Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

I dnesni nabidka prace, jeji mnozstvi, rozvrstveni ci skladba je vysledkem nejakeho procesu. Procesu prace NASICH pradedu, dedu a rodicu. Takze imigranti prijdou, natahnou ruku a budou chtit vysledek prace jinych. Od tech nejobycejnejsich delniku az po techniky a vedce. A 'zgryndalkum', co toho v zivote pramalo vytvorili, tem se to ted mluvi a rozdava. V tomto nechapani souvislosti jste jen smutnou postavou. I kdybyste tu otiskl dvacet grafu.

7 2
možnosti
Foto

Pane Dvořáčku pokud pominu fakt, že značná část ekonomiky Evropy a USA je důsledkem odčerpání majetku z bývalých kolonií tak je podstatné to, že některé práce prostě češi dělat nechtějí a již dnes u nás pracuje cca 300 000 cizinců.

Stejně tak v minulosti chodili lidé od nás za prací a zdaleka ne jen za socialismu, ale již dávno předtím

0 5
možnosti
ZB

Zajímavá statistika.V mnoha zemích není sociální systém a mnoho přistěhovalců podporuje z vydělaných peněz i své staré rodiče,kteří zůstali doma.Dost lidí si už vsugerovalo představu,že přistěhovalci nic neumí,nejsou se schopni nic naučit a budou brát jen dávky.Takové lidi nic nepřesvědčí.Dost "bojovníků proti Islámu" mají s uplatněním v zaměstnání problémy a těžko budou přijímat skutečnot,že nějaký "blbý přivandovalec" na tom bude nakonec lépe než on - rasově čistý domáci Čech.

3 3
možnosti
MD

NEJAKY je dobry, vystizny vyraz. NEJAKY ze desitek tisic se bere.

3 1
možnosti
PV

No ja bych rekl, ze asi pracovat chteji, nicmene, kde tu praci pro ne vzit, kdyz prumer nezamestnanosti v evrope je nad 10% a levna lidska pracovni sila je nahrazovana stroji. Na druhou stranu nechapu to, proc se za kazdou cenu snazi dostat do statu, kde jsou nejvyssi socialni davky (ikdyz to by se dalo vysvetlit tim, ze jsou to nejsilnejsi ekonomiky a jsou tam nejvyssi platy).

1 0
možnosti
Foto

Průměr nezaměstnanosti je 10%, ale přesto je nedostatek pracovníků na méně kvalifikované a míně placené práce. Tam kde mají nejvyspělejší ekonomiky s vysokým podílem strojů je nižší nezaměstnanost (Např. Německo) v tom to nebude.

Nejde o dávky, ale o spoustu dalších faktorů-jazyk (Anglie případně Francie), komunity ze zemí původu, příbuzní v těch zemí, ochota příjmat imigranty...

Faktem je, že všechny ekonomicky vyspělé země přijímají imigranty a je to i jedním z důvodů proč se ekonomicky vyšvihli-známé je to např. u Německa

0 4
možnosti
LK

L52u59b53o23š 13K63r42i15m76l

23. 6. 2015 12:26

Dobrý den pane Polický, tabulky a grafy jsou skvělé, ale potvrzují starý fakt, že statistika je přesná věda s nepřesnými čísly. Stále v článku hovoříte o migrantech, ale nikde jsem neviděl jakých. Ve všech statistikách se totiž za migranta bere každý, kdo není z daného státu. 

Z výše uvedeného vyplývá, že daleko zajímavější by bylo zveřejnit statistiku nezaměstnaných v jednotlivých státech podle národnosti a země původu, případně ještě o rozšíření potomků v druhé generaci. Toto je poměrně dobře viditelné ve Francii, kde nezaměstnanost "francouzů", kteří jsou potomky přistěhovalců v první nebo druhé generaci je o cca 60% vyšší než u původních obyvatel.

12 1
možnosti
Foto

Pane Krimle chce to číst článek ne jen zkouknout tabulky.

Jasně jsem psal o imigrantech a jejich potomcích ze zemí mimo EU. převážně se jedná o obyvatele původem z Afriky a blízkého východu.

Statistiky podle zemí původu se nedělají a není to ani technicky , možné.

O té Francii čerpáte čísla odkud? Kam řadíte lidi ze smíšených manželství....

0 1
možnosti
TB

Máte dost absurdní myšlení....I když pokrok tu už je, sám přiznáváte, že drtivá většina to jsou ekonomičtí imigranti, ne ti, kterým hrozí u nich doma smrt....A jelikož to jsou ekonomičtí imigranti, navíc ilegální !, tak už vůbec nemáme žádnou povinnost je přijímat....Když píšete, jak jsou vzdělaní a pracovití, jak to, že tu nejsou žádné výrobky z jejich továren? Znáte osobně jediný výrobek, který pochází z Afriky a můžete ho kdekoli koupit?

5 1
možnosti
Foto

Z čeho jste vydedukoval, že píši o ekonomických imigrantech?

Z Afriky mě zrovna nenapadá, ale u většiny věcí v obchodě člověk ani neví odkud pochází.

např. z pákistánu máme doma fotbalový míč.

Ale jinak v Africe je poměrně dost textilek a dají se koupit i u násrůzné výrobky.

http://www.original-afrika.cz/e-shop/vyrobky/unikatni-zbozi/http://afrika.somango.cz/

http://www.svickyzafriky.cz/

0 1
možnosti
LS

Pane Polický nedávno tu vyšel článek ve kterém oficiální německé instituce vyvracejí Vaše dedukce. Co myslíte, komu má člověk věřit. Vám nebo jim?

3 0
možnosti
PV

P32a54v89e22l 15V76é20b26r

23. 6. 2015 11:57

Pan Polický řekl, že tady imigranti budou pracovat, takže na už na 100% vím, že pracovat nebudou ani náhodou.

Mimochodem: Když jsou, chudáčci, tak zvyklí dřít, jak to, že Afrika není rájem na zemi?

21 2
možnosti
RB

Protože tam nežije žádny Polický, který by jim to politicky vysvětlil.

6 2
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.