Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vybral jste si sůru, kterou Alláh seslal Mohamedovi, když se chystali zaútočit na Mekku. Z Mekky musel potupně utéci, proto že ztratil vlivné ochranitele (strýce a manželku) a vzhledem k jeho nesnesitelnému vyvyšování se nad místní obyvatelstvo mu hrozilo uvěznění a navíc i zesměšnění a ztráta pracně získaných následovníků. Bral to velice úkorně a sliboval strašlivou odplatu. Po letech, když už měl dostatečně velké vojsko se navrátil do Mekky, aniž by se musel bát uvěznění apod., ale nestačilo na dobytí Mekky z venku. Uzavřel s představitely města smlouvu, ve které se zavázal neútočit, nesměl konvertovat místní a nesměl bránit muslimům odejít od víry. Za to se směli muslimové účastnit poutí do Mekky a pobývat tam. Po nějakém čase, kdy jeho následovníci stále naléhavěji( byla to doba, kdy se jim moc nedařilo a ztráceli v něj víru) požadovali splnění slibu, který jim dal při odchodu z Mekky, že bude patřit Alláhovi, tak využil své přítomnosti v Mekkce a nechal si od Alláha seslat Vámi citovanou sůru a svolení k neakceptování smlouvy. Protože měl ve městě svůj původní kmen a lidi, mezi kterými vyrůstal a mnoho známých a potenciálních konvertitů, tak rozkázal být milosrdný k těm, kdo konvertují. Také to byl obchodní kalkul. Kdyby město dobyla jeho armáda musel by rozdělit kořist na 5 dílů a ponechat si jen jeden. Protože se Mekka vzdala - vyhrožoval totálním vyvražděním - tak celé město a jeho výnosy připadly Mohamedovi. Sám se ustanovil vládcem města a každý poutník, který zaplatil za možnost vykonat pouť do Mekky zaplatil vlasně Mohamedovi. To byl neuvěřitelný zdroj příjmů. Stejný scénář se pak stal normou a od té doby muslimové při dobývání území postupují stejně. Je lepší potěšit Alláha novými věřícími a mít velký profit z neponičeného města, zvláště když z takového postupu má největší zisk vůdce. Když si přečtete Mohamedův životopis, tak zjistíte, že celá ta víra sloužila hlavně, jako stroj an peníze a moc pro Mohameda a téměř vše je v islámu tomuto cíli podřizeno.

14 2
možnosti
Foto

Co je ale ve Vašem výkladu zarážející je, že zcela ignorujete fakt, že se tam mluví nejen o nepřátelích, kteři bojují, ale i o nevěřících, kteří nekonvertovali, nebo se nepodřídili. Toto nařizení také platí a je uplatňováno dodnes na dobytých územích.

10 1
možnosti
JP

Obávám se, pane Polický, že hloupost nelze přebít argumenty. Dal jsem karmu.

4 4
možnosti
Foto

Děkuji a máte pravdu. Ale zkoušet to budu dál. Třeba se alespoń pár lidí nad tím zamyslí:-)

0 4
možnosti
ES

Autore,nezdá se vám trapné místo diskuse mínusovat každého, kdo projeví jiný názor než vy? Proč tedy tu diskusi vůbec otvíráte - abyste mohl  "trestat" ty, kdo s vámi nesouhlasí?

5 1
možnosti
Foto

naopak já považuji za slušnost reagovat. Nelze na vše tak alespoń + či -

I o tom jsem už psal

http://radekpolicky.blog.idnes.cz/c/455349/demagogie-fanatiku-z-ivcrn-a-nejen-jich-cast-4-proc.html

0 4
možnosti
RV

Mslím, že že IS by se mělo seznámit s myšlenkami autora a nejlépe, aby je prezentoval osobně. Nakonec, prej useknutí hlavy nebolí, ale kdo ví..... já se o tom přesvědčovat nehodlám.

6 1
možnosti
Foto

Musím přiznat, že jako neúnavný kazatel iracionálních pravd dosahujete asi prvních úspěchů. Minimálně u mne. Bylo mi vždy záhadou s jakou lehkostí nevědomí ale ozbrojení obhajovatelé koránu fyzicky likvidovali nevědomé hanitele islámského náboženství. Prostě, když jim šel někdo na nervy, nebo je dokonce zesměšňoval, tak s ním udělali krátký proces. Nu, již pomalu začínám jejich myšlenkový proces chápat. Jistě to vrhá společnost zpět v kulturním vývoji, ale ten krátkodobý pocit uspokojení udělat něco prospěšného pro ostatní stejně smýšlející je asi k nezaplacení.

6 1
možnosti
LR

a/ I z této souvislosti je zřejmé, že jde o výzvu k vraždění - zde sice podmíněnou předchozím veršem napadením - ale jak uvádíte dál - dokud nepřestanou se sváděním od víry. Což v praxi je cokoliv, co nevěřící provádí.

b/ o výzvách k vraždění pojednává cca 10 dalších veršů, které jste "opomenul"

c/ správně uvádíte, že "boj" se dá (zase v dalších výzvách) vykládat různě.

Jak tu ale uvedli lidé obeznalejší s arabským originálem, tak další možné významy jsou ještě násilnější.

d/ opomíjíte celkové nenávistné vyznění koránu vůči nevěřícím - na rozdíl od NZ křesťanů

e/ opomíjíte, že i v praxi je Korán vždy znovu a znovu již po staletí oporou pro zdůvodňování vraždění nevěřících

Také nejsme žádný znalec Koránu, ale již delší dobu - několik let se zabývám diskusemi s ctiteli různých bohů a Korán, hadisy jsem již mnohokrát četl, hledal souvislosti i případné alternativní výklady.

Některé jsou až směšné, jak se usilovně někteří vykladači - jako Vy, pokouší texty obrátit v jejich opak.

6 1
možnosti
Foto

Ano vy jste ten jediný nezpochybnitelný expert;-D;-D;-D

0 7
možnosti
JO

Víte, mně stačí používat zdravý rozum. V muslimských státech se to mydlí v jednom kuse. Perou se navzájem, nesnesou se ani mezi sebou. Jen jedno mají společné, nesnáší všechna jiná náboženství a ateisty. Často jsou jejich terčem univerzity, hlavně studující dívky. Islám nesnese pokrok. Islám je zlo a plodí zlo. V ČR ho fakt nechci.

Vaše stranička TOP kritizuje porušování práv v Číně a v Rusku. Ale že by protestovala proti SA, kde se nesmí říct nejen nic proti režimu, ale ceknout se nesmí ani o tom, že např. ateismus není zl. Za sebemenší kritiku hrozí smrt, vězení, bičování. Nehledě na to, že se v té zemi porušují práva nejméně celé jedné poloviny obyvatel - žen. Ženy nesmí samy vycestovat, nesmí řídit auto, nesmí chudinky dokonce ani samy na kolo. Ale Schláfenberg se se saudskými představiteli v pohodě objímá a o porušování lidských práv necekne ani slovo. Pidistrana TOP 09, jejímž jste členem nebo podporovatelem je jedno velké fuj a pokrytectví. Stejně jako vaše výtvory. Měl byste se stydět.

7 1
možnosti
Foto

islám nic neplodí a není zlo.

Zlo plodí konkrétní lidé.

Můžete islám u nás chtít či nechtít, ale realita je taková, že u nás dávno je a nic s tím nikdo nenadělá. Lidi jako vy jen polarizují a rozeštvávají společnost.

0 8
možnosti
Foto

Muslimům "podsouvají jednotný výklad Koránu" samotní muslimové.

Pan Polický se opět snaží být muslimštější než muslim,.

A je to opět takové rozbředlé.... nic....

5 1
možnosti
Foto

Pane Ireine od vám podobných jsem se zde opakovaně setkal s tvrzením " všichni muslimové musí...".

Možná někteří muslimové tvrdí, že jejich výklad je jediný správný, ale nic to nemění na tom, že žádný jednotný výklad muslimové nemají

0 3
možnosti
JZ

Slůvko "nevěřících" jste ze svého zájmeny se ohánějícího výkladu vynechal zcela náhodou?

A že není neobvyklé tvrdit, že je svádění od víry horší než zabití, to myslíte vážně? Vy máte hodně podivný žebříček hodnot, když existuje něco, co stavíte nad hodnotu lidského života. Takoví kážou nejradši.

10 1
možnosti
JZ

Místo mínusu račte odpověd. Je to prosté:

Ano/ne

Ano/ne

Nic víc po vás nežádám.

3 1
možnosti
KM

Už se těším, až sem vtrhne vrchní tapetář s kýblem citátů z Koránu. Ten vám to nandá! R^;-D

3 3
možnosti
LR

Je jistě přínosnější místo mlácení prázdné slámy a dojmů jít přímo ad fontes.

Komu se fakta a citáty nelíbí, neb odporují apriorně přijatým postojům tož si to může označit jako tapetování.

4 1
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.