Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I ode mě máte Karmu jako hrom! Ač s vámi a s vašimi názory většinou ostře nesouhlasím, tak tentokrát souhlas bez výhrad! Mluvíte mi z duše!

1 0
možnosti

J69. 44G80r92o80h

14. 6. 2016 7:30

Pane Polický dnes máte ode mě velkou karmu.

1 1
možnosti

Hezký článek.Jen mě zaráží,že u této složky,která je navíc ozbrojená,se reorganizace vytváří potají a zveřejní se pak hotová forma. Jakto že v PS každý návrh zákona musí projít připomínkovým řízením? Dle mého je to proto,aby se každý,kterého se návrh bude týkat mohl vyjádřit a mohly se odstranit chyby ještě před jeho zavedením.Přijde mi ale absurdní situace,ve které si vedení PČR,sice v souladu s vnitřními předpisy,ale potají vytvoří reorganizaci,pak ji zveřejní jako hotovou věc,kterou musí všichni akceptovat.Představte si tu samou situaci v armádě.Generálové si potají naplánují reorganizaci velení,zruší některé obranné složky a pak postaví laickou a odbornou veřejnost před hotovu věc,kterou musí všichni akceptovat,protože je to plně v kompetenci armády.Soudci si potají navrhnou změnu občansko-soudního řádu(například zruší krajské soudy) a pak představí všechny před hotovou věc.Takováhle zásadní rozhodnutí by neměla být plně v kompetenci pouze konkrétní nezávislé složky,protože činnost těchto složek se plně dotýká všech občanů ČR!

0 0
možnosti
Foto

Reforma je v pravomoci policejního prezidenta a ministra vnitra. tak to stanovili zákonodárci. U státních zástupců a soudů tomu tak není.-zřejmě proto, že státní zastupitelství je nadřazeno policii a nad policií tak zůstane kontrola a soudy jsou poslední instance. Policie toho sama v trestním řízení bez SZ a Soudů nemůže

U armády si nejsem jist.

Ono to má víc úhlů pohledu. Státní zastupitelství připravuje reformu struktury už několik let a pořád skutek utek. Někdy je možná lepší u věci na které nepanuje shoda ji prostě rozhodnout.

O tom zda je realně možná diskuze vypovídá i přístup Šlachty, který to označil za hovadinu a diskutovat to nemínil.

Že není možný stav kdy fakticky probíhá "válka" mezi jednotlivými útvary se asi shodneme a podobná reforma se už diskutuje několik let-minimálně od Nečasovy vlády.

Já ale reformu ani nehájím ani nechválím-nejsem schopen ji posoudit.

0 0
možnosti
Foto

I45v59a22n 54M92a48r11e42k

13. 6. 2016 15:56

P.Polický ,místo rozsáhlého blogu stačilo napsat : "Policajt anebo rošťák. . . . .Ale kdo je kdo ? ! "

Jinak věřím, až budete hlavou státu (gloriolu už jste si předem přičinil), tak už takové aféry Vaší zásluhou na naší politické scéně místo mít nebudou 8-o R^

2 2
možnosti

Óóó, pan autor se naučil na své ostny dávat futrálky! K článku Vás inspiroval Váš guru u Moravce?! To hlavní, co chtěl chemik sdělit (včetně Vás) je ANTIBABIŠ, ANTIBABIŠ a zase ANTIBABIŠ!!!

Za místy správně zopakovaná data se Vám nepodařilo najít důvod, proč dlouho připravovaná reforma se musela spustit (nepřipravená!) tak uspěchaně. Až budoucnost ukáže, která živá kauza byla tak horká, že nešlo čekat.

Chtěl jsem napsat článek, ale nechám to tady u Vás. Všichni, kdo seděli u Moravce včetně něj, věděli více. Největším mínusem ÚOOZ u politiků kolem Sobotky a Kalouska byl nebojácný tah do nejvyšších pater a to se neodpouští. Argumentovat úspěchy druhé strany vystrkáváním případu Ráth, tu zinscenovanou šaškárnu s kukláky z celé republiky, je trapné. Ráth není moje krevní skupina, ale i jeho kauza v desítkách miliónů byla poněkud zpackaná. Vedle něj se ale točí miliardy a je ticho po pěšině. Až přišel kos a domluvy nepomohly; nenechal se zastrašit. M.j. nejhorší vizitkou policie jsou úniky informací, ale u Šlachty se to nějak nedařilo.

Napřed policejní prezident - Lessy (nespolupracoval), teď Šlachta; jen ten Babiš pořád zaclání, co sním?!

Jen pro pořádek, ani s Babišem nechodím na pivo.

4 3
možnosti
Foto

Takže dle vás je v pořádku, že Babiš (respektive jeho firmy), který je vyšetřován ÚOOZ hovoří do organizačních změn útvaru, který je vyšetřován?

Netuším jestli je důvodem, že Šlachta vyšetřoval, nebo, že nevyšetřoval nebo něco zcela jiného, ale angažovanost Babiše je přinejmenším krajně podezřelá.

3 2
možnosti

Souhlasím se závěrem článku, ale socanům taky moc nevěřím, že je vše křišťálově čisté.

2 0
možnosti
Foto

Vy se domníváte, že vše není tak křišťálově čisté, že prostě ani křišťál křišťálověji čistší být nemůže.“8-o

Tak to je nás více;-)

1 1
možnosti

Hlavně soudržnost soudruzi!

2 1
možnosti
Foto

Chtělo by to nějak specifikovat co máte na mysli. Podobné výkřiky jako ten váš nic neřeší a ukazují jen omezenost autora.

1 2
možnosti
Foto

Ten název je trefný, ale přeci jenom si myslím, že někdo je méně padouch a někdo více padouch. Ono záleží na pohledu. Faktem je, že tu rostl stát ve státě, který si pomalu mohl dělat co chtěl. Tím jsou míněni někteří státní zástupci a ogar s ofinou, který místy asi seděl na dvou židlích a teď mu někdo tu jednu podtrhl a a na druhou si úplně sednout neodváží, tak raději šel. Trochu je o mouřenínovi, který měl svou práci dělat a tak jde první.

Takže, ač s těžkým srdcem, stále si myslím, že policie by měla být jen jedna, pod jedním velením a se samostatným rozhodováním, tudíž zde nelze než popřát Chovancovi a Tuhému hodně zdaru. Je to pro stát užitečné a to je rozhodující.

7 2
možnosti
Foto

Vidím to obdobně. I když si myslím, že ministr Chovanec měl dávno odstoupit kvůli jiným záležitostem tak v této věci se spíše kloním na stranu pana Tuhého a Chovance. To vměšování státních zástupců do policie mě docela děsí stejně jako možné spojení ÚOOZ a Babiše.

5 0
možnosti
Foto

Myslím, že se o budoucnost plukovníka Šlachty nemusíme obávat. Ten jistě najde uplatnění v bezpečnostní divizi Agrofertu, možná i s některými svými podřízenými. :-)

4 0
možnosti
Foto

To by odpovědělo hodně otázek;-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.