Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MO

Pan Polický nám zde píše, jak rozumí islámu on sám. Nicméně pro soužití s muslimy není důležité jak rozumí islámu Polický, ale jak mu rozumí sami muslimové. Pravdou je, že čím méně jsou muslimové ,,věřící", tím méně jsou nebezpeční. Zkušenosti z celého světa a bohužel dnes už i z Evropy ukazují, že jakmile se muslimové začnou vracet ke kořenům své víry, jsou militantní a potenciálně nebezpeční.

9 1
možnosti
JP

Bohužel to u mladé generace hrozí stále víc

4 0
možnosti
TJ

Citace z blogu, se zachovanou posloupností.

Řazení jednotlivých sůr ani veršů nemá z pohledu nemuslima žádnou souvislou logiku. Není řazeno do logických celků.

Podívejme se na pár vešů před a za tímto veršem.

Když pominu Hadísy a původní Arabské znění, které neznám...

4 1
možnosti
Foto

A co jste tím chtěl říct?

přečtěte si celou sůru nebo její část a možná to pochopíte-to co jsem citoval se týká jednoho tématu. Před tím i za tím jsou témata zcela nesouvislé.

taky nikde netvrdím, že můj výklad je správný-jen poukazuji na nesmyslnnost citování z kontextů vytržených veršů

0 2
možnosti
Foto

Když jsem panu Polickému doporučil knihu Právo Šária pro nemuslimy, kterou vydalo Centrum pro studium politického islámu, kterou napsal Dr.  Bill Warner světově uznávaný odborník na islám. Pan Polický mně sdělil, že takové knihy nečte a vychází z toho, co o islámu řekl jeho miláček pan Halík a papež. ;-D

11 2
možnosti
Foto

To je lež, Bill Warner NENÍ světově uznávaný odborník na islám, neuznává ho jako odborníka NIKDO.

1 0
možnosti
DK

Takze vlastne chcete rict, ze o Islamu prakticky nic nevite, ale vite jiste, ze je v pohode a ti zahranicni predstavitele ze zemi, kde je Islam statni nabozenstvi, kteri nas pred nim varuji, jsou proste mimo. Jinak muslimove jsou proste problematicti, statistiky jsem vam prece jiz poskytl. At je to Svedsko, Britanie, Svycarsko, Francie, Holandsko,...reknete mi, ve ktere z techto zemi nema muslimska komunita nasobne vyssi kriminalitu a neberte to jako recnickou otazku. Tu nejde o nejakou Al-quaidu nebo ISIS, to uz jsou extremy...i "bezni muslimove" jsou problem. A tohle my, racionalne uvazujici, v Evrope proste nechceme.

13 2
možnosti
Foto

Pane Polický křes´tanství se šířilo 300 let slovem, než bylo přijato v Římě za náboženství státní. Islám se od svého vzniku šířil krutým násilím. Sám Mohamed za svého života se zúčastnil 27 válečných výprav. Za 100 let ovládl Severní Afriku a území zasahící k hranicícm Číny.  Jedině Evropu zatím islám nedobyl.

10 1
možnosti
MK

R^ Jen drobné připomenutí: V Evropě stál až u Vídně a v půli Francie; ale to jistě víte.

4 1
možnosti
Foto

Pane Polický, proč  se Arab stává automaticky muslim dnem narození. Pokud změní víru, tak jej vlastní rodina zabije. :-)

6 1
možnosti
Foto

Nezabijí a u ns se katolíky lidi nestávají narozením,ale křtem v peřince-velký rozdíl v tom nevidím;-)

0 3
možnosti
JO

Pane Polický, nevadí Vám, že v mnoha islámských státech mají volební právo jen muži? Proč proti tomu vlastně vaše strana nebojuje? TOP 09 se zamilovala do Tibetu, ale o SA je jen ticho po pěšině, proč? Nehrají v tom roli ekonomické zájmy některých států, vlezdopdelkovství TOP 09 a nedostatek samostatného názoru? Když se nad tím tak zamyslím, tak v Číně jsou porušována práva, o tom žádná. Ale třeba v té SA je to přece s právy obyvatel opravdu mnohem horší.

