Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

SENÁT by zrušen nemusí, ale může být změněn v druhou komoru krajů, kam by byli senátoři voleni nepřímo shromážděním krajských zastupitelů. Tomu by šlo uzpůsobit i rytmus volby do krajů (v různých termínech), čímž by se možná více prosadila krajská témata.

1 1
možnosti
Foto

Senátoři již dnes jsou voleni v jednotlivých regionech a to přímou volbou. mají tak podstatně větší mandát než když by byli nepřímo volení navíc na stranickém základě.

Právě to, že v Senátních volbách je upozaděna politická příslušnost a voliči mohou říci koho určitě nechtějí, je podstatné pro Senát a jeho funkci.

Za mě bych to nechal jak to je.

1 2
možnosti
AL

Velmi dobrý článek. Jenže mnozí lidé mají velmi nízkou spoelčneskou inteligenci a opijete je rohlíke, ehm, vlastně koblihou.

4 1
možnosti
Foto

J51i56ř32í 10K36i84n38d46l

17. 10. 2016 11:57

Občané České republiky a dopřáli sedmadvaceti politikům poklidný šestiletý život v „konírně“ Valdštejnského paláce. Šest let nic nedělání. Důvody pro které byl senát zřízen se ukázaly víc jak liché. Senát se stal protiváhou poslanecké sněmovny, ale ne z důvodů zákonodárných a pragmatických, nýbrž a jenom pouze politického hádání.RvRv

4 3
možnosti
Foto

Taky jste nepochopl smysl Senátu:-/

Ano i pojišťovny mají pohodlný život z peněz ostatních a pokud máte pojištěný dům nebo jinou pojistku platíte těm pojišťovnám pohodlnný život i Vy.;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.