Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZB

Karma.Přesně tak,co nejvíce prostoru pro kašpárka Tomia a jeho blábolení....ten "vlastenecký spasitel" má ještě velké rezervy tak proč mu neumožnit se dál ztrapnit.;-)

6 13
možnosti
DN

Zaměstnanost ale nekoreluje s přítomností/nepřítomností v EU, dopouštíte se stejných argumentačních chyb, jako Okamura. Vytáhnete jednu statistiku, která se hodí. a tu použijete.

Vystoupením z EU bychom o nic nepřišli:

- přejaté regulace by stejně zůstaly v platnosti (dokud by později nebyly zrušeny nebo zhoršeny) - ale byla by možnost je zrušit a ulevit trhu

- firmy, které by přistupovaly na trhy EU by stejně musely dodržovat jejich zákony

- v Lisabonské smlouvě je jasně uvedeno, že EU MUSÍ s odstupujícím členem vyjednat dohodu o volném obchodu

- není EU nebo NIC, prostě bez EU se obejdeme, před EU jsme byli v CEFTA (central european free trade area), můžeme klidně vstoupit do EFTA

- Schengen také nemá přímou souvislost s EU (viz Švýcarsko, Norsko, atd.)

- atd. atd.

EU, v současném stavu, je sebevražedná instituce, která ukrajuje práva členským státům a svobody jednotlivcům (ne že by tomu ČR nepomáhala, když přijaté nařízení má ve zvyku ještě zhoršovat) XEURv

25 3
možnosti
Foto

J44a23k38u53b 81R27o23t31h

5. 2. 2016 16:11

"EU, v současném stavu, je sebevražedná instituce" - je, a proto by bylo fajn jí před sebevraždou nějak zachránit. Nerad bych odešel se slovy "Děj se vůle boží" od někoho se suicidálními tendencemi. Zvlášť, když mne a) k němu váže historické pouto, b) když hned za rohem číhá gauner, který se z té budoucí sebevraždy raduje a ihned poté, co bližního opustím, mne může oškubat a zmlátit (udělal to už mnohým) a nakonec mne klidně může zabít (i to už má za sebou).

A podotek: Ty šílené regulace často nejsou výsledkem Brusele, ale pouze a jen naším popouštěním uzdy vlastnímu šimlu ouřednickému. :-/

4 1
možnosti

P93e23t12r 88Č40e68j50k12a

5. 2. 2016 15:53

Ono je to celé samozřejmě mnohem složitější. Zásadní problém není v projektu EU jako nápadu (idea ekonomické spolupráce za účelem posílení vlivu evropského trhu je bezpochyby pozitivní), ale v tom kam ho současná politická reprezentace za poslední roky dovedla a chce vést dál a rovněž v bezmocnosti obyvatelstva s daným vývojem cokoliv zásadního udělat - ono vypadá bohužel snadnější z EU odejít, než jí reformovat. Vyplývá to z přísloví kapři si rybník nevypustí - a přece se nebudete dobrovolně vzdávat získané moci - bez ohledu na to, zda současné uspořádání funguje nebo ne. Já byl zděšenej z toho, když se v médiích objevilo naprosto neuvěřitelné prohlášení o tom, že Evropskou komisi naprosto nezajímají vnitropolitické dopady rozhodnutí EK, že komise je tu na pět let a bude činit, to, co sama uzná za vhodné... S tímhle přístupem se EU nemůže divit, že v jednotlivých zemích roste odpor vůči ní. Je nezbytně nutná reforma fungování EU - s posílením suverenity národních států, návratem ke konsenzuálnímu rozhodování a účelem EU by nemělo být posilování sebe sama, ale nalezení si svého vlastního prostoru a pravomocí tam, kde je mezistátní přesah a kde je konsezus na řešení - zkrátka politika, kterou bych nazval "nejmenší společný jmenovatel" - EU nechť jedná tam, kde jsou členské státy schopny se dohodnout na jednomyslném řešení... EU chybí sebereflexe - stejně jako vám. ;) Mimochodem, věnoval jsem se vám a vašim omylům v jednom svém článku... ;-)

8 1
možnosti
Foto

Naopak problémy v EU dělá přílišná suverenita národních států.

Příliš mnoho se prosazuje rozhodování v konsensu na úkor rozhodování většiny. Tím se cokoliv v EU neúměrně protahuje, protože jen těžko se dává do kupy úplná shoda.

V okamžiku kdy je volný pohyb osob, zboží a kapitálu a má to fungovat je potřeba maximálně sjednotit i politiku a zákony.

Krásně je to vidě právě na migrační vlně kdy nenalezení konsensu brání dělat cokoliv.

0 2
možnosti
JT

Jo je mozne, ze k nam z te slavene eurohunie poudi vic penez nez odteka. Ale k cemu jsou pouzity ? Zcasti rozkradeny, z casti na devastaci nasi zeme, z casti na zbytecnosti. Na neco pozitivniho jde jen mizive mnozstvi. Proto na tom prapodivnem systemu prodelavame. Setrvavani v tom Nemeckem rizenem spolku je plivnuti na hroby obeti 2. sv.valky.

3 2
možnosti
Foto

J82a31k39u40b 29R74o33t69h

5. 2. 2016 16:05

A já s vámi naprosto souhlasím. Zrovna nedávno se na mne obrátil jeden šíbr, pevně přisátý na dotace, s tím, zda bych nepřesvědčil jednoho klienta. Ten by měl svým dobrým renomé zaštítit projekt školení zaměstnanců za EU peníze. Školení naprosto zbytečné. Nicméně plně dotované. Fuktajksl. ;-€

3 0
možnosti
Foto

J91a31k51u60b 65R90o28t87h

5. 2. 2016 15:38

Víte, co mne fascinuje? Že dokážete najít relevantní údaje, abyste čelil šaškům Okamurovi a Brichtovi. Jak je pak možné, že nikdy nedokážete najít relevantní fakta, když oponujete lidem, kteří si dovolí nesouhlasit se společenskou rolí islámu a s masivní ekonomickou imigrací. Možná proto, že tam často šaškům nečelíte. Možná proto, že tam čelíte lidem s urovnaným myšlením a argumentujícím texty, které (na rozdíl od vás) znají. Sranda.

A prosím vás o jedno - přestaňte mi dávat plusy v diskusích, pokud se mnou souhlasíte. Mám pak pocit, že jsem napsal něco blbě a plus cítím jako mafiánský polibek smrti.:-/

12 1
možnosti
Foto

Pane Rothe já mám ve svých blozích vždy relevantní údaje. Že vy to vidíte jinak je čistě váš osobní problém. Jestli na to máte tak mé údaje vyvraťte, rád se poučím. Takto jen "mlátíte prázdnou slámu".

Nedívám se na to koho příspěvek hodnotím, hodnotím dle obsahu a ne dle jména takže s vynecháváním vašich příspěvků sloužit nemohu.

0 5
možnosti
Foto

Dobrý článek. R^

3 8
možnosti
KM

Výborný článek, pane Polický. Doufám, že se taky někdy zůčastníte těchto debat. R^

3 10
možnosti
Foto

Děkuji a přeji ať vám to výjde:-)

0 2
možnosti
SB

Ti lidé, o nichž píšete, že se prý zdiskreditují, se nemohou zdiskreditovat více než se celá slavná EU zdiskreditovává každým dnem sama.

7 2
možnosti

A když už si myslíme, že se EU více zdiskreditovat nemůže, překvapí nás tím, že se v diskreditaci sebe sama překonala :-)

5 2
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.