Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobré pane Polický.R^ Proč takhle věcně nedokážete diskutovat i na téma islám? Jsem odborář. Dokonce jsem i v závodním výboru, ale s tímto Vaším blogem nemám problém.R^

0 0
možnosti
Foto

Jistě těch pohledů je mnoho.

nicméně toto je trošičku extrém z druhé strany-není to prokazatelné.

Hlavní rozdíl je v tom, že i zaměstnanci odvádějí více.

Méně odvádí důchodci, nezaměstnaní, matky na RP...

Další věcí je i to, že spoustu OSVČ když se jim zvýší věk nebo zhorší stav s podnikáním skončí a jdou do zam. poměru kvůli vyšším jistotám.

Museli by se porovnávat OSVČ  a zaměstnanci mezi s sebou včetně věkové struktury.... Každopádně je to tak, že každá skupina má jiné výhody a nevýhody, ale ani jedni na ty druhé nedoplácí.

Jak zaměstnanci tak OSVČ v podstatě doplácí na děti, důchodce a lidi bez práce-na tzv. státní pojištěnce-tento princip pak platí ve všem. pracující musí zaplatit náklady státu i za ty kteří nepracují a´t už z objektivních důvodů-věk , zdravotní stav, mateřská,.. nebo prostě proto, že se jim nechce.

3 1
možnosti

Pěkné.R^ Ovšem zdá se, že podle nastavených podmínek jsou solí země politici, soudci, státní zástupci, notáři, správcové konkurzní podstaty a exekutoři. Jejich výkonnost je minimální, důsledky jejich činností mnohdy fatální, ale nastavené odměny závisí od XXX násobků průměrného platu v té "prokleté" podnikatelské sféře.;-D

5 0
možnosti
Foto

Nikoliv, jejich plat vychází z průměru v nepodnikatelské sféře;-)

0 1
možnosti

Od Top09 nemůže přijít nic dobrýho. Proto bych byl raději, kdybyste se Vy na nás živnostníky takhle dlouze vy.................................................sral. Děkuji.

1 2
možnosti
Foto

Ty odvody za zaměstnance máte špatně, neboť uvádíte 13,5 %. Oni ale odvádějí jen 4,5 %. Ten zbytek platí zaměstnavatel ze svého. Ano jsou to mzdové náklady a bez nich by možná měl zaměstnanec vyšší plat, ale to je diskutabilní, protože skoro každý dělá za takový plat za jaký je ochoten dělat a nikdo vám nedá nic jen tak. Proč myslíte, že zaměstnanci na švarcu nemají tolik, kolik by činily mzda + odvody na normální prac. poměr?

2 1
možnosti
Foto

I39v68o 28C95i71l30i37c26h

9. 2. 2015 23:08

Faktem ovšem také je, že zaměstnanec musí zaměstnavateli vydělat i na ten zbytek odvodů (plus samozřejmě i nějaký zisk), jinak je ztrátový a tudíž zbytečný.

4 0
možnosti
Foto

I79v89o 94C26i11l88i44c60h

9. 2. 2015 22:28

Zkusil jsem oboje (nyní jsem zaměstnanec na hlavní poměr a přivydělávám si jako OSVČ) a nelze to prostě srovnávat - oboje má svoje plusy i mínusy, ale oboje je o zcela něčem jiném. Vám karma R^

5 0
možnosti

Pokud mají dát do státního OSVČ 14 miliard jako předtím, tak by mělo být slušné. aby se stejná péče věnovala společnostem jako je Ahold , Tesco , Kaufland , Lidl apod. Tyto společnosti  dle odhadů za rok 2012 odvedli mimo ČR cca 300 miliard na různé společnosti do daňových rájů  , ze kterých nezaplatili daně .

4 0
možnosti
Foto

Ano i odvod zisků do zahraničí je potřeba vyhodnotit ve srovnání OSVČ a zaměstnanců. Proto jsem to uvedl.

Loni to mělo být stovky miliard, předtím méně, ale každopádně hodně zisku jde k zahraničním vlastníkům:-/

OSVČ naopak utrácí zisk především u nás.

2 1
možnosti

B20ě90t18k81a 73M90a51l85á

9. 2. 2015 19:58

Zajímavé srovnání. Děkuji. R^  Vaše parazitka (nebo také sůl země) Bětka;-)

4 0
možnosti

Dobra prace R^, diky.

4 0
možnosti

D74a34v43i24d 13V96l51k

9. 2. 2015 19:00

Pane Polický dobrý, poctivý článek za mě určitě karmaR^

8 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS