Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

To se tedy neshodneme. Škodlivost pasivního kouření prokázána nebyla. A historická zkušenost jasně ukazuje, že pokud nějaká taková škodlivost vůbec je, pak je opravdu zanedbatelná. V ČSSR se kouřilo úplně všude a pořád, teoreticky bychom dnes měli všichni slavit minimálně desetileté výročí úmrtí, protože pokud by skutečně existovala tak výrazná škodlivost pasivního kouření, nikdo by nepřežil. Ještě předtím byli kuřáci, kteří kouřili cigarety bez filtru a dožili se výrazně vyššího věku než dnešní rozmazlenci. Ale nic z toho nijak nesouvisí s nesmyslným omezováním podnikání. Když budu provozovat hospodu pro kuřáky, i kdyby každý z nich byl sebevrah, který se těší, jak to nejpozději na jaře zabalí, co je komu po tom? Proč do toho má někdo mluvit? Za neumožnění svobodného podnikání se platí vysoká cena, ČSSR země rudá, vyžraná a chudá budiž příkladem.

1 1
možnosti

Domnívám se, že pokud stát nezakázal samotný prodej cigaret "v rámci práva na ochranu zdraví svých občanů," (a dává před zdravím občanů přednost velkým příjmům do státní pokladny z obchodu s tabákem) pak nemá právo zakazovat podnikatelům provozovat kuřácké hospody. Má jim umožnit, aby se provozovatelé sami rozhodli, chtějí-li provozovat hospodu pro kuřáky či hospodu pro nekuřáky. Zakázat kouření v hospodách plošně je jenom ukázka pokrytectvíR^Podotýkám, že jsem nekuřák.

4 1
možnosti

měl být palec dolu samozřejmě

0 0
možnosti
Foto

Stejně jako mě nikdo a nic nenutí chodit do vegetariánské restaurace (už proto, že si nechci dělat z žaludku kompost), tak nikdo nenutí kuřáka chodit do nekuřácké restaurace.

Mimochodem, v zemích, které mají s demokracií delší a hlubší zkušenost než Česká republika, už zákaz kouření ve všech restauracích platí a nikde tam k provolávání prázdných sloganů o omezování svobody nedochází.

2 0
možnosti
Foto

„Mimochodem, v zemích, které mají s demokracií delší a hlubší zkušenost než Česká republika,“ mnohde muslimové terorizují majoritní obyvatelstvo. To, že sousedovic Pepík zastřelil babičku, neznamená, že to udělám taky, i kdyby byla Pepíkova rodina jinak civilizovanější než já.

0 2
možnosti
Foto

Tak jsem se večer odpojil a ráno se zase pokusil zapojit.

Je to ale litější boj než druhdy mezi Havlisty a Klausisty nebo mezi "Prague Prideisty" a "Normalisty"

A v Lublani teď budou mít "Wedding Pride".

0 0
možnosti
Foto

musíte vydržet

Principialně ne, ale záleží na přesných parametrech.

Ty ale nejsou v restauracích a hospodách.

0 0
možnosti

...aha..pan polický...specialista ne všechno....nám vysvětluje jak se to má s kouřením.....škoda že jsme to nedokázal dočíst dále než za titulek....nezbyde mi tedy než zůstat neobohacen o jeho jistě hluboké znalosti v této oblasti....;-)

1 1
možnosti

...aha..pan polický...specialista ne všechno...mi udělil minus....asi bych se měl stydět....

1 1
možnosti
Foto

A ten kdo všechny osočuje z nálepkování dál nálepkuje. ;-D

2 1
možnosti
Foto

Bohužel kuřáci nejsou ohleduplní k druhým, takže mne nepřekvapuje diskuze níže. Člověk se nerodí s cigaretou v puse, takže je to vypěstovaný zlozvyk a návyk, který by mi byl ukradený kdyby bohužel neovlivňoval i můj život.

Dobrá, nemusím vkročit do kuřácké hospody, odejdu z lavičky v parku, když přisedne kuřák, proderu se na koncertě na druhou stranu hlediště, když si vedle mne někdo zapálí, překolíkuju stan, když po týdnu rozloží vedle áčko kuřáci..atd.. Teď začali podnájemníci kouřit na balkóně vedle mých oken. Poraďte..mám se v rámci jejich svobody odstěhovat?

3 0
možnosti

Běžte za svým poslancem/poslanci. Určitě někde u vás úřadují. Ať iniciují zákon o zákazu kouření na balkónech.

0 2
možnosti

"Právem na ochranu zdraví" pak lze odůvodnit cokoli...třeba zákaz hlasité hudby, shromažďování, sportování, automobilů...vlastně čehokoli.

:-/

4 0
možnosti
Foto

Pro hudbu existují hygienické limity již dnes.

Vše ostatní co uvádíte může ale nemusí poškodit zdraví a pokud ho někomu poškozuje tak tomu, kdo danou aktivitu vykonává -ne okolí-tomu jen po vzniku nějakého nahodilého stavu či porušení předpisů-při nehodách.

Vdechování cigaretového množství poškozuje zdraví vždy, v jakémkoliv i v minimálním množství

1 0
možnosti

Prostě kouření v hospodách se zakáže a hotovo. Jsme součástí socialistické unie, takže žádné vybočování z řady. Všichni všechny argumenty pro a proti slyšeli už tisíckrát, takže je zbytečné je opakovat. Já k tomu mám jen jedno. Až bude zákonem nařízeno, že každý nekuřák musí v nějakém časovém intervalu navštěvovat kuřáckou hospodu, až absolvent učňáku na číšníka, nebo hotelovky dostane do ruky umístěnku, kam musí nastoupit, budu první, který bude demonstrovat za zákaz kouření v hospodách. Pokud tomu ale tak není, jedná se jen a jen o bolševický zákon.

4 2
možnosti
Foto

Předpokládám, že další příznivce Svobdných.;-D

Zpravidla z jejich příznivců se rekrutují ti, kteří neargumentují, jen všechny s jiným názorem označují za bolševiky:-/

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS