Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vpravdě historický okamžik, souhlasím a dávám karmu. Pořád nemůžu uvěřit, že bych s Vámi kdy mohla souhlasit a přesto k tomu došlo. Dobrá práce! R^

1 0
možnosti

Vynikající komentář. Jen připomínám, že kdyby Československo mělo v únoru 1948 Senát, neprováděl by se ten únorový puč komunistům tak snadno. Tzv. "ústavní" cestou by to nešlo ani náhodou.

2 2
možnosti
Foto

Děkuji a plně souhlasím. Právě to co se tehdy stalo je jasným důkazem, že pojistku potřebujeme.

0 1
možnosti

Zrušit senát? ANO. Je na nic.

2 0
možnosti
Foto

Komu byste předala jeho funkce?

0 1
možnosti
Foto

Nic bych nerušil, jen bych ve volbách a nejen senátních zavedl to, co platí pro každé referendum. Při nižší než poloviční voličské účasti neplatí.

1 1
možnosti
Foto

Pokud je referendum neplatné zůstane stav jako je před referendem (nebo stav o kterém rozhodli politici).

Nechal byste stávající senátory v jednotlivých obvodech ve funkci dokud nepříjde nadpoloviční většina voličů?

0 0
možnosti

Věc názorového systému. Senát je podle mě uměle vytvořený orgán a hlavně, zbytečný orgán.

8 0
možnosti
Foto

Komu byste předal jeho funkce?

0 1
možnosti

J34a93n 12H46l45e65d12í72k

17. 10. 2016 23:08

levice ovládla m.j. senát v čele s býv. náčelníkem Lidové Milice - soudr. Štěchem- Takže po ovládnutí policie Chovancem, Nejvyš.soudem , vykonává senát jen ozvěnu dolní sněmovně, zasloužilí funkcionáři v senátu našli pramen svého bohatství a jeho činnost je prakticky bez opozice, čili žvanírna bez úkolů a rozumu.

3 2
možnosti

Když Vy říkáte ne, je téměř jisté, zrušit.

7 1
možnosti

Protože většina přijímaných zákonů je čím dál tím víc jen a jen přejímání evropských direktiv, klidně bych senát zrušila. Místo něk by z poloviny poslaneckých křesel mohla být vytvořena druhá komora poslanecké sněmovny, kdy křesla v této komoře by byla obsazena zástupci krajů, podle výsledků krajských voleb (konaných b jiném termínu) a tím by došlo k významnějšímu vlivu propojení regionální politiky (jejích potřeb) do "velké politiky". Díky posunu termínu voleb do obou komor, by bylazachována i kontinuita v případech krize první komory.

Ale kapři si rybník nevypustí, že?!

3 1
možnosti
Foto

proč rušit jednu komoru parlamentu a ustanovit za ni zase nějakou jinou-to nedává logiku.

Zmenšení počtu poslanců je sice líbivé, ale nejsem si jist zda ůčelné. Dostatek poslanců je potřeba aby se mohli specializovat na jednotlivé oblasti

0 4
možnosti

Pane Polický, jakým právem tady hovoříte za 95 % občanů ČR, kteří chtějí zrušit senát ? Máme silnou PS a jiné státní orgány, které budou dobře fungovat i bez senátu. Senát je jenom brzdou k projednávání zákonů. 15 % účast voličů při volbách senátorů ve druhém kole, je referendem s výsledkem ke zrušení senátu, to se nedá ničím oddiskutovat.

6 4
možnosti

P97e62t73r 46Č33e34j64k41a

17. 10. 2016 22:04

"Senát je jenom brzdou k projednávání zákonů" - i kdyby tohle byla jeho jediná úloha, tak je to úloha pozitivní. Pobavte se někdy o potřebě legislativního auditu se soudci - není to tak dávno, co měl Baxa přednášku na právnický fakultě spolu s Robejškem - řekl, že programově jednou z nejlepších vlád by byla taková, která by nepřijala ve skutečnosti ani jeden nový zákon nad rámec jediného - kterým by zrušila všechny nepotřebné, nadbytečné, vzájemně si odporující zákony, kterými je zaplevelen český právní řád.

Tady je totiž naprosto chybná úvaha, že jakmile nastoupí nová vláda k moci, tak se po vyházení všech náměstků okamžitě objeví desítky až stovky návrhů nových zákonů, novel se změnami atd. a ještě se neobjevila ani jedna vláda, která by řekla "dost - udělejme audit" - resort po resortu a samozřejmě i ve vzájemné provázanosti a teprve PAK začala nějak konat - na to prostě ve čtyřletém období vlády není čas, je potřeba být aktivní, předvést se před voličem, že plním sliby, které je vlastně nejsnažší plnit cestou změn či nových zákonů, takže proč si komplikovat situaci prací, která není nikde vidět.... nojo, ale v důsledku pak vidíme ten marasmus, který tu máme.... čím víc nových zákonů vláda plánuje prosazovat, tím je HORŠÍ a v konečném důsledku i škodlivější....

0 0
možnosti

drahý a nesmyslný. Vždy ho přehlasují. A pokud jde o "pojistku", tak ji lze řešit i jinak. Třeba 75% PS.

0 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS