Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Většina z nich jsou zřejmě ti "vědci zjistili...", za tečky si dosaďte jakoukoliv bulvární zaručenou zprávu. A jinak titul není patent na rozum, u některých humanitních oborů spíš naopak.

0 1
možnosti

Za svého života jsem poznal mnoho akademiků a mnohých si strašně moc vážím, jako například profesora Dr. Ing. Eduarda Krumpolce, CSc., Th.D, ale jak jsme poznal o co jsou lepší ve své práci o to to je s nimi horší v praktickém životě. A tak člověk jen s úžasem hledí, když se dotyčný akademik diví, že do rychlovarné konvice se nejdříve musí nalít voda. :)

0 0
možnosti
Foto

Já zas poznal spoustu akademiků, kteří byli v běžném životě naprosto normální a věřte tomu nebo ne je jich drtivá většina.

0 2
možnosti

Přátelé, aniž bych snad chtěl komukoli vnucovat své mínění, leze-li vám autor blogu krkem, nejlépe ty jeho bláboly ignorovat...

Ten člověk není zcela zdráv...

14 2
možnosti

No tak to nevím, to bych si nijak netroufl hodnotit, zda je nebo není zdráv, ale máte pravdu v tom, že se to už tak nějak ani nedá ...

Já jsem to vzdal, prostě to nemá cenu, diskutovat s někým tak zarputilým a nepřístupným jiných názorů a argumentů ...

2 2
možnosti
Foto

To se akademici vyznamenali - jako před lety - petice za zavraždění Milady Horákové !

3 1
možnosti

Víte, pane, hezká slova je vždy vhodné podpořit pozitivním příkladem.

V době, kdy hrdinní letci NATO bombardovali Bělehrad, náš tehdejší ušlechtilý prezident vyzval občany, aby nebyli lhostejní a poskytli ve svých domech přístřeší kosovským Albáncům. 

Vzhledem k tomu, že vila pana prezidenta byla o něco větší, než byt běžného občana, očekával jsem, že následujícího dne bude v denním tisku fotoreportáž o tom, jak pan prezident přijal na byt a stravu několik kosovských rodin, celkem cca 40 osob.   A nic.  Divíte se, že jeho slova se nějak minula účinkem?

Jistě vy osobně můžete uvést konkrétní příklad pomoci, kterou jste uprchlíkům poskytl a máte dostatečný přehled o tom, jak ke zlepšení jejich podmínek nejen slovy, ale i konkrétními činy přispěli podepsaní vědci.  Tak pište, předem děkuji.

Jistě i vy si z dob základní školy pamatujete epigram Karla Havlíčka:

V nouzi dá ti radu každý přítel,

malokterý ale dá ti mouky pytel.

6 2
možnosti
Foto

Napřed k panu Havlovi-jak si představujete technické provedení toho, že by přišli k němu domů? Jak byste zabezpečil jeho ochranu, kterou musel mít  vzhledem ke své funkci.

nevím jak kdo z podepsaných přispívá, ale pokud jste si petici přečetl tam není nic o tom kolik bysme měli lidí příjmat a jak se o ně starat. Pointou textu je nenechat se zblbnout extremisty a přistupovat k tématu racionálně.

0 2
možnosti

Tak vědci a vědkyně, pracovníci akademických a výzkumných institucí jsou velmi znepokojeni prudkým nárůstem xenofobie ve společnosti..?

Za sebe musím říct, že já jsem zase velmi znepokojena prudkým nárůstem xenofilie, neboli přehnané, často neurotické záliba ve všem, co je cizí, mezi vědci a akademiky.

Touto výzvou se náš "intelektuální výkvět národa" postavil proti názoru skoro 90% zbytku tohoto národa a zaujal pozici "MY" a "ONI".

Tipla bych si ale, že mnoho těchto vědců a akademiků politiku ani imigraci nijak nesleduje, ale když jim někdo podstrčí papír s výzvou typu "buďme na sebe všichni tak nějak hodní a bez ohledu na barvu pleti, národnost a náboženství se chyněme za ruce a tančeme", tak co by nepodepsali. Dál bych si tipla, že část těch signatářů jsou pak profesionální vyzyvatelé, kteří už vyzývali například Putina ať vrátí Krym nebo Zemana ať odstoupí z funkce prezidenta...

10 1
možnosti
Foto

Netipujte podle sebe. Většina vzdělaných lidí situaci kolem sleduje velmi pečlivě, jen na rozdíl od vás umí vyhodnotit fakta

0 8
možnosti

Neomarxismus (kulturní marxismus) se v USA šířil nejprve na univerzitách, mezi radikálními studenty a jejich učiteli. V evropě se toto do značné míry dělo také. Z tohoto úhlu mě tato petice nepřekvapuje, stejně mě nepřekvapuje velmi vysoké zastoupení vědců z různých humanitárních oborů.

5 1
možnosti

Tak po Heydrichyádě někteří děkovali elitám co hajlovali  v Národním divadle. ;-D;-D;-D

9 2
možnosti
Foto

Víte, odvážil jsem se přečíst tento článek. Díky tomu, že jste byl stručný, vyhnul jste se své tradiční blábolivosti a nejasnostem. Ale, mluvíte o racionalitě a chladné hlavě. Přesto si ji sám neudržíte a na místo racionality a klidu vyzdvihuje té každé pro a mlčíte o každém proti. To není racionalita ani náhodou. To je jen plocholst a selektivita. Lpíte na bezvýznamných plusech a odmítáte jakákoli negativa. Zamyslete se trochu. Vy tu nechválíte "vědce" za to, že byli racionální, ale za to, že vám hrají na notu. Pochopte, že jsou to také lidé jako my a věci jež soudí, nejsou v jejich oboru, povětšinou. Tedy řekli tím jen toto. "My, všelicí vědci máme také svůj názor, jako ostatní, nehledě na to, co děláme. Proto často i obyčejný popelář může mít pravdě bližší názor, než akademik se sto tituly.

14 1
možnosti

P68e72t79r 54T84o70m14e81k

17. 8. 2015 23:13

Pane Polický, vy jste fanatik, který až prohlédne, jestli tedy někdy prohlédne, bude už pozdě.

13 1
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.