Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bylo by velmi zajímavé, kdyby byl senát čestnou funkcí se symbolickou odměnou minimální mzdy. Jsem taky pro zrušení senátu, ale po přečtení článku se divím jak je možná existence státu s jednokomorovým parlamentem. Taky se divím jak jsme mohli být 8 let bez senátu. A Polický mne přesvědčil, že bez senátu by Česko ...

3 0
možnosti
Foto

Nevěřím na čestné funkce-takoví lidé jsou snadno úplatní.

0 1
možnosti
ZB

Zrušit Senát? ANO, včera bylo pozdě.

17 1
možnosti
JS

Rozhodne ANO. Pokud naprosto neschopni komici jako soudruh Skromach dostavaji na "odchodnou" 600 tisic Kc. Takove triky si nedovolii zvarejnovat ani komunisti.

10 1
možnosti
Foto

Odchodné z práce je naprosto standardní věc.

0 2
možnosti
MS

Senát by měl svůj smysl, kdyby v něm seděli samí nezávislí senátoři. Pokud Senát kopíruje politické zastoupení Sněmovny, nelze očekávat, že bude nějak korigovat, nebo blokovat zákony, schválené jejich poslaneckými protějšky. A naopak, pokud je politické složení Senátu zcela odlišné od Sněmovny, zbytečně to brzdí legislativní proces, protože Senát je pak v korigování a blokování zákonů až přehnaně aktivní.

18 1
možnosti
Foto

Legislativní proces (mimo ústavních a volebních zákonů) může Senát zdržet max o 30 dní (má se to zvedat na 60 dní)-tolik má na vyjádření. To nijak zásadně legislativní proces nezpomaluje.

Navíc se říká "práce kvapná, málo platná";-)

V minulosti jsme měli mnohem více s příliš rychlým přijímání paskvilů než se zdržováním v Senátu-pokud něco zdržuje tak Poslanecká sněmovna kde se zákony projednávají násobně déle než v Senátu, často déle než rok a některé se nestihnou projednat ani za celé volební období.

1 4
možnosti
LV

L40i13b13o83r 24V41a65n27ě74k

17. 10. 2016 12:35

Karma a vyjmečně souhlas.

Co se týče volebního systému, tak by především IMO bylo potřeba zavést možnost volbu elektronicky.

Když máme datové schránky a digitální podpisy, tak to je prakticky jen otázka změny administrativy.

A věřím, že by notně stoupla i volební účast.

U mé volební místnosti se třeba nedá nikde zaparkovat tak to lidé často ani nezkouší.

2 1
možnosti
Foto

Po téměř každých volbách se představitel strany, která v nich pohořela, vyjadřuje proti existenci Senátu a za jeho zrušení. V minulosti s tím přišli jak představitelé ODS, tak i ČSSD nebo TOP 0,9; ovšem jen proto, že to momentálně vyslovil Andrej Babiš, který je mediálně vděčný, tak je okolo toho velké haló.

2 1
možnosti
Foto

Mohl byste doložit kde o zbytečnosti senátu hovořila TOP09?

A ano pokud něco řekne Místopředseda vlády pak je to nepochně medialně vděčné téma a stejně tak se o tom psalo když to řekl Gros-jen tehdy nebyl tak rozšířen ani internet ani blogy.

0 3
možnosti
MD

Senat je naprosto zbytecny. Jeho zbytecnost vyplyva uz z jeho vzniku. Nakonec ani poslanecka snemovna se svym lidskym obsazenim neni buhvico. Takze klidne jen polovina mandatu.

4 1
možnosti
Foto

Jak byste zajistil stabilitu politického systému a kontrolní funkci poslanecké sněmovny vy?

0 2
možnosti
Foto

J98i47ř48í 82K52i84n75d76l

17. 10. 2016 12:18

Do senátu nesjou voleni osobnosti a senát stává se skladištěm vyhořilých politiků a doboru trafikou. Do senátu se v současné době volí v zásadě podle stejného stranického klíče jako u voleb do sněmovny navzdory odlišným volebním systémům. Význam senátu se navíc zhoršil vstupem oligarchů do politiky, když se různí „miliardoví podnikatelé“ nechávají zvolit jen proto, aby v senátu místo zájmu voličů hájili zájmy svých firem a spřátelených korporací. Volby stále ukazují jedno. Lidí si senát nepřejí. To se můžete umínusovat k smrti, ale je to pravda.

12 1
možnosti
Foto

Mýlíte se a poslední volby to jasně ukazují.

Jednak ti vyhořelí politici vyhořeli ve volbách-Škromach, Válková...a miliardovém podnikateli v Senátu vím o jednom.

Dle Vaší logiky se ukazuje, že lidé nechtějí ani kraje ani europoslance...zrušíme to všechno?

To, že voliči Senát opravdu nechtějí víte jak?

K zubaři se taky většina lidí nehrne a přesto by je nejspíš rušit nechtěla.;-)

Navíc můj článek není o tom zda voliči Senát chtějí, ale zda je rozumné ho mít. Až lidem opravdu bude Senát překážet tak se jeho zrušení nepochbyně prosadí-zatím tomu tak naštěstí není.

1 2
možnosti
Foto

Pekny clanek. Spravna argumentace. Souhlasim s Vami.

2 3
možnosti
RH

Senát je zbytečný a drahý. Má marginální pravomoci, které by mohly vykonávat třeba zástupci krajů. V každém případě není dobře, když se vztah politiků k senátu odvíjí od jejich pozice v něm.

15 0
možnosti
Foto

Z kontextu rozpočtu stojí minimum.

Zástupci krajů jsou voleni na základě poměrného systému stejně jako sněmovna, Často mají podobné složení jako sněmovna a hlavně jsou jednotlivé kraje závislé na penězích od vlády a z rozpočtu, který sněmovna schvaluje.

Kontrolní funkci by tedy plnit nemohli-nelze kontrolovat toho kdo mi přiděluje peníze a myslet si, že to bude fungovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.