Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

Výborně, to je přesně článek pro Radka Polického k jeho dnešnímu tématu R^

Bitva u Vídně v září 1683 byla jednou z klíčových bitev válek mezi křesťanskou Evropou a Osmanskou říší. Ve svých důsledcích znamenala ukončení turecké expanze do střední Evropy a zahájila období vzestupu Habsburské monarchie.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rakousti-vedci-nasli-u-vidne-kostru-velblouda-f4j-/zahranicni.aspx?c=A150402_155445_zahranicni_jw#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

2 0
možnosti
Foto

Jsem rád, že to zmiňujete

Bitva u Vídně v září 1683 byla jednou z klíčových bitev válek mezi křesťanskou Evropou a Osmanskou říší. Ve svých důsledcích znamenala ukončení turecké expanze do střední Evropy a zahájila období vzestupu Habsburské monarchie

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/rakousti-vedci-nasli-u-vidne-kostru-velblouda-f4j-/zahranicni.aspx?c=A150402_155445_zahranicni_jw#utm_source=sph.idnes&utm_medium=richtext&utm_content=clanek-box

Pokud umíte číst tak se dozvíte, že u Vídně nebyl Islám ale Osmanská říše.

0 4
možnosti
JO

Z tohoto vašeho seriálu jsem četl jen nadpisy. Ale i z toho mála soudím, že i vy jste fanatik, pane Polický. Těším se na nadpis desátého dílu.8-o

5 1
možnosti
Foto

Ale jistě to je dobře, že něco hodnotíte jen podle nadpisů.

U lidí kolem IVČRN je hodnocení bez jakýhkoliv znalostí na základě povrchního dojmu běžné.

0 6
možnosti
AH

Shrňme si to, cituji: Moje znalost Koránu Přiznám bez mučení: "Neznám Korán a nestudoval jsem Korán". Korán je kniha, která je pro mě nesrozumitelná a odporuje mému způsobu uvažování.

Takže pan Polický nezná korán, je pro něj nesrozumitelný, ale přesto s důvtipem a zasvěceně dokáže napsat devět dílů "o demagogii fanatiků IVČRN a nejen jich", kde korán vysvětluje a dává do kontextů citace z něj. Inu klobouk dolů, řekněme si upřímně, to je opravdu heroický výkon zasluhující ocenění. Na přímé otázky diskutujících neodpoví, po jeho přiznání už je víceméně nasnadě, že ani nemůže, a mínusuje i svoje citace použité diskutujícími...... Mínusuje i ověřená historická fakta......

Všechny diskutéry nabádá, aby si přečetli......, doučili se jím doporučená fakta a pak pochopili.........

Já tedy za sebe určitě R^, ale pro všechny tady, kteří přes neuvěřitelnou hloupost a ignoranci RP jsou ochotní trpělivě uvádět ty románové příběhy na pravou míru, čtení těchto diskuzí mě obohacuje, protože spousta názorů, dějepisných faktů, souvislostí, které zde zazní, rozšiřuje moje obzory a kdyby nebylo těch páně Polického hrůz, asi bych se je tak rychle a kompaktně nedozvěděla.

20 2
možnosti
MO

Tipuji že to bude ještě nadlouho. On RP něco napíše, satisfakce se mu nedostane, lidé si z něj utahují. A zneuznané ego jej žene psát další a další moudra...

6 0
možnosti
MO

Pane Polický, celkem chápu že mi dáváte mínusy, když se mnou nesouhlasíte a vlastně se na Vás ani nezlobím:-). Ale mínus za to, že jsem napsal popravdě, že Haghia Sophia je původně Byzantský křesťanský chrám  - to Vám tolik vadí historická pravda, pokud odporuje Vašemu světonázoru:-(?

8 2
možnosti
OF

Pán Kindl tady píše o Vídni. Dle mého názor to v roce 1683 ten Sobieski

pěkně podělal. V Rakousku po něm ani pes neštěkne, všude jen Evžen Savojský. Měl se na Habsburgy vykašlat a dnes by Sparta,Slavia nebo Legia Varšava hrála poháry s Galatasaray Vídeň. O 100 let později si Rakousko urvalo na 2x pěkný kus Polska. Je zajímavé, že Turecko jako jediný stát neuznalo dělení Polska . Já proti Turkům nic nemám. Kolik znáte

tureckých teroristů ?

