Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Vítězství 51,68% ku 48,32% (bez korespondenčních hlasů) není zase až tak velký důvod k optimismu a přinejmenším naznačuje dost velkou rozpolcenost obyvatel i v Rakousku.

6 0
možnosti
Foto

Ale ano je.:-)

Zejména po tom co zde pořád člověk čte jak 80-90% lidí minimálně je proti pomoci uprchlíkům...

O tom, že je určitá rozpolcenost není pochyb, ale znamená to, že většina nepodlehla nenávistné propagandě a taky se ukazuje, že trend se obrací a přibývá proevropských lidíR^

1 4
možnosti
AR

Rakušané dali možnost nynější vládě opravit své nedávné chyby a prohřešky do nadcházejících parlamentních voleb r. 2018. Jak socialistům, tak lidovcům nezbývá nic jiného, než řádně zpytovat svá svědomí a učinit taková opatření, aby ve volbách nepohořeli. Rakušané se také zachovali kultivovaně a i poražený kandidát blahopřál vítězovi. To v USA minulý měsíc nebylo a zvláště Clintonová nevěděla jak se zachovat. A její fandové neví ještě dodnes.

2 0
možnosti
Foto

Ano a větší půlka jich řekla, že vláda má být vstřícnější k uprchlíkůmR^

0 3
možnosti
JB

Ostatně, Rakousko je sice náš soused, ale kdo je, nebo není prezidentem v Rakousku, je sice zajímavé, pro Rakušany důležité, ale jinak, pro Evropu, málo podstatné. Úplně zazdíváte to, co se včera také rozhodlo v Itálii, a to je pro další směřování Evropy rozhodně, při velikosti a důležitosti Itálie, daleko podstatnější, než volba rakouského prezidenta. Protože, zde je, to snad neoddiskutujete, velice populární hnutí pěti hvězd, jistě populistické, jistě nečitelné, každopádně protiunijní, a když by se teď vypsaly předčasné volby, tak by to mohlo být ještě velice zajímavé. V březnu budou parlamentní volby v Holandsku, kde má obrovskou podporu Geert Wilders.

4 1
možnosti
Foto

Co se rozhodlo v Italii? Povídejte přehanějte;-D

Pokud vím tam se rozhodlo jen to, že reformy premiera Renziho se neuskuteční a ten podá demisi. Nerozohdlo se kam bude italie směřovat, jen, že tam nebude směřovat s Renzim a že se nezmění pravomoce komor parlamentu. Ostatně zrovna Italie je změnami vlád typická.

Co bude zda se vypíší volby, kdo v nich případně zvítězí netuším-jsou to jen spekulace.

V Rakousku měl "obrovskou podporu" Hofer a prezidentem je Van der Bellen, v Usa vedla Clintonová a zřejmě prezidentem bude Trump.....na kdyby či podpory v průzkumech se nehraje. Podstatné jsou jen výsledky voleb.

2 4
možnosti
LC

první světovou válku rozpoutalo Rakousko-Uhersko,

25 000 000 mrtvých

druhou světovou válku rozpoutalo Německo,

60 000 000 mrtvých,

Hitler, národnost rakouská, byl superantimultikulti,

Hitler byl vůdce Německa,

to , že němci , rakušáci, fini, maďaři , itali , fašistické státy dopadli jak sedláci u Chlumce a byli na hlavu poražení, víme všichni,

já se obávám , že tam je v genech obava , aby se neopakoval druhý Hitler a fašismus, ta porážka byla pro ně drsná,

jenže , bohužel islám , je to stejné jako fašismus, totalitní ideologie, nesnášenlivost, rasismus, xenofobie

my, Moraváci, Češi, Slezané tento problém nemáme,

tady je svět ještě v pořádku V

8 3
možnosti
Foto

Byli jsme součástí Rakouska Uherska.

Máte pravdu-Hitler byl proti multikulturnímu soužití a víme jak to dopadlo-je třeba se poučit a soužití kultur podporovat.:-)

Víc na vaše trollení slovně reagovat nebudu

1 3
možnosti
LC

FPO -svobodní , jsou nejsilnější parlamentní stranou v Rakousku a říká se jim krajní pravice, něco jako by u nás byla nejsilnější parlamentní strana Sládkovo republikáni a vy mluvíte o světě v pohodě a pořádku ?

6 2
možnosti
VK

Ono jestli spíše nebude důvod ten, že volila i 16ti letá mládež a ta už se dá propagandou pořádně zblbnout a je jedno zda hnědou či zelenou. Nebudeme si nic nalhávat, víme dobře, která je aktivnější. U nás zafungovalo číro na hlavě aristokrata a kdo ví co v Rakousku.

http://zpravy.idnes.cz/rakousko-zvoli-prezidenta-4-prosince-dss-/zahranicni.aspx?c=A160921_160120_zahranicni_lve

4 2
možnosti
Foto

16 letá mládež volila i dříve-není to nic nového.

Van der Bellen měl výrazně více voličů mezi vzdělanými-ti se nechají "zblbnout" méně často. Zblbnutím to tedy nebude-naopak mládež často volí radikální řešení-u nás ve studentských volbách výrazně uspěl např Okamura

2 6
možnosti
LC

rakušáci se maj za co omlouvat Čechům , Moravanům a Slezanům,

z Rakouska pochází největší vrah 20. století, ano tento vrah byl rakušan, rakušáci přijali totalitu z Německa s nadšením,

s fašismem neměli problém a Hitlera vítali jako svého,

bojovali s wermachtem proti Polsku, Rusku....

to , že Hitler byl zodpovědný za za rozpoutání hokaustu a války je nesporné,

válka dopadla , jak dopadla a to že jsme se dostali do sféry vlivu jedné z vítězných mocností, za to může rakušan Hitler

;-D

5 6
možnosti
JR

Nějak si jako Čecháček musíte pofoukat své ego...

3 7
možnosti
LC

FPO -svobodná strana Rakouska je nejsilnější parlamentní stranou , s kandidátem na prezidenta Hoferem , který rok bojoval o křeslo prezidenta, takže máme obrovské rezervy abychom náš svět dali do pořádku, republikáni do parlamentu, Wandas na hrad, či ? V

3 1
možnosti
Foto

Ano jsou nejsilnější v průzkumech, ale těžko získají ve volbách tolik co Van der Bellen, který řekl, že je nejmenuje do vlády:-)

0 0
možnosti
JK

Tady v Rakousku je svět rozhodně ještě v pořádku:

http://www.reflex.cz/clanek/komentare/71275/rakousko-celi-vlne-sexualniho-nasili-imigrantu.html

Snad i my časem pochopíme, že pravdu má náčelník...

5 1
možnosti
JW

Že by byli ti Rakušané tak hloupí a nečetli Respekt?

2 1
možnosti
LC

a ta rakouská pravicová , nebo krajně pravicová strana, se svým kandidátem Hoferem , který se popral o křeslo prezidenta a má jaké zastoupení v rakouském parlamentu ? u nás je nejpravicovatější pravice TOP 09 a ta má tak 5 %, předpokládám , že ta rakouská nemá ani to , či ?

1 2
možnosti
Foto

Má kolem 21 %, to je mimochodem o cca 5% méně než na přelomu tisíciletí.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Svobodn%C3%A1_strana_Rakouska#Volebn.C3.AD_v.C3.BDsledky

Pravicová je i ODS a donedávna mívali přes 20 % běžně.

U nás je pravicových stran povícero.

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.