Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MB
Foto

Přečtěte si něco o evropské unii, evropských společenstvích a schengenu a trochu přemýšlejte. EU vznikla z evropských společenství a Schengenské dohody jako byrokratická nadstavba požírající peníze Víc jsem to rozebral ve svém příspěvku "Nač máme evropskou unii"

0 1
možnosti
DK

Takze jestli jsem vas dobre pochopil (neni rec o clanku ale diskuzi nize, tak pokud se nejaka komunita nechce ucit treba mistni jazyk, tak je to v poradku, protoze tim neporusuje zakon...je tak? Tudiz pak ma stat podniknout opatreni, ze po svych urednicich bude pozadovat znalost jazyka te komunity...nebo naopak znalost jazyka ma byt uzakonena, pripadne jine reseni? A neni podle vas normalni,ze obcane nejakeho statu nemaji radi nejakou skupinu na zaklade toho, ze sice neporusuje zakony, ale chova se jinak neprijatelne? Napriklad je hlucna, neohleduplna, vulgarni...ale v ramci zakona? Pripadne zneuzivani napriklad socialnich davek je taky problematicky postihnutelne. Samozrejme se daji udelat lepsi zakony, ale je to vzdy kompromis, kdy bud nejsou postizeni ti, kteri je zneuzivaji anebo jsou postizeni i ti, kteri si to nezaslouzi.

0 1
možnosti
Foto

Nikoliv to jste pochopil velmi špatně.

Jednacím jazykem u nás na úřadě je čeština a je na cizinci aby si zajistil tlumočníka.

Vyjímkou jsou např. azylové řízení a další úkony, které svou povahou jasně předpokládají nutnost tlumočníka a líčení před soudem kde žalovaný má právo na tlumočníka pokud je cizí státní příslušník.

Jinak podmínkou získání občanství je znalost jazyka-tedy už je dávno uzákoněna.

Pokud se někdo chová v rámc zákona pak je vše v pořádku. K té hlučnosti-ta je u nás běžná u každé restaurace, baru...Na fotbalových zápasech, oslavách atd. Být hlučný je u nás běžným zvykem (bohužel) jen v povaze Českého národa je (rovněž bohužel) , že u druhých poukazují na to co sami dělají jen proto mají výmluvu-hluk v parku vadí, ale vyřvávání na oslavě ne....

0 0
možnosti
OU
OU
MK

Reakce by vydala na celý článek - možná se mi to víkendu podaří vytvořit. 

Jenom malý dotaz na autora: můžete uvést zdroje, ze kterých jste vycházel (např. při výpočtu těch nákladů)? Myslím, že by bylo pro příště dobré je uvést v článku též.

Děkuji

0 0
možnosti
Foto

Minimálně desetísíc lidí by bylo potřeba k těm minovým polím...celá naše hranice má  2200 km, naráz ve službě je cca 1/4 lidí-tedy při 10 000 je to jeden člověk na téměř kilometr.

Náklady jsou počítány jednoduše-průměrný plat 25 000 s odvody cca 33 000  k tomu další benefity vojáků, benzín, papíry, elektřina....minimálně něco přes 40 000 měsíčně-tedy cca 500 000 ročně na jednoho vojáka.

Těžko lze vycházet z konkrétních zdrojů o situaci, která nenastala a je hypotetická, logicky se jesná o odhady..

Článek klidně vytvořte rád si ho přečtu

0 0
možnosti
PL

Váš článek je demagogie, z minoritního krajního názoru v české společnosti vyvozujete katastrofické scénáře, ale s rozumným alternativním návrhem řešení problému nekontrolovaného přílivu migrantů jste nepřišel.

0 2
možnosti
Foto

Článek je právě o tom jaký by měl minoritní krajní názor důsledky. O tom je potřeba se bavit jinak se z minoritního názoru může stát majoritní.

1 0
možnosti
Foto

přečetl jsem si článek a chtěl přidat názor. Přečetl jsem si diskuzi a už o to nestojím. Pan Polický má vždy pravdu, jen pravdu a nic víc než pravdu, všichni ostatní jsou buď trolové nebo...nemají pravdu, případně lžou.

