Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LR

3:178Nechť si ti, kdož nevěří, nemyslí, že odklad, který jsme jim povolili, je pro ně dobrý; povolili jsme jim odklad jen proto, aby hříchy své ještě rozmnožili, a je očekává trest zahanbující.

2 1
možnosti
MO

Taky jsem to četl. Ta holka totiž používá zdravý rozum.

12 0
možnosti

Evidentně vám jde si jen homofobně klokotat s Kavkou a Sulovskou, tam máte řečí plno.

1 1
možnosti
MV

M49a36r51t60i21n 29V58l91k

25. 3. 2015 16:41

Je hrozné, že naši budoucnost, naše děti, zcela veřejně a beztrestně podobní jedinci, podřezávají.

12 2
možnosti
VP

Vazeny pane Vlku, ja  mam na mnoho veci odlisny nazor od pana Polickeho, ale nikdy by me nenapadlo mluvit v teto souvislosti o trestani. 

Naopak odlisne nazory vitam, nuti k zamysleni.

Takze diky i za tento blog.

2 0
možnosti
RM

Nejvíce mě rozesmálo:

"... adaptovat, naučit řeč. Toto se, ale nepochybně dá zvládnout řádově během půl roku. .... Řádově během roku od přijetí by tak měli být ekonomicky soběstační. "

Ano pokud přijmeme židy prchající z Francie nebo znásilňované vysokoškolsky vzdělané etnické Švédky prchající ze Švédska, nebo Ukrajince s velmi podobným jazykem tak možná ... u těch nejlepších.

Ale v případě "větších kulturních rozdílů" zkušenosti ukazují spíš toto:

1. generace - Osvojení hygienických návyků, základní orientace v sociálních dávkách.

2. generace - Znalost Češtiny, uvědomění si své kulturní odlišnosti a snaha vydělávat na této odlišnosti.

3. generace - Návrat ke kořenům, hledání identity, znovunavázání kontaktů s původním společenstvím.

4. generace - Prosazování původních "kulturních tradic" do našich zákonů a tvrdá kritika našeho původního způsobu života.

Vaše představa, že imigranti z Arabských zemí nebo z Afriky během 1/2 roku zvládnou češtinu a během roku se zapojí je mírně řečeno směšná. I naprosto vzorní Vietnamci, od nichž k nám byla vyslána společenská elita a kteří se opravdu integrovat chtějí (narozdíl od současné vlny imigrantů) se často v první generaci jazyk moc nenaučili.

26 1
možnosti
Foto

Za půl roku se naučí dost aby se domluvili. Vietnamci rozhodně vzorní všichni nejsou a pokud by se půl roku učili češtinu tak by se ji naučili. Na to aby se domluvili na tržnici jim často stačilo pár dní či týdnů.

0 17
možnosti
ML

M16a49r63t28i15n 59L52a68c75o

25. 3. 2015 16:12

Autor o sebe píše, citujem: "Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat."

Takže sa postará, aby ani náhodou neprišli o multikultúrne obohatenie láskavým, mierumilovným islamom. Tak, ako ich rovesníci z GB, FRA, D, SWE...

Aký zaujímavý milujúci tatino:-/

15 1
možnosti
KC

O tomto blogu pana Polického by se dalo říct - nečtěte a zapomeňte. Je to více než co jiného soustava nesmyslů, s nimiž není nutné ztrácet čas. O tom, kdo patří za Ural, by se dalo úspěšně pochybovat. Spíše než lidé argumentující tím, že demokracie neznamená nechat si všechno líbit, by tam patřil pan Polický.

15 2
možnosti
MV

M66a94r71t17i30n 31V20l84k

25. 3. 2015 15:54

Autore, prostě je sem nedostanete a můžete tady ty vaše slátaniny psát obden. Nechceme dopadnout jako Británistán, chalífáty Švédsko, Francie, Německo, Belgie a další..... k sobě dom si vemte koho chcete, ale živte ho.

18 2
možnosti
Foto

K vašemu článku.  Jde o typických postoj vzdělaných městských vyšších středních tříd. Na jedné straně odpor proti  levici,  na druhé straně palčivé vnímání toho, že naše současnost je plná problémů, které by bylo dobré nějak řešit. A jako jediný recept se jeví neustávající reformní činnost, opravování, vylepšování a regulování.  Kámen úrazu ovšem nastává tehdy, když mají tito lidé na nějakém konkrétním problému, který společnost trápí, provést jeho analýzu a navrhnout nějaká praktická řešení. Jednak často postrádají potřebné analytické znalosti (což si sami neuvědomují) a nemají ani žádné zásady, kterými by se řídili. Téměř vždy tedy podlehnou určitým obecně rozšířeným omylům a jako jediné praktické řešení budou vidět nějakou státní intervenci, která některým lidem omezí svobodu, jiné bude naopak protěžovat a způsobí tak řadu dalších nepředvídaných problémů, jejichž dopad  většinou přinese opak toho co původně zamýšleli vyřešit.

12 0
možnosti

Děkuji za mínusy. Od člověka jako jste Vy je to pochvala. Jako metál na prsou.

6 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.