Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A abych tu diskusi s vámi shrnul. Umíte jen omílat pořád dokola to samé, aniž byste byl schopen to nějak smysluplně obhájit. . Když máte odpovědět na jednoduchý dotaz ANO, NE, vykroutíte se z toho, protože byste pak nemohl obhájit logiku vámi uváděných argumentů. Když vám člověk napíše, že nikdo vás nenutí jít konzumovat službu o kterou nestojíte, odpovíte, že máte přece právo aby vám poskytli službu jinou. Když napíšu že mám právo se bránit nesmyslným zákonům, vy zcela nelogicky odpovíte, že zákony se musí dodržovat. Když vám v jiných diskusích píšou oponenti to samé(viz EET) pak to najednou pro vás neplatí. Když vám právě proto, že si právo a svobodu chcete ohýbat jen tak jak to vyhovuje vám, napíšu že jste křivý charakter a bolševik začnete blábolit o nálepkování a přitom sám nálepkujete všechny, kteří s vámi nesdílí váš aktuální názor. V diskusi kde s vámi souhlasí, tak nikdy mínus nepoužijete. Neokecáte to hodnocením názoru, protože mínusujete i jednoduché otázky a nikoliv názory. V diskusích o kouření jsem už ztratil příliš bodů a proto vám nenapíšu za co vás skutečně považuji. I proto tak často jsem nyní použil slovo bolševik, ač je to to nejmírnější hodnocení, které si zasloužíte.

Děsím se toho, že lidi jako vy se čím dál víc dostávají do mocenských pozic a budu jen doufat, že až se ještě víc utáhnout šrouby a omezí svoboda, tak že to lidem dojde a poženou vás svinským krokem. Teď už můžeme tu diskusi uzavřít.

7 1
možnosti
MK

Podotýkám, že jsem NEKUŘÁK.

Píšete, že LZPaS stanoví, že každý má PRÁVO na ochranu svého zdraví. Ale když jde kuřák do kuřácké restaurace, tak se přeci tohoto svého práva do jisté míry sám a DOBROVOLNĚ vzdává, což přeci není zakázáno.

Jinak souhlasím s tím, že není možné, aby si každý stanovoval podmínky a pravidla svého podnikání bez ohledu na cokoliv.

1 0
možnosti
Foto

Tak i kuřákovi v kuřácké restauraci ostatní kdo kouří poškozují zdraví v době kdy sám nekouří.

Ale podstatné je to, že pokud někdo provozuje službu určenou veřejnosti tak máte právo ji využít bez ohledu na to jestli jse kuřák (ostatně v jiném typu provozu-např bance, obchodu, kině...byste to nejspíš ani neřešil .)

Pokud službu využíváte máte právo na ochranu zdraví.

Restaurace či hospody jsou podniky určené primárně ke konzumaci-není nejmenší důvod umožnit v nich poškozování zdraví hostů.

1 0
možnosti
Foto

J27i42ř49í 34K79i81n36d71l

20. 12. 2015 20:01

RvRvRv Pokud kouření představuje tak velké zdravotní riziko,tak mělo by být úplně zakázáno. Lidé jsou odpovědní za své životy a nechť jim nikdo nebere svobodu o svých životech rozhodovat. Nepotřebujeme ani zákonodárce, ani zákon, už teď vznikají nekuřácké restuarace.

4 1
možnosti
Foto

Zakázáno je poškozovat zdraví ostatním, to že si ho ničíte sám je vaše hloupost. Zákaz kouření brání lidi před hloupostí jiných.

1 1
možnosti
Foto

Já jsem kdysi v Amsterodamu vstoupil do veřejně přístupné hospody a hned mi byl velmi nápadný ten pořádek cistota a vůně.

A až venku jsem pochopil. Jmenovala se Gaiety.

1 0
možnosti
JP

J10a95n 79P72a49v52l39í58k

20. 12. 2015 19:34

Bez ohledu na citovaná práva je tu základní otázka: kde jinde kouřit než v hospodách? Navíc, jestliže zákon praví, že musí být prostor rozdělen na nekuřácký a kuřácký? Rovněž platí, že nekuřácká zařízení se zdárně prosazují na základě poptávky bez péče politiků, tak proč by nesměly existovat i ty prouzené špeluňky pro přátele nikotinu se svým specifickým kouzlem? Nedávno jsem do podobného lokálu vstoupil ve Vršovicích, kuřácká mlha tam byla skoro neproniknutelná, osazenstvo kouřilo jak o závod a simulltánně do sebe lilo panáky a pivo, tak to mají teď vzít ty půllitry do rukou, přestěhovat se před vchod do lokálu a mísit cigaretový kouř s pouličním smogem a výfukovými plyny? Nakonec tito opilci budou postávat před vietnamskými krámky a lít do sebe lahváče, protože je vyžene z hospod nekuřácké neútulno.

