Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Spasí nás strana jednoho tématu?

Představme si fiktivní politickou stranu, která svůj politický program postaví na záchraně společnosti před nějakým nebezpečím. Třeba před konzumací alkoholu. Jak by mohl vypadat fiktivní rozhovor s předsedou takové strany.

Proč chcete zakázat konzumaci alkoholických nápojů:

Je to přeci  zcela logické pane redaktore. Musíme chránit naše lidi před důsledky zásadního nebezpečí pro naší zemi, kterou je konzumace alkoholu. Je to totálně zhoubná závislost, která má na svědomí spoustu mrtvých, znásilnění, je běžné, že konzumenti alkoholu mlátí své ženy, natahují ruce po socialních dávkách, léčba alkoholiků nás stojí značné peníze a na naše děti musíme sbírat víčka, a je mnoho dalších důvodů proč je potřeba vyhlásit nulovou toleranci alkoholu.

Jak to myslíte, že má na svědomí spoustu mrtvých?

Vy nevidíte  kolik mrtvých a silnicích je mrtvých díky alkoholu, koik lidí je zavražděno v hádce pod vlivem alkoholu. Vy jste opravdu nikdy neslyšel jak nějaký alkoholik někoho pobodal nožem. Alkoholici terorizují nejen své rodiny, ale často i celé okolí. Dělají kravál po nocích, odhazují odpadky. To opravdu v naší republice chcete?

Někteří konzumenti ale říkají, že oni nejezdí pod vlivem alkoholu, nebijí ženy...

Konzumenti alkoholu lžou.  Vy jste nikdy neslyšel lidi jak říkají zajdem na jedno a nakonec v hospodě sedí celý večer? Takový alkoholik když zmlátí manželku tak pak svatosvatě slibuje, že to bylo naposled. Alkoholici pořád tvrdí, že s tím mohou kdykoliv přestat. Konzumenti alkoholu prostě lžou, oni musí aby chránili svou závislost.

Je  přeci mnoho konzumentů alkoholu, keří nejsou alkoholiky.

Oni často nejsou ani tak nebezpeční ti konzumenti v první generaci, ale když dopustíme konzumaci alkoholu tak ti jejich potomci ve druhé či třetí generaci to je opravdu problém. A ti cizinci co k nám alkoholismus přinášejí těm musíme zabránit k nám přijít a především konzumaci u nás postavit mimo zákon.

Promiňte mohl byste rozvést ty cizince?

Co pak vy nevíte, že Ukrajinci a Rusové chlastají. Že v těch regionech blízkého východu jako je Ukrajina, Rusko, ale i Slovensko a další chlastají jako duhy? Copak vy nevíte, že k nám Soros posílá Seveřany na alkoholové dýchánky. Neslyšel jste nikdy "byl ožralý jako Dán", nebo, že se o někom říká, že je Norek (tedy pije jako Nor). Takové lidi u nás nechceme. 

Není přeci jen rozdíl mezi konzumentem alkoholu a alkoholismem?

Ne to opravdu nemůžeme oddělovat. Je jedno, kterou formu konzumace upřednostňujete, jestli pivo, víno nebo tvdý alkohol. Všichni konzumenti jsou stejní a alkohol zasahuje do jejich každodenní činnosti. Pijí ho doma, pijí ho v práci alespoň jako nízkoalkoholické pivo, nebo na pracovních obědech, pijí ho při různých oslavách, prostě všude.  Neexistuje žádná umírněná konzumace.

Ale já znám několik konzumentů co opravdu nejsou alkoholiky a pijí jen vyjímečně.

To jsou jen ti co se mají zatím strach naplno projevit a nezapomínejme, že konzumenti lžou, mají to v povaze.  Oni chodí do takových těch hospod, kde výčepní podporují tu jejich konzumaci, říkají déj si ještě jedno a kdovíco dalšího jim tam říkají. Do těch hospod se mezi štamgasty jen tak někdo nevetře. To jsou ty "líhně" alkoholismu", které nemáme pod kontrolou, ze kterých se rekrutují další domácí násilníci. Nejste vy náhodou taky jeden z nich, že je tak obhajujete?

Já někoho obhajuji?

Jistěže ano jak se neustále snažíte prezentovat názor, že ne všichni konzumenti jsou radikálové tedy, že nejsou alkoholici. To vy naivní sluníčkáři máte pocit, že alkohol není problém. To typicky taková mladá holka jde na zábavu. Klidně se baví s těmi konzumenty a vůbec a pak se diví, že ji někdo nalije vodku do pití aby byla povolnější a všichni známe ty důsledky. Některé se  probudí bůhví kde s bůhvíkým a pak je třeba těhotná a ani neví kdo je otcem. To opravdu u nás chcete tolerovat?

Odbočme trochu k jiným tématům. Jak by Vaše strana chtěla řešit třeba zdravotnictví?

Když zakážeme konzumaci alkoholu nebudeme muset léčit alkoholiky, ušetříme za záchytky,za léčbu zranění pod vlivem a nebudeme tak muset na naše děti sbírat víčka.

A co důchody?

Když u nás nebude možná konzumace alkoholu tak důchodci budou mít lepší zdravotní stav a ušetří za léky, bude méně invalidních důchodů a sníží se jim výdaje o útratu za alkohol. zákaz alkoholu tak vyřeší i důchody.

Co socialní dávky?

Když nebudou moci lidi chlastat ta vysedávat po hospodách tak budou mít čas a náladu chodit do práce. Ubude taky rozvrácených rodin. Zákaz konzumace alkoholu řeší i tuto oblast.

Už nás trošku tlačí čas. Jaké je vaše slovo na závěr.

Nenechme si namluvit, že alkoholismus je nějak spontánní záležitost. je to řízené  neziskovkami , které potom na boj proti alkoholismu čerpají ze státního a to jsou další úspory, které náš stát zákazem konzumace alkoholu získá a může je použít pro naše abstinující mladé rodiny nebo abstinující důchodce. Ostatní ty tradičním politické strany  jsou tak v zajetí politické korektnosti a snaží se nám namluvit, že existuje nějaká umírněná konzumace, že je potřeba rozlišovat mezi konzumenty a alkoholiky. Nevidí, že alkohol je zlo, které musíme vymýtit stůj co stůj, jinak naše civilizace zanikne.

Děkuji za rozhovor.

Já děkuji na pozvání a když jsme si tak hezky popovídali nezajdem na jedno?

 

Zdá se vám podobný rozhovor jako naprostá hloupost, že by na podobně pitomou argumentaci žádný exot nemohl naletět a podobná strana by nemohla získat, žádné hlasy?

Když spojení "konzument alkoholu" vyměníte za slovo "islám" a slovo "alkoholismus" vyměníte za slovo "islamista" dostanete v podstatě nosnou část programu hned několika politických stran kandidujících u nás do parlamentu. Včetně jedné, která je tipována za jednoho z "černých koní" letošních parlamentních voleb u nás.

 

Děkuji za pozornost a přeji hezký den..

Autor: Radek Polický | neděle 8.10.2017 18:09 | karma článku: 11,09 | přečteno: 595x
  • Další články autora

Radek Polický

Změna politické kultury.

Paní Pekarová Adamová ocenila před Vánoci práci zdravotníků. A okamžitě se vyrojilo plno negativních komentářů na jejím FB i jinde. Např.zde na blogu bloger Nožička rovněž nezahálel.

27.12.2021 v 20:08 | Karma: 27,70 | Přečteno: 991x | Diskuse| Společnost

Radek Polický

Jak funguje vláda v boji s Covidem v praxi.

Nechci hodnotit jednotlivé opatření v boji s Covidem a jejich přínos. To mohou udělat povolanější a případně čas. Spíš mi jde o přístup vlády k problému a k tomu jak to "funguje". A k situaci co aktualně mám z "první ruky".

16.11.2021 v 14:32 | Karma: 13,50 | Přečteno: 622x | Diskuse| Politika

Radek Polický

Pirátská sebevražda v přímém přenosu.

Piráti dnes a denně předvádějí, že jejich realná politická síla se blíží nulové hodnotě. Nejde ani tak o jejich politický program, ale je to o jejich přístupu kdy sami sebe dokáží spolehlivě politicky "odrovnat".

15.11.2021 v 17:48 | Karma: 45,80 | Přečteno: 18504x | Diskuse| Politika

Radek Polický

Glosa: Je Fiala nudný patron?

Často slyším, že prof. Fiala je nudný, že neumí zaujmout, že je to takový profesorský typ. Ano do značné míry je to pravda. Jeho projev není takový ten "supermanovský já jsem king" ale je velmí rozvážný a umírněný.

8.10.2021 v 14:22 | Karma: 18,67 | Přečteno: 675x | Diskuse| Politika

Radek Polický

Chaos, chaos a zase chaos

Definitivní vysvědčení za to jak jsme zvládli koronavirus je teprve před námi. Zatím sice můžeme být rádi, že u nás Virus nijak zvlášť neřádí, ale jinak je to jeden velký chaos

10.4.2020 v 9:57 | Karma: 19,74 | Přečteno: 984x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.