísla okolo nezaměstnanosti mnoho let. Nedokážu si představit jak za jediný rok vytvoří naše ekonomika 250 tisíc pracovních míst ? To zvládla nebetyčná vláda ANO. Z 780 tisíc nezaměstnaných je rázem 520 tisíc.  Vláda Ano nám předkládá samá pozitiva, jako když negativa už přestali existovat.  To bude velká kocovina po procitnutí.

0 0
možnosti

No jo. A co to má co dělat s faktem, že si u nás žijeme velmi, velmi dobře?  Jistě, že bychom rádi žili lépe - ale to už je trochu o něčem jiném.

1 0
možnosti

Víte, uznávám, že si nežijeme špatně. Ale štve mě, a jsem o tom přesvědčen, že nebýt špatných politiků (od r. 1989) a moje přesvědčení je, že se o to zasloužil nejvíce p. Klaus (jeho "zhasnutí", jeho neznalost špinavých peněz atd, atd. a nakonec jeho amnestie), mohli jsme se mít podstatně lépe. A i ten státní dluh mohl být podstatně menší.

2 2
možnosti
Foto

I66v37o 54C40i55l95i17c35h

31. 1. 2015 19:17

Naopak - kdyby po Klausovi nepřišli k moci zase socani, tak se dnes máme mnohem, mnohem lépe. Devadesátá léta si moc dobře pamatuji a bylo to jediné období, kdy jsme měli nakročeno směrem ke kapitalismu.

3 0
možnosti

K té relativní chudobě: problém je v tom, v rozporu s tím, co píšete, že ve skutečnosti žádnou vazbu na rozdílné životní náklady (rozdílnou cenovou hladinu) nemá. Odvozuje se výhradně od výše průměrného příjmu. Takže, aby platilo, co píšete, musela by cenová hladina v té které zemi odpovídat mzdové hladině. A to neplatí, protože mezinárodně obchodovatelné zboží a služby, stojí všude přibližně stejně.

Ukazatel relativní chudoby je vůbec mimořádně pitomý ukazatel. Je totiž zkonstruován tak, že relativní chudoba klesne, když klesnou průměrné příjmy (vlivem například poklesu středně vysokých příjmů). Takže chudí jsou stále chudými, ne-li ještě chudšími, ale díky klesajícímu kritériu pro posouzení relativní chudoby již za chudé považováni nejsou. Mimochodem přesně to se stalo v ČR během funkčního období Nečasovy vlády (a ministr Kalousek se poklesem relativní chudoby často chlubil;-D)

1 0
možnosti
Foto

Pane Šubrte, pokud jste četl článek ta k zjistíte, že relativní chudoba se mimo příjmové chudoby o které píšete vy skládá i z materialní deprivace a nedostatek práce-je to i v článku.

Ano relativní chudoba je opravdu relativní. 

Nízká míra chudoby je u nás dána nízkým rozdílem mezi příjmy. Nicméně spolu s dalšími ukazateli -HDP, průměrné příjmy atd je to údaj podstatný. Například průměrný příjem je nic neříkající právě bez porovnání s počtem lidí ohrožených relativní chudobou.

Prakticky neustále u nás slyšíme jak je přes milion lidí dokonce až 1,5 milionu lidí ohroženo chudobou-proto jsem ve svém článku vysvětlil jak to je. Je to jedno, ne jediné kriterium)z

A každopádně to, že ji máme jednu z nejnižších opravdu k chlubení  je a můžeme za to být rádi

0 1
možnosti
Foto

K44a55r97e72l 50C78a53c45h

31. 1. 2015 18:46

Na nový rok jsem dostal krásný mail - anonymní zamyšlení. Protože je to moc dlouhé, nemůžu to sem překopírovat. V podstatě to vždy začíná, že to či ono zde stojí za h...o, ale vždy z toho vyjde, že to vlastně zase není tak špatné. A celé  to končí tím, že žijeme v tom nejlepším možném místě pro život a vlastně se máme jak prasata v žitě. Jen bychom si to měli občas připomenout. A  konec zamyšlení - líbí se mi tu, asi tu zůstanu  i příští rok. Mně se tu také líbí, i když všechno stojí za h...o, a chtěl bych tu být i příští rok.

2 0
možnosti

Hlavní důvod nespokojenosti v ČR je dle mého názoru závist.

3 0
možnosti
Foto

Ano to s tím souvisí. Chceme mít více než ostatní místo abysme byli spokojeni s tím co máme.

1 1
možnosti

Netrpíme nedostatkem,trpíme tím že nemáme na vše čím jsme obklopeni.

4 0
možnosti
Foto

I74v51o 43C98i81l40i10c49h

31. 1. 2015 18:24

A proto si tolik lidí myslí, že za socialismu bylo líp ;-€ Ve skutečnosti bylo (samozřejmě nejen ekonomicky) hůř, ale nebylo příliš za co utrácet.

1 0
možnosti

Díky za velmi obšírné vyhodnocení naší situace. Kdo chce, ten porozumí. Kdo chce snižovat průměr spokojenosti v ČR, bude popírat úplně vše.

2 1
možnosti
Foto

Děkuji a souhlasím. Proto jsem to psal;-)

0 1
možnosti
Foto

I87v28o 51C29i12l88i57c97h

31. 1. 2015 18:09

Nemám vůbec nic proti, když k nám přijmeme uprchlíky ze zemí nám kulturně blízkých, to znamená třeba aktuálně z Ukrajiny. Ale o muslimské uprchlíky nechť se postarají muslimské země, mnohé z nich jsou mnohem bohatší než celá EU.

PS: Ti cizinci jsou u nás na těch zmiňovaných pozicích zaměstnáváni ne proto, že by pobírali až o tolik nižší plat, oni jsou zde zaměstnávání hlavně kvůli tomu, že Čeští zaměstnanci mají až příliš vysoké odvody, takže srovnatelný plat stojí zaměstnavatele mnohem, mnohem víc ;-€

1 0
možnosti

Každý zaměstnanec stojí zaměstnavatele (při stejné mzdě) stejně.

0 0
možnosti
Foto

Jo jde to ale mohlo by být i hůř.!!

1 0
možnosti

Je to velmi podnětný článek. V podstatě říká, že spokojenost a štěstí člověka je dáno vnitřním pocitem a ne vnějšími ekonomickými okolnostmi. S tím souhlasím. Co mě poněkud zaráží je to, že hlasatelé morálních kvalit, na př. církev, politici, soudci raději hrabou pod sebe a tímto názorem se nezatěžují.

1 0
možnosti
Foto

S první částí souhlasím.

S druhou nikoliv. To, že chtějí soudci a politici vysoký plat je v pořádku jen je potřeba aby rozhodovali bez ohledu na peníze.

Co se týče církve tak já si nemyslím, že nějak nepřiměřeně hromadí majetek.

 Pro svou činnost potřebují peníze, musí si na ni vydělat. Ta činnost je jak duchovní tak světská, Charita, školy, hospice, misie,...

0 2
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.