Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rv:-(Rv Váš článek je ukázkou neobjektivity. Téma je příliš široké, alespoň na článek, takže v diskusi nejde plně reagovat, takže jen heslovitě.

- V diskusních pořadech vyhradit účastníkovi třetinu času na něj příslušející na úvodní a závěrečné slovo k tématu. Za zvážení stojí povinná výměna otázek protistran cca den před vysíláním. Účastníci přijdou lépe připraveni.

- Přesměrování poplatku na jiné veřejnoprávní účely omezit na tři měsíce s povinností koncesionáře písemně vyjádřit proč. (chápáno jako protestní se zpětnou vazbou)

- Kromě uklízeček a vrátných na úbytku peněz z poplatků vázat mzdy, hlavně vedoucích pracovníků.

- Jednou za měsíc zveřejnit anonymní anketu všech prac. televize dle předem daného schématu vyhodnocení.

- do diskusních pořadů uplatnit měřitelné pravidlo: redaktor diskusi řídí a není součástí diskuse. Nemůže mít stejný nebo větší) časový prostor  k prezentování svých názorů.

    Dalo by se pokračovat ještě dlouho.

0 1
možnosti
Foto

To co navrhujete je komunistická TV;-€

Připravené otázky dopředu zcela zničí úroveń pořadů.Při spontání reakci se ukáže kdo je co zač-ne pokud ho připraví tým odborníků na komunikaci. Navíc značná část diskuzí je postavena na tom co řekne oponent-to chcete diktovat i to co kdo má říct8-o

Obecné okruhy témat jsou známy dopředu víc potřeba není.

Jak chcete vědět jak dlouho kdo bude reagovat a jak chcete odměřit čas když nevíte co řekne protistrana....

Přesměrování poplatků na 3 měsíce je naprostý nesmysl-jen aparát, který by to kontroloval by stál víc než ty převedené poplatky.

V diskuzních pořadech ČT moderátoři své názory neuplatńují, diskuzi řídí-to ostatně kontroluje RRTV.

Dalo by se opravdu pokračovat dlouho, ale lepší systém než je dnes vymyslíte jen těžko. Spíš je lepší si zvyknout na  to, že někdo může mít jiný názor než vy a i ten má právo v mediích prezentovat.

0 0
možnosti
Foto

V současné době již žádná veřejnoprávní média nepotřebujeme. A už vůbec je nepotřebujeme, protože stejně svou úlohu neplní. Politici je ovlivňují a o jejich nezávislosti nemůže být řeč.

Prostor pro volební kampaň poskytují. Ale neutrální nejsou. Méně atraktivní pořady se z velké části skládají z "výchovných" pořadů na téma politicky stanovených cílů. Multikulti, "zelené" problémy a jiná propaganda. Informace v případě mimořádných událostí poskytují i komerční média a navíc dnes je možné informovat i jinak, například přes internet, není třeba udržovat v chodu drahou státní TV. Svět se změnil. Nezávislost na politických stranách není možná, protože o TV a ČRo stejně rozhodují politici. Vyvážené zpravodajství neposkytuje ani omylem.

Nejlepší by tedy bylo veřejnoprávní média zrušit, přesněji privatizovat.

2 1
možnosti
Foto

ČT není žádné veřejnoprávní médium.

Hlásá názory a propagandu strany TOP09 a lže hůře než lhala ČST za komunistů.

Bylo by lepší, kdyby ČT buď zanikla, nebo byla financovaná ze soukromých zdrojů podobně jako jiná média.

Potom si může hlásat co chce a naši občané si najdou pravdu mezi řádky, tak jak to bylo kdysi za totality a tak jak ji nyní musí hledat z jiných mediálních zdrojů.

1 2
možnosti
Foto

Ano tak moc podlézá TOP 09 až jim dává mnohem méně prostoru něž vládním stranám a prezidentovi.

Vám by nepochybně vyhovovalo kdyby jim diktoval co mají říkat Ovčáček a jemu podobní. Děkuji nechci.

