Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nevím, jak bych hlasoval v případě referenda o CZexitu, ale naprosto přesně vím, jak bych hlasoval v referendu o blogovém POLIxitu.

1 1
možnosti
Foto

Proč tedy neustále na můj blog chodíte když vám nevyhovuje?;-DRv

1 1
možnosti
DK

Pane Polický, s vaším článkem lze vpodstatě souhlasit.

A vy víte, v jaké opozici jsem proti vám.

Je tu ovšem jedno velmi podstatné ale. A to zní: absolutní pohrdání voliči pány politiky. Volební programy se druhý den po volbách se stávají jenom cáry papíru. Volební sliby okamžikem ukončení voleb odfoukne vítr, jak se páni politici ženou do parlamentních křesel.

3 0
možnosti
Foto

Referendum - mantra mnoha - vyřeší vše , Hlas Lidu , Hlas Boží.... Autor se považuje za mírného odpůrce referend , já bych se cítil jako mnohem ostřejší kritik.

"Referendum" mělo smysl v dobách , kdy bylo vše jaksi jednodušší a zejména tehdy, kdy měli všichni srovnatelné informace a řekněme , intelekt. Třeba : hlasovalo se o tom , zda uloveného mamuta sežrat celého nebo půlku nechat vzadu v jeskyni na horší časy.

Doba se měnila a problémy se stávaly složitějšími. Takže lidé ze svého středu zvolili ty schopné , rozumné a svěřili jim řešení záležitostí , jimž zhusta již nerozuměli či ani neměli zájem jim rozumět. Tak nějak se rodila zastupitelská demokracie - jako důsledek specializace jedinců Homo sapiens. Prostě : někteří lovili , jiní pěstovali potraviny , další třeba bojovali.

Takže : my ( co lovíme či sejeme obilí) jsme zvolili Sobotku (Babiše, Fialu....) a věřme , že rozhodnou dobře. Když se nám to líbit nebude, tak je příště volit nebudeme.

Ale referendum ..... raději ne.:-)

1 1
možnosti
Foto

Já jsem rovněž spíše kritik, ale jsou věci kde je referendum na místě. Kromě členství v EU a NATO (pokud ve volbách vyhrají strany, které budou požadovat vystoupení z nich a to se doufám nestane) mě aktualně nic dalšího co by mělo referendum řešit nenapadá.

1 2
možnosti
DH

Referendum bylo jedno z hlavních lákadel předvolebních slibů socanů.Teď se k tomu nehlásí,tak jako k církevním restitucím,které chtěli omezit.Takhle je to pro ně jednodušší.Brusel nařídí a oni to zařídí a nemusí vůbec myslet.

2 0
možnosti
Foto

Šlo o obecné referendum-o tom jaké pro refeeenda nastavit parametry, ne referendum k Czexitu

0 1
možnosti
VM

Autor má pravdu v tom že referendum o Czexitu je zbytečné. Euroabsurdistán se rozpadne dříve než bychom jej stačili vypsat, neřknu z té magorárny vystoupitRvEURv

4 1
možnosti
LK

Podle Vaší logiky můžeme zrušit Senát, neboť poslední dvě volební účasti byly 35%/19% a 39%/17% - čili většina obyvatel ČR má senát u zadele a nevidí na něm nic přínosného.

4 1
možnosti
JL

Většina obyvatel (nebo spíše občanů) se domnívá, že žádného politika k ničemu nepotřebuje - není to až tak úplně pravda.

1 1
možnosti
JR

J77a69n 61R44á72ž

8. 7. 2016 13:46

Když se hlasovalo v referendu o vstupu do EU, vycházelo se z předpokladu, že občan je svéprávný, ví o čem hlasuje, že ti, kteří v referendu nehlasují vyjadřují jen svůj názor, že jim je členství v EU šuma fuk a většina rozhodne.

Dnes, když se vede diskuse o referendu, kde by se řešilo zda v EU zůstat, či ne, tak politici a "elity" vycházejí z předpokladu, že občan je nesvéprávný idiot, že je většina občanů zfanatizovaná euroskeptickou propagandou a že Putin ovládá veřejné mínění. Z těchto důvodů není možné, aby se referendum uskutečnilo!

Ufff!

19 1
možnosti
LG

Jak jsem psala už v předchozí diskuzi - v parlamentních volbách se voliči rozhodují i podle mnoha jiných kritérií, které nemusí mít s EU nic společného. Není proto fér předpokládat, že kdyby lidé chtěli vystoupit, zvolili by takovou stranu, která to propaguje, i když třeba její postoje k vnitrostátním problémům jsou zcela proti jejich přesvědčení. Referendum by bylo čistě o EU a tak by skutečný postoj veřejnosti reflektovalo nesrovnatelně líp.

9 1
možnosti
LG

Jinak to ale zapadá - celý článek je o tom, jak to referendum co nejvíc zpřísnit a zkomplikovat. Tak, abyste na jednu stranu nevypadal jako někdo, kdo popírá, že původ moci a rozhodování pochází lidí, ale na druhou stranu aby systém vyhověl vašemu přesvědčení, že lidé jako vy vědí mnohem lépe, co je pro všechny dobré.;-)

1 1
možnosti
TP

Čas od času je třeba udělat v životě inventuru. Jestli po pár letech nezměnit práci, kterou jsme před lety s nadějemi přijali. Jestli se nepřestěhovat z hor, které nám před časem vyhovovaly, k vodě, u které by se nám teď líbilo více. Čas od času je třeba udělat inventuru a učinit další rozhodnutí k lepšímu. Takže CZEXIT jednoznačně ANO.

4 1
možnosti
JL

Pro mě za mě, si dělejte inventuru jak často je vám libo. Ale nesmí zasahovat do života jiných lidí.

1 2
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.