Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Souhlasím s autorem. shodou okolností jsme včera slyšela v tramvaji debatu německých turistů. Mluvili taky o tom, že u nás, zřejmě vlivem socialismu, je xenofobie a lidé považují i muslimské turisty za teroristy.

6 5
možnosti
PT

P72e89t51r 69T96o36m96e41k

28. 8. 2017 7:21

Za potencionální teroristy. A to je rozdíl.

3 2
možnosti

Jasně že je nutný tolerantní postoj - vzorem budiž Francisco kardinál Jiménez de Cisneros. :-P

1 0
možnosti
MK

RvRvRvTa Vaše "morálka" bude jen sčítat mrtvé a zraněné. Jiný recept nemáte? Trochu málo.

5 3
možnosti
KM

Tři palečky. Jiný recept nemáte? Hodně málo.

2 3
možnosti
ML

M62a43r31t70i98n 57L43a50c50o

27. 8. 2017 23:32

Trošku som sa nudil a vypracoval som malú štatistiku blogu pána Polického. Do tejto chvíle sa v diskusii objavilo zhruba 165 príspevkov, keď nepočítam asi tridsať príspevkov od autora. Z týchto 165 príspevkov obdržalo 118 znamienko mínus (-) od autora blogu. Nepočítal som plusy a nuly. Takže s viac, ako 70 % diskutujúcimi pán Polický nesúhlasi.

Malá otázka pre autora na dobrú noc: Kto je tu extrémista?:-P

15 3
možnosti
MN

Ještě, že je zatím demokracie a lze pouze mínusovat.. Představte si, že by se za nesouhlas zavíralo....

2 1
možnosti
MB

Radek Polický: V článku jsem nenašel nic, s čím bych nesouhlasil, mám chuť si o tématu pokecat a poděkování s poděkováním za poděkování moc prostor pro diskuzi nedá.

Takže si přeci jen zahraji trochu na ďáblova advokáta.

Jak podle Vás konkrétně morálka zastaví rostoucí radikalismus části muslimů? Respektive je snad důvodem toho radikalismu nemorálnost u těch muslimů nebo nemorálnost u Evropanů, aby to morálka mohla napravit? Morálka - to je fajn. Ale jak přesně to zastaví vraždění?

5 0
možnosti
Foto

A/Část odpovědi je již ve Vaší otázce.

Rostoucí radikalizace ČÁSTI muslimů. Je potřeba podívat se na to, která je to část. Jsou to především lidé, kteří jsou něčím frustrováni. Podílí se na tom mnoho faktorů a jedním z nich je pocit nespravedlnosti.

Pokud jsou muslimové odmítáni společností pro svou víru či původ je to jeden z faktorů, který zvyšuje jejich frustraci. Tito lidé pak snadno podlehnou různým "vymývačům mozků"

To zdaleka neplatí jen pro muslimy a nemuslimy, podobně to vzniká u levicových radikálů, u pravicových extremistů.......

Pocit frustrace roste všude tam kde se společnost začne dělit ve smyslu "my a oni" (muslimové a nemuslimové, dělníci a buržoazie, ukrajinci a rusové...)

Sama morálka vraždění nezastaví-nicméně její nedostatek jen situaci zhoršuje.

B/ Většina lidí bez ohledu na svou víru či původ chce žít v klidu a míru. Akce jaké proběhly v Barceloně jasně dávají najevo, že je to věc vlastní všem národům a náboženstvím. Je to příklad toho, že lidé různých kultur spolu mohou žít v míru a je to i příklad toho, že Evropané většinově respektují muslimy jako sobě rovné. Naopak Daeš a podobné spolky se snaží vykreslovat Evropany (a nejen je) jako ty kdo muslimy opovrhují, vykořisťují je.....a jako jedinou možnost jak žít v míru předkládají vizi vítězství Islámu nad světem.

3 5
možnosti
MB

Pěkný článek. Děkuji.

3 1
možnosti
Foto

Já děkujiji za přečtení a podporu:-)

1 1
možnosti
Foto

Namyslete si, že Vás budou šetřit, až dojde na lámání chleba.

6 1
možnosti
RJ

R39a57d16e69k 64J14a27r54o43š

27. 8. 2017 22:01

Pan Polický už v té době bude dávno islámský konvertita. Dost možná, že je jím už dnes...

7 3
možnosti
Foto

Politici a různí odborníci a teologové tvrdí, že islám je mírumilovný. To je ale v rozporu s tím, co říkáte vy.

Nevím proč, ale ať vědomě či nevědomě vám lžou. Protože mám odpovídající vzdělání v islámu a jsem jej schopen okamžitě vyučovat, mohu tvrdit, že toto náboženství není ani umírněné ani mírumilovné. Muslimové za dobu existence islámu zavraždili kolem 270 milionů lidí po celém světě. K tomu je třeba připočítat raněné, zmrzačené, znásilněné a odvlečené do otroctví. Můžeme tedy konstatovat, že údajně mírumilovný islám zničil více než miliardu lidských životů. Pro oponenty, kteří budou operovat tím, že i křesťané vraždili, je třeba uvést zásadní rozpor křesťanství a islámu. Zabití člověka, křesťana i jiného, je v křesťanství porušením víry; zatímco v islámu je zabití příslušníka jiné víry nebo nevěřícího příkazem od Alláha a jeho posla Mohammeda, což dokazuje již text koránu v několika desítkách případů. Problém je už v tom, že český překlad koránu je z nepochopitelných důvodů upraven tak, aby se nevyjadřoval s pravdivou brutalitou originálu Pramen :

dr. Salman Hasan (Salman Hashim Hasan Al-Baidhani)

16 3
možnosti
Foto

Další samozvaný vzdělanec v Islámu;-D

1 17
možnosti
Foto

Každý muslim bez rozdílu vidí v křesťanovi nebo Židovi nebo Izraelci svého nepřítele. A pokud jste bez jakékoliv víry, ateista, tak jste také automaticky jejich nepřítel. Západ ale nechce pochopit tuto realitu a to je ten zásadní problém. Islám učí, že Židé jsou prokletí, že jsou „dětmi opic a prasat“. Tohle řekl iráčan dr. Salman Hasan (Salman Hashim Hasan Al-Baidhani)

15 3
možnosti
PB

P41e45t31r 74B20u76r11i65a25n

27. 8. 2017 20:49

Tak co abysme vlítli do hospody a poobjímali pár vožralců? Beztak někdo z nich ráno pojede, bude mít ještě v žíle a nevíme, třeba i někoho sejme.

2 2
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.