5 1
možnosti

To je bohužel jejich pointa... cílem těchto lidí je dostat se do stavu kdy prostě mají poslední slovo a to je pro ně "pravda pravdoucí".

Jediné řešení je prostě nenechat je to poslední slovo mít... vždy když Polický není schopen dále argumentovat jakoukoliv logickou konstrukcí zmůže se jen na mínus...

reálně řekne že nesouhlasí ale není schopen zdůvodnit proč. Prostě je to "víra" že on má pravdu.

Tím se bohužel dostává na stejnou úroveň jako ti kluci z ISIL... ti taky tvrdí že jsou to jedině oni kdo má pravdivou představu o tom jak mají lidi žít a jak vesmír (dle Alláha) funguje.

ovšem stejně jako Polický - důkazy nikde... jen trapnost zvaná "věřím že to tak je"..

0 1
možnosti
ML

Řešením je neprostupné uzavření vnějších hranic Shengenu. A na tomto by se měla podílet celá 28 krajin EU.

A dále, pomoc NATO ve válečných zónách jako je Sýrie ale i jiné postižené zóny. Myslím tím i za pomoci síly zabránit dalším masakrům obyvatelstva, aby se nemuselo odtud prchat.

Toť vše k vašim úvahám, pane Polický

4 1
možnosti
Foto

To uzavření hranic schengenu není řešením ani pokud by se na tom shodlo všech 28 státá (je potřeba myslet i na důsledky toho kroku) ale hlavně se na tom EU neshodne

0 1
možnosti
JT

V prvé řadě musím napsat,že Vás respektuji.Máte vlastní názor a stojíte si za ním,následně ale musím dodat ,že s Vašimi názory nesouhlasím.Co se týká aktuálního článku,opět se pouštíte do kritiky něčeho ce se ještě nestalo na základě pouhých vašich spekulací a opět se ani nesnažíte zamyslet nad tím, jak by to dle vás mělo být správně tak aby to fungovalo.Osobně si myslím,že k uzavření hranic alespoň na nějaký čas dojde,ale nebude to Česko kdo je uzavře první,pravděpodobnější je ,že to bude některá z cílových zemí migračních tras,nebo vzhledem k rozhádané Evropě méně pravděpodobnější varianta,že to bude na základě nějaké celokontinentální dohody.V prvním případě dojde k řetězové reakci ve druhém to proběhne organizovaně.Ještě dodám,že se bavíme o uzavření hranic pro volný pohyb osob,nikoliv zboží a už vůbec ne o zrušení bezcelní zóny.Mějte hezký den

3 0
možnosti
Foto

Pane Tichošlápku nepouštím se do kritiky, ale zamýšlím se nad důsledky, které by naše jednostranné uzavření hranic mělo. Je snad normální napřed promýšlet důsledky a pak teprve činit rozhodnutí.

A zatím to celkem v EU funguje. Nad tím jak to řešit v EU do budoucna se budu zamýšlet v některém z dalších blogů-jak to řešit a neřešit není téma jen na jeden blog.

0 0
možnosti
FN

Přemýšlím jak my vlastně mohli prožít roky 1990 - 2007, tedy od roku, kdy jsme mohli na pas poprvé cestovat  do Evropy, do roku, kdy se nám otevřel schengen. Jaké hrozné ekonomické ztráty měla ČR v době, kdy zde byly hranice a kontrolovaly se auta a vlaky. 

Pane Polický, hrozíte něčím, co už tu bylo, a co ČR byla schopna pohodově ustát.

3 1
možnosti
Foto

Pane Nováčku v těch letech nebyli všichni kolem nás v bezcelní z=oně a směřovali jsme jednoznačně ke vstupi do ní. To je poněkud jiná situace.

Navíc vždy platí, že okolí je vstřícnější  k někomu o kom se předpokládá, že bude chtít do party než k tomu kdo se z party trhnul.

Samostatná ekonomika pro ČR bez úzké spolupráce s okolím by pro nás bylo likvidující.

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.