Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Rv Doufám, pane Polický, že Vás administrátoři opět vyberou do rubriky "zaujalo nás" a zvláště zdůrazní pasáž, jak čeští emigranti se zasloužili o 89. To jste musel vymýšlet hodně dlouho a nebo to máte ze školení v TOP09 ?

   Měl byste také sledovat záběry bárek, které připlouvají do Itálie, Francie a Španělska. To místo na lodi je zpravidla těžce zaplacené místní přepravní mafii a na to ti, kteří si zachránili holé životy nemají. Jde převážně o mladé muže, t.z. o ekonomickou migraci. Až se mladej uchytí, přitáhne za ním celá početná rodina a sociální dávky se už pohrnou. A jejich potomci? No ty vidíte na demonstracích s tabulí v ruce: "Evropo, čeká tě 11. září!"

31 2
možnosti
KM

K60a58r16e31l 35M49a43s15e41k

24. 3. 2015 16:14

Odkdy dostávají sociální dávky uprchlíci bez občanství hostitelské země? ;-D

1 9
možnosti
VP

ale my s tím něco děláme, nechceme je tady ... sami máme málo, důchodci na pokraji chudoby, všechno drahé, vlastních vyžírků máme víc než dost ... apropó "sluníčko", vemte někdy bágl a vyrazte do okolí takových táborů u nás ... všude bordel jak v tanku a jen natahují ruce a dej ... starousedlíci zamykají už i zámky na dveřích ... ale jasně, jen se sem všichni hrňte, Polický a spol se o vás přece postarají ... teda vlastně jen napíšou, páč kdyby měli fakt něco udělat a zvednout se od kompu, to by jim už tak nešlo, to by museli přiložit ruce k dílu a sáhnout do vlastní peněženky, to už by se jim vůbec nelíbilo .....

20 1
možnosti
LV

Vrchní demagog obviňuje ostatní z demagogie... Takže pojďme postupně: 

1. Ano, lidé z komunistických zemích utíkali. Ale na Západě neměli takové bohaté soc. dávky a vymoženosti, jaké mají imigranti teď. Od známých, kteří utekli do Švýcarska, vím, že dostali pár franku do začátku (i ty později museli vrátit!) a starat se pak museli sami o sebe. Žádné začleňovací agentury a štědré dotace. Kromě toho se jednalo o lidi z velice podobného kulturního okruhu.

2. Tento bod taky nesedí. Ano, emigranti poskytovali informace, ale určitě nechtěli změnit systém západních demokracií na komunistický. Na rozdíl o mnohých muslimů, kteří požadují zavedení práva šaría. Kteří žijí v No Go Zones a sami se vyčleňují. Sami tahají ten svůj feudalismus sem. 

3. Charita? Pojďme se podívat do dob nacistického Německa. O tzv. Wintonovy děti, které se povedlo zachránit a jely na Západ, se staraly rodiny dobrovolně a na vlastní náklady! To jsou věci, co? Kolik uprchlíků si k sobě nastěhujete? Kromě toho co tady uprchlíci z úplně jiného civilizačního okruhu budou dělat? Neumí jazyk, nemají vzdělání, je tady úplně jiné podnebí, zvyky, kultura, tradice. Jasně, že by jim bylo lépe v nějakých bohatých islámských zemích, které jsou jejich kultuře bližší. Nedávno jsem četla rozhovor s jednou muslimkou, která do Evropy přijela z Nigérie. Mluvila o tom, že kdyby věděla, co ji tady čeká (prostituce, násilí, drogy), tak by raději zůstala v Nigérii. 

Místo prázdných emocí je lepší používat alespoň kousek kritického myšlení.

51 1
možnosti
LR

Asi přejdu na islám - no neberte co Vás čeká po smrti:

------

Citace: Ibn Kathir, ve své knize Koránské komentáře, Tafsir ibn Kathir,[7] a jsou názorně popsány komentátorem Koránu a vzdělancem al-Suyuti (zemřel 1505), který citujíc (dobrý) hadít[8] od autora Ibn Majah,[9] napsal, že

věčné panny budou "mít lákavé vagíny", a že "penisy Vyvolených nikdy nezměknou.[10]

Erotické rozkoše mezi věřícími a huriskami v Ráji jsou rovněž potvrzeny dvěma Sahih sbírkami hadítů, jmenovitě Sahih Bukhari[11] a Sahih Muslim, kde se dočítáme, že budou pannami, které jsou tak překrásné, čisté a průhledné, že "Skrze jejich kosti uvidíte jejich kostní dřeň a jejich maso",[12] a že "věřící je budou navštěvovat a užívat si jich"

6 1
možnosti
LR

Proč to pánové neopluskujete?

Vy byste si to nepřáli?

A stačí přejít na islám....

3 1
možnosti
LB

Povinnost přijmout muslimské uprchlíky mají ti, kteří celý arabský a muslimský svět navzájem rozeštvali, tedy USA. V zájmu amerických zbrojních koncernů pakujících se na obrovských ziscích z výroby a prodeje zbraní došlo v minulých 10 letech k zásahům do pokojného stavu v Africe a na Blízkém východě. Nebo budeme akceptovat stav, že zisky a peníze patří Americe a ztráty a výlohy Evropanům ?

6 2
možnosti
IK

Pane, Váš článek je učebnicový příklad demgogie, navíc odporujete sám sobě.

K bodu 1) - proč bychom měli splácet nějaký hypotetický dluh a přijímat imigranty u kterých už dopředu víme, že nebudou mít zájem se přizpůsobit pravidlům v hostitelské zemi, zejména když sám píšete, že čeští emigranti skutečně svým hostitelským zemím nepřinášeli v naprosté většině žádné problémy (a pokud mezi nimi byl nějaký špion a byl odhalen, jistě byl potrestán podle zákonů v té které zemi).

2) - muslimští imigranti jsou velice nepravděpodobný zdroj bojovníků proti totalitě ve svých původních zemích. Naopak nezanedbatelné množství velmi radikálních a velmi nebezpečných bojovníků proti západní kultuře pochází z rodin které jsou v hostitelských zemích už dlouhou dobu, často i více generací a jejich nenávist vůči všemu nemuslimskému není jejich pohodlným životem v nové vlasti nijak oslabena. Pokud poskytují svým souvěrcům nějaké informace, tak určitě ne o tom, jak je jejich nová vlast skvělá a jak by její způsoby měli zavést ve své domovině. Spíš jim pomáhají zvládnout použití moderních zbraní a pomáhají v efektivním ničení.

3) - zdá se Vám nelogické, aby se o své souvěrce staraly bohaté muslimské země, proč? Koneckonců, pokud vím, muslimové mají podle svých pravidel povinnost pomáhat potřebným (souvěrcům). Opravdu nechápu, proč by bohaté (a daleko bohatší než Česká republika) země neměly ze svého bohatsví pomáhat lidem, jejihž mentalita je jim blízká (rozhodně bližší než Evropanům)? Protože jsou feudální, totalitní a nedemokratické? Neházíte náhodou všechny muslimské země do jednoho pytle?

39 1
možnosti
MK

R^ Hodně jste toho napsala za mně. Díky.

4 0
možnosti
LR

Doporučuji k přečtení: "Šarija - úvod do islámského práva", autor Jan Potměšil.

Nejde o žádnou islamofobii, ale z podrobných analýz v textu je zřejmé, že demokracie a islám jsou neslučitelné.

18 1
možnosti
BH

Citace z blogu :

Faktem je to, že bohaté muslimské země mají  bohatství z ropy, jsou to totalitní feudální státy a nefunguje v nich demokracie. Právě před feudální totalitou značná část těch uprchlíků prchá. Je tedy docela nelogické aby šli za tím, pře čím prchají. Navíc tam dělají problémy i národnostní či náboženské problémy.

Takže v zemích okolních tedy arabských i nábožensky spřízněných to dle autora "dělá problémy" a my to nějak rozdýcháme...

Mein Gott, do čeho jsi duši dal... 8-o

33 1
možnosti
Foto

Odpověď máte na fotografii v pravém sloupci vedle textu článku.

2 1
možnosti
VK

A kolik si jich vezmete k sobě domů, pane spravedlivý?

19 1
možnosti
MO

Vážený pane, není to tak dávno co jste se tu dušoval  že s těmi fanatiky z IVČRN (jak nás mile a laskavě nazýváte) odmítáte debatovat. Inu, asi jste to nemyslel vážně;-D.

Vždycky něco napíšete (na téma islám) a všichni soudní lidé z Vás mají legraci, což se zajisté potvrdí v pokračování této debaty.  Baví Vás to? Přemýšlím nad Vaším psychologickým profilem:-)

25 1
možnosti
Foto

Je to jednoduché. Pan autor žije v iluzi, že je jediný, kdo má pravdu a že každý, kdo tvrdí něco jiného je demagog a fanatik. Jediné argumenty, které je schopen použít, jsou "Lžete!" nebo "Jste zamindrákovaný ubožák!" Nápadně mi jeho jednání připomíná tzv. Dunning-Krugerův efekt j

3 1
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.