Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Jenom taková obligátní úvaha nad automatickým odmítáním kolektivní viny. Pokud jde k vám domů na návštěvu 10 lidí, a vy dostanete informaci, že jeden z nich je s největší pravděpodobností vrah, který vás chce zabít, ale neví se, který z nich to je, pustíte si je všechny domů? Pokud ne, jste xenofob a uplatňovatel kolektivní viny, protože 9 z těch 10 lidí jsou normální slušní lidé. Nebo je pustíte, celý večer budete mít strach a budete jen doufat, že případný útok včas zaregistrujete? A co když těch lidí nebude 10 ale 100 a opět jen 1 z nich je vrah - pustit nebo nepustit? A co když doma nejsem sám, ale mám tam i manželku s dětmi, za jejichž bezpečnost nesu odpovědnost?

Prostě existují situace, které buď nebudu řešit a smířím se s nebezpečím, a nebo se je rozhodnu řešit, ale jediným účinným řešením je (bohužel) jen uplatnění kolektivní viny. Ale to ještě neznamená, že těch 10 lidí je třeba preventivně ihned zabít, stačí je jen prostě nepustit si je do bytu a poslat je domů...

19 1
možnosti
Foto

Souhlasím. Jen bych hledal náhradu za slovo vina (*) – za vinu jsou lidé trestáni. Tím, že nepřijmu migranta, jej nijak netrestám – on nemá žádný vymahatelný nárok na přijetí a já nemám povinnost ho přijmout.

---

(*) momentálně mě ale žádné nenapadá; leda přeformulovat s použitím „házení do jednoho pytle“

3 0
možnosti
VL

Multi-kulti v praxi;-(;-(;-( A pomatenci a vlastizrádci budou dál obhajovat migraci:-P.

8 1
možnosti
JU

J83i79ř23í 69U58r86b96a55n

11. 1. 2016 11:24

Pomatenec, nic víc...

8 1
možnosti
VL

Autor Polický je náhodou "úžasný";-D. Bude vám tvrdit, že černá koule je vlastně bílá kostka a sám tomu i uvěří:-P.

10 1
možnosti
BP

Taharrush gamea,šária,halal,TBC,pohlavní choroby,minimální schopnost pravidelně a smysluplně pracovat,No-Go zones,stupňující se agresivita,nerespektování elemntárních společenských pravidel - tohle všechno ty vaše stupidní ejakuláty obhajují - je mi z vás blivno

5 1
možnosti
PT

P60e82t30r 50T40o68m80e72k

11. 1. 2016 10:27

A ještě něco. Při vysvětlování svého trapného rámečku píšete.

"Pokud ale urážíte symbol výzvy, kterou podepsali ti, kteří za nás nasazovali to nejcenější co člověk má-svůj život a svou svobodu tak byste se měli stydět!!!" Takže pane Polický, vám já osobně nic nedlužím, za mně jste nenasadil ani svoje škrpály a jste pro mně vlastizrádce a eurozrádce.

21 1
možnosti
VL

Jak se říká, "I kdybys za pravdu život dal, tupec svou si mele dál." V tomhle případě stále vnucuje světu svoje nesmysly čtenářům Idnes.Rv

11 1
možnosti
PT

P64e91t29r 39T44o38m97e94k

11. 1. 2016 9:18

Mně by fakt zajímalo, co je Polického cílem. Jak by on celou situaci řešil. Ale prakticky, krok za krokem, s vědomím, že času není nazbyt. Toho on ale schopen není, takže předem dík za mínus.

11 1
možnosti
JU

J11i79ř21í 28U97r67b47a27n

11. 1. 2016 11:27

Co je Polického cílem? Provokovat, trolovat....nic víc, myšlenky v tom nehledejte...

8 1
možnosti
Foto

Jednu věc vám nelze upřít, pane Polický: bojovnost. Jdete do předem prohraného boje, ale jdete. To nemění nic na tom, že tak to dělají blázni nebo fanatici.

37 1
možnosti
LS

Úplně stejně jak to dělají islámští fanatici p. Černý, stejná mentalita.

1 1
možnosti

K tomuto blogu se dá říci pouze jediné - "Koho chleba jíš..................".

11 1
možnosti
Foto

Co násilí ukázalo? Že jste neměl nikdy pravdu.

35 1
možnosti
Foto

́V čem nemám pravdu?

0 5
možnosti
Foto

Já napsal německému vícekancléři Sigmaru Gabrielovi (za SPD), že schvaluji jeho postup proti těm, kteří se dopustili nějakého činu a zrychlí se jejich deportace.

Viz jeho osobní stránky zde, kontakt: https://sigmar-gabriel.de/kontaktformular/

Popřál jsem mu vše dobré v polistickém rozhodování. (Němci to budou mít nejenom tento rok těžké) Otázka, jestli to četla jenom jeho sekretářka, mě napadla, ale s tím nic neudělám.

5 0
možnosti
Foto

On měl nějaký rozhovor pro Bild, tak jsem pana vícekancléře našel, víc zde: https://cs.wikipedia.org/wiki/Sigmar_Gabriel

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.