8 1
možnosti
Foto

Ne. Založit si ve stejných prostorách kuřácký klub.

2 1
možnosti
MK

Veřejně přístupné místo je něco úplně jiného než budova státní správy. Na to první jít můžete (ale nemusíte - je to věc Vaší volby), na to druhé za určitých okolností musíte (nařizuje Vám to zákon). Je absolutní nesmysl, aby pro obě tyto skupiny platila stejná pravidla.

6 1
možnosti
MK

Pane Polický, dokázal byste ten svůj minus nějak vyargumentovat?

3 0
možnosti
MS

Cituji: "Hlavním argumentem odpůrců zákazu kouření a podle mě jediným relevantním a velmi silným argumentem je právo majitele rozhodovat o své provozovně sám."

To je podle mne nesmysl. Provozování veřejného stravování podléhá mnoha přísným hygienickým předpisům, takže ten, kdo se na tento způsob podnikání dá, musí počítat s tím, že bude muset dodržet stanovená pravidla. Nebo-li, nemůže si o své provozovně rozhodovat sám. Musí například zajistit patřičně vybavené toalety, chce-li provozovat i kuchyň, musí splnit přísné normy pro její vybavení a tak dále. A pokud bude mezi hygienické předpisy patřit i zákaz kouření, bude se muset podřídit.

0 0
možnosti
Foto

Opakovaný „mýtus“ o hygieně – dodržování hygieny si nemáte jako zákazník jak ověřit. V dobré víře předpokládáte, že je vše OK. Pokud není, dopouští se na vás provozovatel podvodu a patří za mříže.

Hygienu si nemáte jak zkontrolovat, proto za vás provádí kontrolu stát. Oproti tomu předem víte, že podnik, do kterého chcete vstoupit, je kuřácký; nikdo se vás nesnaží obelhat, podvést. Je jen na vás, budete-li to akceptovat.

6 3
možnosti
ML

M19a16r80t70i88n 56L59a58c25o

20. 12. 2015 19:11

Nádherná a veľmi poučná cesta do hlbín boľševického mozgu...! A že sa tu zlietlo boľšanov, ako vínnych mušiek, keď si otvorím sedmičku;-D.

0 1
možnosti
Foto

V naprosté většině západních států je kouření dávno zakázáno.

3 0
možnosti
Foto

Takže začnu tam, kde jsme skončili v předchozí diskusi.

Vy byste zakázal kouřit i v kuřárnách?

4 1
možnosti
JO

Vy máte slušnou zásobu hrachuR^:-)

3 1
možnosti
TP

T25o78m86á36š 45P75í67c63l

20. 12. 2015 18:59

Sepsal jste sice rozsáhlý článek, ale ta otázka stojí úplně jinak. Můžeme majteli restaurace říkat, co se smí a co se nesmí dělat v jeho provozovně? Můžeme kadeřnici říkat, jestli smí nebo nesmí používat gely se silným odérem? Někdy je to fakt síla. Můžeme říkat majiteli autobazaru, jestli smí prodávat auta s hlasitým motorem? Sluch máme jenom jeden. Můžeme říkat zemědělci, jestli smí pěstovat řepku? Když takhle jedu kolem pole, mám pořádnou alergii.

4 1
možnosti
Foto

Ale ano to vše podnikatelům dávno říkáme. Výrobky musí splňovat notmy-tedy i ten gel se silným odérem, stejně tak musí normy splňovat i automobily-za nadměrnou hlučnost můžete dostat i pokutu....

A ano můžeme mu to říkat-je to jasně uvedeno v LZPaS, že můžeme.

Můžeme zakázat kouření v divadle, v soukromé škole, v ordinaci lékaře...asi se shodneme že ano, proč tedy ne v soukromé restauraci?

Otázka zní jinak-můžeme někoho nechat poškozovat zdraví ostatních a zákonem to povolit?

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.