0 3
možnosti
LR
MO

Já budu rád věřit v umírněnost islámu až budu svědkem toho že děti v Gaze jsou vychovávány k respektu ke svým židovským sousedům a Palestinci a všechny okolní muslimské státy uzavřou mírovou smlouvu s Izraelem, uznají jeho právo na existenci a budu svědkem  jejich mnohaletého mírového soužití. Do té doby ne.

11 2
možnosti
EP

To zabíjení je mířené na "nevěřící" a jejich zabíjení tudíž podle koránu není bezprávím (toho se lze dopustit jen na muslimech). A teď mi prosím ukažte jediného muslima, který otevřeně řekl, že tento verš z koránu neuznává.

4 1
možnosti
JP

Tak už mi to konečně došlo....Pan "politický" Polický je ujetý na klikání.

On s tím, co vlastně píše, vnitřně nesouhlasí, ale má obrovskou radost z toho, že může klikat všem diskutujícím na mínus.

To jste měl pane Polický říct na rovinu a nemusel jste ze sebe dělat takového šaška ;-D

5 1
možnosti
OF

Mně někdo klikl na plus. Tos byl ty ? Díky;-D

0 0
možnosti
MK

Jak se může pustit do tématu tak citlivého někdo, kdo o tom nic neví?!!

V mnoha verších v Koránu je uveden "boj"; je to vždy proti nevěřícím nebo proti odpadlíkům. Ta mírnější forma je uvézt protivníka do poníženého postavení nebo otroctví, tedy nemusí to být zrovna zabíjení. Taky, kdo by jim posluhoval a nebo poníženě platil?!

V opozičním názoru uvádíte další verše, které by, dle Vás, měli to zabíjení umenšovat; jak sám uvádíte 2/193......skončete nepřátelství, ale ne proti nespravedlivým. Kdo to jsou ti nespravedliví, proti kterým má boj pokračovat?

Jinak Vám musím napsat jedničku za Vaši sérii článků. Ten, kdo o islámské problematice skoro nic neví, má možnost se, díky Vám, něco dozvědět. Ale zklamu Vás, ta jednička je "medvědí"; nebude to z Vašich článků, ale z vyprovokované diskuse.

9 2
možnosti
OF

Zdravím dalšího znalce islámu, který strávil v medrese 3x po 8 roků 

a teď už všechno ví.Nebo že by to byla polepšovna ?;-D;-D;-D

2 3
možnosti
OF

Svět se globalizuje. Pohled muslimů na islám se bude měnit tak jak se měnil vztah Evropanů k náboženství.Kdysi na Těšínsku / a určitě i jinde/ bylo nemyslitelné aby si evangelík vzal katoličku, dnes už vyznání nikoho nezajímá, stejně jsou všichni ateisté. V dnešním Uzbekistánu jsou skoro všichni muslimy, ale praktikujících / polonismus/ je 15-20%,i tam se našli fanatici, v údolí Fergany, zbytek Uzbeků má ale islám víceméně na háku.

A to ve 20.letech ,když tam komunisté dali ženám volební "právo" a zrušili

povinnost zahalování, mnoho žen bylo povražděno.O čem je arabská revoluce ? I o tom, že mladého chudého Araba už nebaví šetřit na manželku, a sexuálně se vyžívat s děvkama v Evropě.Mladí muslimové si liberalizaci určitě vynutí.Muslimové se množí daleko víc než bílí Evropané. Je to demografická exploze.Jaké je řešení ? Buď se naučit spolu žít, nebo dávat najevo muslimům svou nadřazenost a dělat z nich evropské cikány, což může vést k další radikalizaci muslimů a válce.Osobně i já jsem xenofob a jsem proti bezbřehé emigraci do Evropy.Tu je třeba zastavit.

Evropská imigrační politik je špatná. Ale nebudu situaci řešit primitivním antiislamismem, jak to dělá  Konvička.To je cesta do pekel.

1 11
možnosti
Foto

Pokud se pohled muslimů na islám změní, už nebudou muslimové. Zatím se od roku 624 nezměnil ani o píď.

7 1
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.