Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

J88i92r78i 62C80e43e

24. 6. 2015 11:55

Portugalsko že nemá přistěhovalce? A to jste vzal kde?

Portugalsko samozřejmě přistěhovalce má, ovšem díky jazykové bariéře a díky své poloze, kdy se nachází mimo trasy obchodníků s lidmi, se vesměs jedná o obyvatele bývalých kolonií (Brazílie, Angola, Mozambik, Cabo Verde, a dále Ukrajince a Rusy).

Nebo snad rasisticky berete za přistěhovalce pouze Araby a Eritrejce?

Jinak pokud to nevíte, tak člověk, u kterého probíhá azylové řízení, pracovat nesmí, jeho životní náklady jsou tedy plně financovány státem.

5 0
možnosti
Foto

Ale jistě-pokud někdo pracovat nesmí není ve statistikách zaměstnanosti i když chce pracovat nemůže.

Co to má společného s tím, že cizinci chtějí pracovat a pokud jim to UMOŽNÍME pracují.

0 3
možnosti
DV

D58a21v61i65d 98V87l48k

24. 6. 2015 11:35

Nemám na to úplně stejný názor, ale máte to velmi pečlivě zpracováno. Je v každém případě dosti pokrytecké odmítat imigranty a přitom nemít děti, nebo mít jen jedno to by si měli Češi uvědomit. Jen si myslím, že bychom měli v první řadě donutit pracovat Romy a až pak řešit přistěhovalce. Ale Radku Vám za seriózní článek R^

2 5
možnosti
OH

Ehm, problém pracovníků z východu je složitější. Třeba Češi jsou v Anglii převážně pracovití, snaživí a zaměstnaní. Ale to je ten problém, že se nesmějí vést statistiky i na základě rasy. Obecně s Čechy problém není, ale pokud problém zkoumáme do detailu, tak existují i čeští Romové (ano také Češi, to jim nikdo neupírá, i když jsou to právě oni zdůrazňují, že jsou více Romové než Češi.

No a ve srovnání problémů s Čechy majoritou a minoritou jsou rozdíly dost znatelné.

0 0
možnosti
Foto

Netýká se to jen Čechů a netýká se to jen Romů. Spousta lidí i z většinové populace tam šla kvůli dávkám. Dokonce např v Irsku záměrně žijí kvůli soc. výhodám Češky a Slovenky oficialně jako samoživitelky i když tam snimi je jejich partner. (S jedním co to takto praktikoval jsem po jeho návratu zpět v minulosti pracoval-a bylo jich tam desítky jen co znal)

0 1
možnosti
Foto

Pane Polický, omlouvám se, nestíhám to tady bedlivě sledovat, ale opět jako tradičně - kvalita, vyváženost a hlavně pravda. Děkuji za článek. R^

2 6
možnosti
Foto

Tohle je oficiální a aktuální statistika z Norska

https://www.ssb.no/en/arbeid-og-lonn/statistikker/innvarbl/kvartal/2015-05-05

Afričanů je 5x více nezaměstnaných než Norů.

Jen připomínám, že míra registrované nezaměstnanosti srovnává dosažitelné uchazeče o zaměstnání s pracovní sílou tvořenou kombinací údajů z více zdrojů - dosažitelní uchazeči o zaměstnání z evidence ÚP, zaměstnané osoby z dat Výběrových šetření (VŠPS) ČS.

Dosažitelný uchazeč = chci pracovat a nahlásím to na úřadě. Naprostá většina migrantů nikde nic nehlásí.

8 0
možnosti
Foto

Děkuji za statistiku.R^

Jjednoznačně potvrzuje to co tvrdím v článku. v Norsku je nezaměstnaných 12,5% Afrických přistěhovalců (a jejich nezaměstnanost klesá) takže drtivá většina jich pracuje.

Asijsští přistěhovalci-tedy včetně zemí blízkého východu-mají nezaměstnanost 7,8%-to je mimochodem nižší než u přistěhovalců z východní části EU (9,5%)

V těch statistikách jsou zahrnuti jen přímí imigranti-jejich potomci v dalších generacích zahrnuti nejsou (respektive jsou mezi Nory) tudíž fakticky nezaměstnanost imigrantů a jejich potomků dohromady bude ještě nižší.

Uchazeč o zaměstnání=registrovaný.

neregistrovaný =nemá nárok na dávky takže aby se uživil pracuje na černo.

1 5
možnosti
Foto

"Evropská komise si proto nechala vypracovat studii..." :-)

2 1
možnosti
VS

Příště by to měl vypracovat Matějka. Nebo Konvička

1 3
možnosti
RP

Co si pamatuji z vyprávění našich emigrantů před takovými 40 lety, tak  do sběrného utečeneckého tábora, například v Rakousku v tuším Treiskirchenu, přicházeli zástupci jednotlivých zemí, které braly utečence a vybírali si.

Třeba USA braly hodně  lékaře a techniky a obecně lidi s vysokoškolským vzděláním. Kanada a Austrálie braly lidi obecně, protože potřebovali osídlit liduprázdné oblasti. Rakousko, Západní Německo, brali lidi pouze s přesně vymezeným vzděláním a pracovními zkušenostmi na konréthní pracovní pozice. prostě lidi, co do nového domova přijedou a hned tam začnou pracovat.

Lidi, co neměli potřebné vzdělání ,hnili v tom utečeneckém táboře i několik let, ve všelijakých jazykových kurzech a podobně, než se dostali ven a nějak se museli živit.

Proč se totéž nedělá dnes s dnešními utečenci?

11 0
možnosti
Foto

Vám to připadne správné?

0 6
možnosti
BP

Tak jsem ještě jednou na chvilku po ránu zabrousil do diskuse pod tímto blogem - doufám,že si většina diskutujících odnese poznatek,že diskutovat s flašinetem může být chvilku zábavné,posléze nudné a nakonec až iritující ...

Prostě tady nechceme celé ćtvrtě zákony nerespektujících hadrníků jako v Malmo,či muslimský prstenec který začíná už poněkud přidušovat Paříž.

Pan bloger si bude muset zvyknout,že alespoň ve formálně demokratické společnosti nemůže vnucovat menšina svůj názor většině.

Pan bloger si jistě jako soukromá osoba může u sebe ubytovat těchto pilných cizinců kolik je mu libo.Pan bloger si ale nemůže vynucovat,aby  ubytovávání těchto pilných cizinců probíhalo jako systémové opatření - systém totži může správně fungovat pouze tehdy,když je většina jeho prvků v synergii.Pan bloger se tuto synergii snaží mermomocí zhusta narušit ...

Takže za mě milý pane - NE,NE,NE

21 2
možnosti
Foto

přesně tak

menšina-jako třeba ČR-nemůže vnucovat názor většině v EU-ta je pro přijímání imigrantů

0 7
možnosti
JD

Ctenost pres 7 tisic a karma 18?

Jak vypovidajici.

5 2
možnosti
Foto

celých 47 čtenářů dalo karmu, tj. 0,58%

Vypovídající, ale dnes tu bude jistě nový a ještě údernější elaborát

2 2
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.