7 1
možnosti
Foto

Zákony nikomu do jiné země nutit nemůžete. Můžete je přesvědčovat-to je asi tak vše. Nejlépe je přesvědčíme vlastním příkladem a tím , že jim dáme vzdělání.

Sami si pak musí rozhodnout jaké zákony si udělají,

u nás platí zákony jaké máme my-ty uznávají i svobodu vyznání.

0 6
možnosti
RJ

Polický: připomínáte mi rudé agitátory, kteří v padesátých letech přesvědčovali venkovský lid pro vstup do družstev... Rozdíl pouze v tom, že teď již nejde o kolektivismus, ale o multikulturalismus...

12 2
možnosti
Foto

Děti v Arabských zemí se učí znát korán od první třídy  a zpaměti jej citovat.  Korán je napsán tak jednoznačně, že jej není možné vykládat jinakRv

3 1
možnosti
Foto

To máte marné, pane Kindle. Tuto naprosto jednoznačnou informaci není pan Polický schopen vstřebat.

3 0
možnosti
JS

Pane Polický, pokud je islám něčím definován, pak právě jeho závaznými prameny – Koránem, výroky Proroka a příkladem Proroka. To, že každý muslim může chápat tyto prameny trochu jinak, na podstatě islámu nic nemění.

Nacismus nikdo nebude posuzovat podle osoby člena nacistické strany Oskara Schindlera, který zachránil život tisícům Židů, ale podle celkové koncepce nacismu, která je zlá a špatná. Oskar Schindler svým chováním principy nacismu de-facto popřel. Vlastně nebyl nacistou. Norimberský tribunál po druhé světové válce prohlásil, že má tolik dokladů a písemných materiálů, že by mohl poslat do vězení dvacet procent všech Němců. Toto řešení bylo ale nesmyslné a nemožné. Proto byla mimo zákon postavena nacistická ideologie – a to všechny její aspekty – nejen samotná organizace a její struktury, ale také pozdravy, slovní spojení, symboly – prostě všechno, čím byl nacismus definován jako ideologie.

Pokud znáte osobně nějaké muslimy, nemůžete na základě jejich osobního pojetí islámu uszovat na charakter islámu. Islám můžete zkoumat a posoudit výhradně na základě jeho celkové koncepce definované jeho závaznými prameny – Koránem a osobou Proroka. Není možné islám zhodnotit bez toho, aniž byste se s těmito prameny alespoň hrubě seznámil – je to doslovný základ pro zhodnocení islámu (například z hlediska etiky, lidských práv, pojetí svobody, pacifismu nebo militarismu apod.). A tato celková koncepce islámu je prostě zlá a špatná. Právě to nejhorší násilí páchané ve jménu islámu odpovídá této celkové koncepci. Takzvaní umírnění muslimové vpodstatě nejednají v souladu s koncepcí islámu, stejně jako všichni členové nacistické strany se nepodíleli na masakrech a mučení lidí. To ale nacismus nevyviňuje. Není možné se domnívat, že koncepce Koránu může být dobrá, když vyšla z úst muže, který si vzal za ženu nejen vlastní snachu, ale i nedospělou dívku a k tomu nejméně deset dalších žen, vedl kořistnické výpady proti karavanám i městům a nařizoval hromadné popravy.

16 2
možnosti
Foto

Pokud sehrubě seznámíte např s chemií hrozí, že se sám vyhodíte do vzduchu

Hrubé seznámení vám je na nic pokud to nepochopíte.

je úplně jedno jak chápete Korán vy nebo já, podstatné je jak ho chápe ten který muslim.

Nelze posuzovat nikoho z té doby dnešní optikou.

Karel IV se také ženil jako dítě a bral si dítě. Panna maria pravděpodobně měla ježíše rovněž ve 13 letech.

Každého je potřeba hodnotit v souvislostí s běžnou normou té doby,

0 6
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.