Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Proč bychom proboha hlídali německou či polskou hranici? Úplně by stačila rakouská, možná i slovenská, ale odtud k nám Imigranté neproudí. Pred pár dny v televizi o možnosti hlídat hranici s rakouskem mluvil gen. Šedivý a jestli sem ho dobře pochopil (poslouchal sem ho na půl ucha) tak řekl neco v tom smyslu, že uhlídat tuto hranici by naše armáda bez problémů zvládla.

Vaše informace o tom, že nemáme kam imigranty vracet a proto je pouštíme a je jim udělováno strpění je dost hrubá dezinformace. Prokazuje Vaší ignoraci a nebetyčnou arogantní hloupost. Ani nevíte, jak procedury udělení azylu fungují a píšete o tom ty své šílené nesmysly. A to sem se Vám skoro tři dny snažil polopaticky vysvětlit alespoň základy a odkázal Vás na celkem poučné a pro obyčejné lidi srozumitelné informace o imigrační a azylové problematice. Vše bylo marné. Plácáte tu nesmysly a papouškujete náhodně zapamatované termíny z Azylového zákona, v domnění, že budete vypadat fundovaně. Možná pro někoho, kdo o problematice nic neví. Chybí mi, ale vážně, blijící smajlík, pak bych je začal používat.

1 1
možnosti
Foto

Česko slovensou hranici realně neuhlídáme a neuhlídáme cca 2000 lidmi ani tu s Rakouskem. Respréktive jsme schopni ji uhlídat tak, že zadržíme ty co ji překročí někde dál od hranic na našem území. Ale to nijak nezmenší počet lidí na našem území.

Realit je taková, že je vracet nezvládáme--není kam.

3 dny tu jen plácáte kravinykazujete, že jste mimo;-D

0 0
možnosti
PS

P74e69t27r 70S31k92á54c93e19l

19. 8. 2015 22:40

Částečně máte pravdu, jde o populismus. Protože jak se v roce 1968 tradovalo, naše armáda od doby Jana Žižky jako celek nikdy nebojovala. Takže asi nyní je příležitost ukázat, proč jsme do naší armády staletí roků nalévali peníze. Tím nesnižuji její úroveň, tedy armády jako celku, věřím v její akceschopnost. 

Jen si vezměte vystoupení našich vojáků na zahraničních misích, že? Máme schopné chlapíky, třeba v dopravě je radost pozorovat, když doprovázejí nákladní auto s výbušninami, které nesmí zastavit. Stál jsem tak u věčně ucpaného kruhového objezdu a byl zvědavý, jak tohle vedení kolony vyřeší. Bravurně! První policejní auto (šedé barvy, jen černý nápis "Policie") objelo kruháč a šikovně, tedy včas a na správném místě, zastavilo provoz tak, že nákl. vozidlo s nebezpečným  nákladem ani nemuselo moc zpomalit. Měl jsem chuť zatleskat, ale během několika vteřin nebylo komu. Mizeli v dálce.

No a armáda jistě disponuje technikou, která si i v našem členitém terénu poradí s každým narušitelem. Ve vedení armády jsou lidé se zdravým rozumem...R^

1 1
možnosti
Foto

Takové vybavení, které by obsáhlo 2 200km hranic nemáme. nemáme ho ani na 100-200km.

V neprostupném lesnatém terénu je vám každé takové zařízení nanic. tady nejde o ochranu úřed agresorem a použití smrtící síly, ale o prosté zadržení, které navíc nic neřeší.

0 0
možnosti
EP

Účinnější by jistě bylo připravit jim tu takové podmínky, aby neměli důvod překračovat, tedy žádná sociální podpora a tvrdé represe při jakémkoli porušení veřejného pořádku. Nabízí se ovšem i možnost hlídat hranici méně humanitárním způsobem, k tomu poslouží dobře zbraně, vojáků netřeba.

0 1
možnosti
MK

M35i78l49a97n 61K82e95s21l

19. 8. 2015 17:06

Proč by nespasila.Někoho by chytili,někoho odradili.Není nutná stoprocentní ochrana.V současné době hledají ztracence pomocí termokamer.Nebylo by je možné využít.Možná,že by se daly uvázat k nějakému bezpilotnímu letadélku nebo balonu.Nechme to někomu,kdo tomu rozumí.Každý se brání jak umí.Maďaři staví plot,Poláci chtěli stavět padesáti metrové věže proti Putinovi.Máme bohaté zkušensti jen je využít.

2 0
možnosti
Foto

Ano termokamery a další věci by se daly využít-na tu plochu by to stálo miliardy. A co by to přineslo za efekt?

Migranti by nezůstali za hranicemi, stejně by se knám dostali-jen by je zadržela armáda a převezli by se do detenčního centra-jaká by byla změna proti dnešnímu stavu, kromě utracených desítek miliard?

1 0
možnosti
Foto

Zamrzl jste v čase, to se stává.

Dnes není k ochraně území nutné, aby ho nepřetržitě pročesávaly fyzické hlídky se psy.

7 2
možnosti
Foto

Zvláštní, že v bohuslavicích to jinak nešlo. Fyzickou přítomnost lidí v lesích a kopcích nic nenahradí.

Ale pořád i když je zadrží, co se fakticky změní?

0 0
možnosti
Foto

Jestliže má Afrika a Blízký východ problémy, musí být vyřešeny tam. Není možné, přestěhovat většinu tamního obyvatelstva do Evropy.

Pokud někdo klepe na mé dveře a potřebuje pomoc, je na mém zvážení, zda mu ji poskytnu, či odmítnu. Není možné, aby se usadil do mého křesla a dožadoval se pomoci.

Proto se domnívám, že ostraha hranic, nejen našich, ale celé Evropy , je nezbytná a k tomu je třeba vytvořit pravidla, která bezpečně oddělí ty, kteří se jdou pouze za lepším od těch, kteří pomoc potřebují. Je třeba odložit přehnaný humanismus a jednat tak, aby Evropa měla v budoucnu ještě šanci.

Nejsem si však jist, zda současná politická garnitura Evropy tohle dokáže a ti, kteří se vezou na vlně protestů, u nás Konvička, nejsou řešením, spíš cestou do pekla.

7 1
možnosti
Foto

k tomu vašemu mínusu, autore - váš článek do této chvíle přečetlo asi 400 lidí a karmu máte od 4 čtenářů.

1 1
možnosti
MK

Již naši předci věděli, že jestliže něco nefunguje, tak je nejlepší to zrušit. Bohužel jednání evropských státu mi připadá jako neustálé reformování reformy, místo, abychom se vrátili k tomu co je historicky ověřené a funkční. Zlepšovat jde jen to, co funguje. Zlepšováním toho co nefunguje dostaneme vždy jiný, než předpokládaný výsledek.

2 0
možnosti
Foto

A tím jste vlastně chtěl říci co?8-o

0 0
možnosti
JG

J78. 64G69r41o22h

19. 8. 2015 9:45

Pane autore ochrana hranic není o tom, že na každém kilometru bude stát voják nebo policista, policie a armáda má technické prostředky ,které umožňují sledování a identifikaci osob na větší vzdálenost, pak k nim může vyjet hlídka, která tyto osoby prověří. Spíš jde o to, že naše vláda nedělá nic, jen ministr vnitra chce další miliardu do rozpočtu na imigranty, aby mohl rozšířit ubytovací kapacity. Vláda může do ochrany hranic nasadit ještě příslušníky vězeňské služby a celní správy. Klidně už to vláda mohla udělat aspoň na dobu určitou, takto se do popředí dostávají různé extremistické skupiny s jednoduchým řešením, zavání mi to nástupem neofašizmu.

3 1
možnosti
Foto

1/ čemu by ostraha hranic realně pomohla i pokud by fungovala?

To byste ty migranty na hranicích střílel?Jakmile je zadržíte dostanou se do detenčních zařízení a koloběh začne.

2/Neexistují technické prostředky schopné ohlídat lesnaté kopce, ale i kdyby to někde zafungovalo-přijede hlídka zkontroluje narušitele, zjistí ž je to migrant a co dál?

Vláda nemůže nasadit vězeńskou službu-jednak jich je nedostatek, ale hlavně to neumožńuje zákon. Samostatně bez plicie nelze nasadit ani armádu.

Hranice má smysl chránit proti napadení státu cizím státem, ale ne proti migrantům-tam to u země, která není cílovou úplně postrádá jakýkoliv efekt

0 0
možnosti
OF

Já bych mohl sloužit na polské hranici , vodku z Polska jsem pašoval už za komunistů.

0 0
možnosti
Foto

polská hranice je ale z obliga

0 1
možnosti
PK

Cokoliv co zvedne šanci odchytu uprchlíku s HIV, Tuberkulozou, žloutenkou a nebo podobnými věcmi které je dělají nebezpečné už jen tím že se nachází mezi místními jsem pro.

Člověk s TBC který se pohybuje mezi lidmi by měl být klasifikován jako obecné ohrožení. 

A neznalost neomlouvá - to že nezná svůj zdravotní stav není omluva - zaplatí uprchlík léčbu všech které nakazí?

5 1
možnosti
Foto

Nijak zvlášť to šanci na "odchyt" nezvyšuje.

 Žloutenku nedostanete pokud dodržujete hygienu a TBc lze očkovat i léčit.

TBC je hojně rozšířeno na Ukrajině odkud k nám jezdí legálně spousta lidí bez jakéhokoliv vyšetření. Žloutenka je běžná i u nás.

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.