Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I46v86a82n 85M21a69r27e18k

13. 4. 2016 19:43

Jednotná azylová politika EU se blíží . Konečně!. . . . .Za cenu zničení evropské civilizace a kultury , asi tak jste myslel p.Polický ne ? ! Není to od Vás nic jiného než zrůdnost . Rv

7 2
možnosti
VV

Co vy vite o evropske civilizaci a kulture?

1 2
možnosti
JF

J22a92n 23F58r42o26l49í57k

13. 4. 2016 17:29

Když jsem v roce 2003 hlasoval pro vstup do EÚ tak mě ani ve snu nenapadlo, že důsledkem bude nucený a povinný import cizinců, kteří jsou potencionálním nebezpečím nejen pro moje vnuky. Chápu argumenty autora. Je tedy třeba oželet převážně německé peníze a z únie vystoupit. K tomu velí pud sebezáchovy, který Farncouzi, Belgičané, Švédové a Němci asi nemají.

2 0
možnosti
MK

Německé peníze? A v čem? Princip EU je na základě kasína. Dejte 800, půjčím Vám 1000, ale na ty dvě stovky musíte vytvořit pracovní místa....manažera pro sázky, kontrolní úřad zda sázka byla správně vložená atd. V důsledku na tom proděláte.

1 2
možnosti
MK

Radek Polický "EK dělá to co je dobré pro EU" ....No Polický, kdysi jsme něco podobného čítali v Rudém Právu, jen místo EK tam byla Moskva a místo EU RVHP.

Je vidět, že máš dobré podhoubí pro každý režim. Mimo demokracie, jejíž podstatu jsi nepochopil a pochopit nechceš

4 2
možnosti
Foto

Kavko vy očividně vůbec netušíte co je to Evropská Komise.

Ta je zcela v souladu s demokracií. Nejde o diktát jedné země a EK není žádné zemi poplatná.Je složena ze zástupců jednotlivých zemí a schvaluje ji Europarlament.

Právě to, že je na jednotlvých zemích nezávislá je důvod proč byla zřízena, právě aby silnější země nediktovaly těm menším. Každý má totiž v komisi jen jednoho komisaře a jeden hlas bez ohledu na velikost.

1 4
možnosti
JD

J46a41n 88D24o81s32t79a98l

13. 4. 2016 16:13

Dekuji za priblizeni navrhu. EU to zvladne at uz s nami nebo bez nas.

1 2
možnosti
Foto

J22a11n 91P43a41v69e76l96k15a

13. 4. 2016 15:40

Pokud se nepletu, mluvilo se nejen o zrušení kontroly u našich hranic, ale o ochraně venkovních hranic EU. Dnes je nejen volný pohyb v EU, ale nefunguje ochrana vnější hranice EU. Proto je v celé EU tisíce zločinců co přešli nelegálně hranice do EU a nikdo to neřeší.

První krok - důsledně chránit venkovní hranice EU, pak se může řešit něco dál.

5 1
možnosti
Foto

Ochrana vnějších hranic neznamená, že se bude bránit ve vstupu uprchlíkům-to by odporovalo nejen mezinárodním smlouvám, ale i názoru většiny EU. ochrana vnějších hranic spočívá v tom, že migranti jsou zaregistrováni a následně ti kdo budou mít nárok na azyl vpuštěni do EU a ti co ne budou deportováni. To ale bez kvóta dalších následných zákonů není možné realizovat.

0 2
možnosti
JC

Po roce 1945 se u nás kolaboranti věšeli. Havel to v roce 1990 nedovolil, proto by nebylo nepostižené rodiny, ale až padne EUmoc, bude vhodné vrátit se k osvědčenějším metodám a kolaboranty opět trestat. Alespoň berufsverbotem.

5 2
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
8 1
možnosti
Foto

Proč to považuji za správné máte v článku, Chce to číst nejen první odstavec.

1 6
možnosti
KB

Nemáte chybu v nadpisu? Nechtěl jste napsat:

"Jednotná azylová politika EU se blíží. Konečná!".

17 1
možnosti

P26e35t14r 87Č79e61j35k21a

13. 4. 2016 13:44

Zase několikero bodů, kde nepřesný, případně mimo.... a ačkoliv vám možná přijde, že jde o slovíčkaření, tak ani omylem.

1.) "Již v době referenda o vstupu do EU se vědělo, že budeme chtít i do Schengenského prostoru a ztratíme tak kontrolu nad svými hranicemi. Právě vstup do Schengenského prostoru a tím odbourání hranic mezi státy"

Schengenské smlouvy neznamenají žádný zánik hranic, ani zánik práva na jejich kontrolu. Hranice států existují stále - jediné, co v důsledku Schengenu na hranicích bylo odvoláno byla podoba stálých (!!!) kontrol hranic a přechodů. Nejen, že smlouvy umožňují dočasné obnovení kontrol hranic, ale hlavní podstatou Schengenu je, že kontroly a ochrana vnitřních hranic nejsou potřeba, protože zodpovědné okrajové hraniční státy jí budou vykonávat na úrovni stejné, nebo ještě lepší, než byla ta dosavadní - tzn. že vnější hranice Schengenu budou chráněny stejně, nebo ještě lépe, než byly chráněny vnitřní hranice před Schengenem. Hranice mezi státy tedy existují pořád. Tzn. Schengen NENÍ odbouráním hranic mezi státy. Ochrana vlastních hranic ve skutečnosti zůstala a zůstává odpovědností každého jednotlivého státu - to nevyplývá z žádných smluv, to vyplývá ze samotné podstaty státnosti, každý stát je zodpovědný za ochranu svých vlastních hranic a pokud tak nečiní, je to jeho vlastní odpovědnost. A jak říkám, Schengen dočasné obnovení kontrol hranic umožňuje.Tzn. hranice mezi členskými státy Schengenu existují a obnovení kontrol je možné - a je čistě na vůli státu, zda tak z nějakých důvodů učiní či nikoliv. Stejně tak bych zpochybnil výrok, že vstup do Schengenu znamená kontrolu nad svými hranicemi - neznamená. Kdyby všechno fungovalo, jak se předpokládalo, tak by hranice uvnitř "nebyly" potřeba, prostě proto, že by potřebná kontrola vůči lidem příchozím z 3. zemí proběhla na okraji Schengenu.

13 1
možnosti
Foto

Překročení vnitřních hranic Schengenu není ani trestným činem ani přestupkem.

Schengen s kontrolami prakticky přestává mít smysl, zaveden byl proto aby kontroly trvale být nemusely-ostatně realně dnes hranice ani kontrolovat schopni nejsme-nemáme na to logistické ani personální zázemí.

Pokud nebude jednotná azylová politika a bude fungovat Schengen tak kohokoliv koho kdo v EU příjme k nám fakticky bude moci jít a neporuší zákon=vzdali jsme se kontroly nad hranicemi.

0 6
možnosti
MK

Rolničky, rolničky :-P;-D

6 1
možnosti
Foto

K článku něco máte?

0 6
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.