1 0
možnosti

J16a45r88a 48R85a71n46k

7. 3. 2015 18:56

:-)Na puvodni fotografii si tri panove pripijejji....je to docela legracni, to se hned tak jinde nevidi, u nas je stale na co pripijet ....i na smrt alkoholikum;-)

1 0
možnosti

Velmi dobře napsáno. R^

2 0
možnosti

M70i63l10a70n 96K61e29s44l

7. 3. 2015 16:47

Hned ne,ale časem jo.Bylo by to stejné jako se sankcemi Rusku.Zpočátku je   Putin zlehčoval,teď mu začínají tuhnout rysy.ČT bude  na divácích závislá,diváci na ní ne.Kromě poplatků,dostává ČT i nějaké prachy za reklamy.Jejich výše se odvíjí od sledovanosti.No a když nebudou peníze na kvalitní programy a nebude ani sledovanost  a bude méně i za reklamy.

0 0
možnosti

J10a24r93a 68R46a76n62k

7. 3. 2015 18:49

Nerozumim tomu, vsude na svete se za tv plati, tady je to primo s primou telefonni linkou a internetem a nikdo nemekta, pokud internet nema, neplati, to same s mobilem, protoze ten se plati jinym spolecnostem.

1 0
možnosti

Asi se kvalita vysílání zrušením poplatků nezlepší, řekl bych že z pomsty spíše naopak. Ale aspoň ušetříme. Informace nám dodají konkurence nebo internet.

Hezký den

2 1
možnosti

Jak chcete zrušením poplatků ČT ušetřit? Nesmyslný poplatek bude muset posílat někomu jinému a ještě si ho vynásobíte x1,2. Takže pokud nejste zásadně proti ČT tak budete stejně dál platit ČT. Protože to bude nejlevnější řešení.

2 1
možnosti

Nechápu kde autor sebral tu sumu kterou platíme za ČT.

1 0
možnosti
Foto

Nehledejte logiku v činění politiků. Snažte se odhalit jejich záměr.

0 0
možnosti
Foto

Vaše myšlenky vycházejí z předpokladu, že veřejnoprávní média potřebujeme. To je ovšem nesmysl. Vše co nám nabízí tzv. veřejnoprávní média nám mnohdy v lepší kvalitě nabízejí i soukromá media.

Placení poplatků za osobu ... tedy podpora dalšího zdanění. No, typické pro tzv. pravicové příznivce TOP09. 

Placení z rozpočtu ... jak to změní závislost v situaci kdy už závislost je jednoznačně dána tím, kdo ovládá RRTV a tím kdo rozhoduje o výši poplatků ať už jsou hrazeny z jakéhokoliv zdroje?

Mně z toho všeho, co se kolem ČT a ČRo točí vychází, že nejideálnější by bylo veřejnoprávní media zrušit.

3 0
možnosti
Foto

Mně ale připadá trochu škoda zničit Českou televizi kvůli tomu, že máme trochu prapodivné politické strany. Pořád se ukájím možností, že by to nejen mohla, ale také měla být veřejnoprávní televize, která by nám pomohla je trochu držet na uzdě. Musíme se o to ale snažit. Je totiž s podivem, že ochranou ruku nad privátním zdrojem výdělku vedení ČT drží všechny politické strany.

0 0
možnosti
Foto

Od začátku do konce blábol, který snad ani nemá cenu komentovat. Vrcholem je ten tlustým písmem napsaný odstavec na konci. Prý jsou veřejnoprávní média za chyby trestána (JAK???). Prý jim nikdo nenařizuje, co mohou vysílat, nikdo je necenzuruje. No, docela nedávno tu proběhl nechtěný únik informace o tom, jak je vhodné dodržovat jednotnou evropskou (bruselskou) linii.

7 0
možnosti
Foto

Pane Mádle od vás mě to nepřekvapuje. vy nebudete spokojen nikdy.

Ostatně o tom vypovídá, že napřed napíšet, že nemá smysl komentovat a pak komentujete.

Můžete dát odkaz na ten nechtěný únik informací-nic takového jsem nezaznamenal.

1 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS