Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Celkem dobrý článek, 2 největší výtky - pro ODS je výsledek rozhodně úspěchem, nelze se na celou věc dívat jen optikou srovnávání s předchozími krajskými volbami, no a pak u té ČSSD rozhodně hrála velkou roli i celostátní politika, spíš bych se na to díval tak, že kde se v minulosti hejtman z ČSSD osvědčil, tam nebyl dopad afér vedení ČSSD tak kritický.

Btw. opravdu mě "pobavil" Sobotka s hodnocením, že za regionální politiku on odpovědnost nenese. Je asi každému jasné, co by říkal, kdyby naopak ČSSD v těchto volbách vyhrála...

1 0
možnosti
Foto

Píši jak to, že pro ODS je výsledek úspěchem stejně tak i to, že u ČSSD byl výsledek odvislý od konkretních regionů a jejich leaderů;-)

0 0
možnosti

TOP 09 ztratila smysl své existence, byla to jednoúčelově založená strana. Do sněmovny se pravděpodobně nedostane. Ale uvidíme. Můj tip je 4%. Záleží to také trochu na ODS, pokud najdou alespoň jednoho politika, který nepůsobí jako gumák, pak TOP nebude mít ani 3%.

2 1
možnosti
Foto

Proč by se neměla dostat do sněmovny, když její výsledky (i většina průzkumů) ukazují něco zcela jiného?8-o

ODS jen stěží odčerpá hlasy TOP09. Ty strany se zásadně liší z hlediska přístupu k lidským právům, EU a populismu. Když tedy pominu fakt, že ODS je zadlužená a bude mít problém financovat volby.

PS. Je to ODS, ne TOP09 kdo v komunálních volbách ztratil.

1 3
možnosti

U nás, ve Středních Čechách, se momentálně v honbě za koryty TOP 09 štěpí. 3 z pěti zastupitelů TOP 09 by rádi do koalice s ANO, i s paní Jermanovou jako hejtmankou, i když jim to sama strana " nedoporučila". Včetně pana Schweigstila, po kterém nám ve městě na památku ještě nějakou dobu zůstanou tzv. schweigstilky, hrůzostrašné zelenobílé kuželky, balisety, v památkové zóně. Jsem zvědavá, jak to dopadne. Máme štěstí na celebritní hejtmany, nejdřív Rath, teď Jermanová...

0 1
možnosti
Foto

No ony to nejsou rozpory v honbě za koryty. TOP09 mělo mít původně 2 radní-to by měli být první dva z kandidátky-tedy ti co z jednání odešli a v novém formátu jen jednoho.

To, že ANO má ve zvyku přetahovat lidi z jiných stranje známo dlouhodobě.

Mimochodem honba za korytem je spíš na straně ANO, kdy podle původní dohody měli mít většinu v radě, ale ne hejtmana, což vadilo paní Jermanové.

Původně rovněž měly ANO, TOP09 a STAN dohodu o exkluzivitě jednání což ANO prostřednictvím paní Jemanové porušilo hned první den přizváním ODS. Je zcela správně, že v takové situaci zástupci TOP09 šli do opozice. Možní přeběhlíci se pak musí sami srovnat se svým svědomím, ale v Topce by měli skončit.

1 1
možnosti

R88a83d11e35k 34J36a28r15o53š

14. 10. 2016 15:05

Ještě bych počkal s konečným účtováním na zítřejší výsledky senátorských voleb...

0 0
možnosti
Foto

Senátorské volby nemají poměrný, ale většinový systém. V nich často nerozhodují sympatie ke kandidátovi, ale naopak nesympatie ke druhému kandidátů ve druhém kole.

Pokud už něco vypovídají tak jejich první kolo, ale vypovídají jen o 1/3 území a menší strany nejsou schopny je obsadit ve všech okrscích.

Celkově, ale jejich první kolo cca odpovídá výsledkům krajských voleb

0 0
možnosti
Foto

J71i97ř12í 12K16i73n18d76l

14. 10. 2016 14:48

Krajské volby ukazují, že ČSSD a ANO ztrácí voliče.

1 0
možnosti
Foto

ČSSD voliče ztratilo, ANO nikoliv.

Obě strany ale ztratily proti průzkumům.

Je potřeba posuzovat dle skutečných výsledků, ne dle odhadů (průzkumů).

1 0
možnosti

J71a92n 68R83á11ž

14. 10. 2016 14:30

Souhlasím s názorem, že volby byly pro TOP 09 pozitivní, neboť prokázaly relativně vysokou šanci, že ve sněmovních volbách se může "topka" dostat nad 5% a být tak nadále parlamentní stranou. Což je nesporný úspěch Kalouskovy politiky, který by měl umlčet jeho kritiky.

2 0
možnosti

T45o93m12á11š 53P72í31c10l

14. 10. 2016 14:20

Viděl bych to podobně. Jediný rozdíl vidím asi v tom, že pro TOP 09 to jsou asi poslední volby, kdy získala nějaký mandát (mně jejich reklamy vyskakovaly na facebooku na zdi a pod tím bych pozitivní ohlasy napočítal na prstech ruky), výsledek SPD vnímám spíše jako velký neúspěch. Ač jsem nesledoval podrobná čísla, mám pocit, že Stropnického Zelení se stali takovým extrémem, že i jejich tvrdé jádro přešlo k jejich umírněnějším dvojčatům - Pirátům.

0 0
možnosti
Foto

Ano TOP09 se prezentoval na internetu, ale ne v kontaktní kampani.

TO, že TOP09 končí je slyšet již před volbami 2013 a pořád je úspěšná.

Tyto řeči vychází od těch co By ji stejně nevolili, ne od jejich potencialních voličů.

Z 0 na 18 mandátů cca za rok je pro Okamuru v krajích dle mého jasný úspěch.

Ano zelení a piráti soupeří o podobné voliče a jsou příliš kontroverzní aby dosáhli lepšího výsledku a přetáhli voliče ČSSD.

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.