Děkujeme za pochopení.
D44a73v90i82d 82B54o40u28c50h94a33l
Bohužel, s italským "rizotem" to nemá společného vlastně vůbec nic, ale jestli vám to chutná... Jen mi přijde kontraproduktivní, přecházet na "zdravější stravu" a dělat to takhle.
Italská kuchyně spočívá hlavně v kvalitních surovinách, jednoduchosti, nepřeplácanosti a rychlosti úpravy. Tady poručujete vlastně úplně všechno a jsem přesvědčený, že kdybyste to udělal správně, bude vám to chutnat minimálně stejně dobře.
Základem "rizota" je na olivovém oleji správně osmahnutá cibule, která nezhnědla, poté osmažená rýže - klidně i ta vaše, pokud pustí dostatek škrobu, nehrajme si na puristy - deglazování bílým vínem. A opravdu není pravda, že se ta chuť ztrácí, jak tvrdíte níže, jen je vhodné to pořád udržet na podstatě onoho italského jídla, ne uvařit to, co vařili pejsek s kočičkou. Dále podlévat vývarem, pravidelně, vždy jej nechat vyvařit, rýže přijímá chuť vývaru k té z vína, popřípadě dodat do jídla další suroviny S MÍROU! a složit z toho poměrně lehké jídlo na bázi rýže, vložených surovin, to vše v krémové omáčce z rýžového škrobu. Žádný sterilovaný hrášek, žádné kyselé okurky, žádný těžký sýr... a mimochodem, "restování zeleniny" je něco jiného, než dušení zeleniny v takto hutné vrstvě. I to máslo bych si asi odpustil, pokud to má být dietní, ale používá se.
D36a74v58i54d 45V27l64k
No Radku dovolím si říct, že bych tam jako první do té rýže nalil čtvrt litru bílého vína a nechal ho vyvařit. Pak bych podléval vývarem a ne vodou.
bylo by to mnohem chutnější. Rýži mám vyzkoušenou značku Scotti.
Upozorňuji, ale že rizoto je jeden z nejkaloričtějších pokrmů italské kuchyně. Jinak výborné je cuketové, nebo samozřejmě houbové(lze i ze sušených hub, voda z hub patří do rizota). Pokud teda chcete ještě jíst zdravě tak asi sterilizovaný okurek není to pravé( ale já se svými 120 kg bych Vám do toho neměl moc mluvit :-))))
R70a86d47e62k 46P22o84l56i61c83k65ý
Ano někdo víno dává, ale v chuti zeleniny se ztrácí navíc jsme všichni abstinenti takže bysme jej nespotřebovali (proto, že nepoužívám víno jsem napsal "na italský způsob")
Vývar je možné použít, ale není potřeba-na chuti to nepoznáte. Recept, který jsem přinesl má minimálně 2x tolik zeleniny než se obvykle dává takže chuti je plno.
Já právě začal dělat to klasické italské rizoto s vínem a zeleninovým vývarem. Rýži, cibuli, pórek,víno, zeleninový vývar. Zeleninový vývar je v podstatě orestovaná vyvařená zelenina-zjednodušil jsem to tedy tím, že jsem dal zeleninu přímo do rizota. Zároveń to množství zeleniny a malé množství rýže způsobilo, že chuť vína přehlušila chuť zeleniny.
L41i78b73o94r 90R72a46š31t16i98c16a
To vypadá hezky.
Karma.
Já dnes budu dělat pohořelického kapra s bylinkami a máslem dušeného ve vakuované folii při 85oC 2 hodiny + krátce povařený porek kvétàk růžičková kapusta brambor
J42a51r55a 17R96a12n94k
Radku, zkuste hnedou ryzi, je zdravejsi, neni pripravena o vsechny ziviny jako ta bila, nebo quinoa a brokolici az tak poslednich 5-10 minut, chutna lepe krupava, jako vlastne kazda zelenina - to se mi libi u azijskych kuchyni, ze zeleninu nerozvari k smrti
R78a39d76e52k 94P56o35l38i45c69k68ý
Nejsem si jist jestli by zde hnědá rýže byla použitelná. naví kulatozrnnou, která se na rizoto používá jsem neloupanou ani neviděl když jsem zkusil použít neloupanou dlouhozrnnou nemělo to ani správnou konzistenci ani chuť.
Brokolici jsem později přidávat nezkusil, ale ani takto rozařená není
M65a66r39i91e 56P11o62k62o71r79n42á
Měla bych zkusit. Ale asi tam přidám aspoň stopové množství tuňáka. Máslo tam dáváte kvůli chuti? Mně by docela stačil ten olivový olej. Jinak dobrá inspirace
R13a19d63e53k 95P16o39l25i82c61k53ý
Ano máslo to trochu zjemní, ale není nutné ho tam dát.
Samozřejmě není problém přidat jakékoliv maso. Tuňák,kuřecí, mleté vepřové, maso z hovězího nebo slepičího vývaru....
R14a36d63i36m 77B48i65t43t10n61e47r
Jak to není o politice, tak je to za karmu.
P95a73v43e40l 12S39ý31k15o54r85a
Lidé začínají uvažovat, o to, co jí. Mc Donald má silné meziměsíční propady tržeb, nejvíce prý v USA.
P24a96v37e79l 80S65ý93k23o77r82a
Perfektní, manželka dnes udělala Raw večeři, taky jsem napsal recept , nafotil a poslal do jedné redakce. Uvidíme, kdy to dají.
Je to hodně dobré. Když někomu dáte ochutnat :
"sežere vám všechno' i když je masožravec.
Raw strava dobývá kanceláře. Když s tím začne jeden, do půlroku všichni.
J52a78r29a 42R30a17n16k
Raw vecere.....to znamena ale pod bodem varu, nebo peceni
- Počet článků 127
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 2554x
Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!
Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.