Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Navýšení peněz z EU, byť nesmyslné, bych ještě pochopil, ty ovlivníme jen málo.

Radku, nic jste nepochopil. Obávám se, že to navýšení z EU je způsobeno

hlavně poklesem kurz koruny, čili dotace v eurech jsou stejné a ale v korunách je to o 12% více.Dohledejte prosím dotace v eurech za rok 2013 a 2014 a uvidíte, že mám pravdu.

Zdraví Vás SHR  Ondra.:-P

1 1
možnosti
Foto

Nemáte pravdu.Navýšení je i v Eurech a to hodně zásadní. Pro letošek z cca 16,5 mld Kč na 35mldKč- rozhodně není dáno kurzovým rozdílem.

Navíc to, že z EU dostaneme víc na zemědělství znamená, že jinde dostaneme zase méně-celkový "přínos" pro ČR to nezmění

0 1
možnosti
NM

...dotace jako takové to je vynález zkázy ale co takhle ,že si poslanci odhlasují svůj plat to je lahůdka...to vás nechává chladným?? a proto tvrdím ještě pět BABIŠŮ DO VLÁDY aby jste se nemněli čas ani nadechnout a vymejšlet různé podrazy;-D;-D;-D

0 1
možnosti
Foto

Kdo by měl pdhlasovat poslanecký plat?

Hnutí ANO snad o něm nehlasovalo?

A ano nechává mě to chladným, respektive byl bych pro podstatné navýšení platů poslanců. Jedině tak dosáhneme toho, že tam budou kvalitní lidé.

1 2
možnosti
VP

Dotace jsou v drtivé většině ekonomický nesmysl. Jediný přínos mají pro úředníky, politiky a na ně napojené (jimi založené) "poradenské" společnosti  všech stran bez rozdílu, včetně TOP 09, KSČM... 

Jenže se s tím dá těžko co dělat, točí se v tom neskutečné peníze.

3 0
možnosti
Foto

Dotace velmi často smysl mají. Je to tam kde zájem státu nebo jiné organizace poskytující dotaci je v rozporu s ekonomikou.

V zemědělství např. údržba krajiny, biozemědělství....

0 2
možnosti
Foto

Já nevím, školy nemám, ale mně to vychází, že naši zemědělci hospodařili se ztrátou 10 miliard. Účetně se sice dotace dostávají do zisku, ale rozhodně zisk netvoří. To je asi jako bych si do kasy strčil z vlastní kapsy melouna a chvástal se tím, jak jsem úspěšný podnikatel a v zemi, kde se lidi odnaučili myslet, bych možná i volby vyhrál.

1 0
možnosti
Foto

Nikoliv zemědělci byli 23 mld v zisku, stát 33 mld v mínusu;-)

Nově chce ministerstvo dostat zemědělce do vyššího plusu a stát do vyššího mínusu:-/

0 1
možnosti
Foto

Ty dvě miliardy nejsou naše, ty jsou těch, kdo o nich rozhodují.  Je mě absolutně fuk, i kdyby si je rozdělili mezi sebou.  Co mě není fuk je to každodenní, měsíční a roční olupování, kterého se vůči mě loupežníci dopouští.

0 0
možnosti
JB

Prosím vy z TOP 09 už raději mlčte a o penězích obzvlášť,díky grázlům a ekonomickým analfabetům z TOP tady máme ANO ve vládě a komouše z vysokýma preferencema!RvRv

2 2
možnosti
Foto

K článku něco nemáte?

My voliči TOP09 jsme do vlády ANO nevolili, máte v tom trochu chaos;-)

1 1
možnosti

Tyhle zemědělské dotace jsou schváleny dávno předem, obvykle v šestiletém cyklu (shoduje se s unijním rozpočtem), aktuálně na období 2014-2020.

Je zbytečné do tohohle šít, zemědělské dotace jsou po celé EU a staré státy dávají svým zemědělcům ještě vyšší dotace. Pokud byste s tím chtěl něco udělat, musel byste z EU vyrazit Francii, Španělsko, Itálii, které si nenechají sáhnout na přímé platby zemědělcům. Tyhle 3 země otázku zemědělských dotací zabetonovaly už před 25 lety.

0 2
možnosti
Foto

Psal jsem, že ty dotace EU ovlivníme jen málo, ale rozhodně jsme jejich směřování ovlivnit mohli, není pravda, že unijní dotace jsou zabetonované.

Nicméně jak jsem psal, proč zvyšujeme i státní dotace o cca 2 mld?

0 1
možnosti
JM

R^ Uhodil jste hřebík na hlavičku.

1 0
možnosti
Foto

Až na věky, Mikovče.

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.