Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Na tom všem mi vadí hlavně ten hon na současného prezidenta.Když p.Drahoš včera v tv prohlásí,že jeho tým se spojil s týmy p.Horáčka a snad p.Hilšera aby ladili společnou strategii pro druhé kolo,tak mi to přijde minimálně trapné nemyslíte?Diskuzi asi neuvidím(mám odpolední),už jenom kvůli tomuto dám hlas p.Zemanovi.P.Drahoš potřebuje TŘI týmy aby se postavil současnému prezidentovi?? No potěš.To mi stačí.

7 2
možnosti
JC

J21i46r87i 40C11e95e

15. 1. 2018 17:11

Proč trapné? Předvolební boj nemá pravidla. Osobně si myslím, že čím větší tým pro "ladění kampaně", tím horší takticko-operační výstupy.

Bylo to vidět na kampani Schwarzenberga - frikulínský tým nespolupracujících individualit, které mezi sebou vzájemně soupeří o to, kdo najde co nejvíc cool a swag způsob propagace knížete. Výsledkem byl nepoživatelný entopf, který voliče spíše zmátl, než aby je motivoval...

3 2
možnosti
Foto

Potom co jsem Zemana viděl u otvírání korunovačních klenot,jsem na něho opravdu zvědavý.Mnoho lidí si neuvědomuje,že za poslední roky v žádné diskuzi nebyl.To nebude jako monolog u Soukupa,kdy se čeká až Zeman bude mít světlou chvilku.Budu koukat jen se zvědavosti,moje rozhodnutí stejně žádná diskuze neovlivní.Názory a chování kandidátu už znám.V osobním životě nechci mít nic společného se zlými,mstivými a zákeřnými lháři.Proč bych měl volit někoho takového...?

12 2
možnosti
JC

J36i36r62i 93C55e49e

15. 1. 2018 17:06

Zeman je ve stejném postavení, v jakém byl v minulých volbách Schwarzenberg.

Dnešní Miloš Zeman není stejná osobnost, která zvítězila v minulých volbách.

Bude mít o 5 let mladšího soupeře, což je v jeho věku značný handicap.

Už není nejbystřejší, je poznamenaný stářím a nemocemi. Jak jej pozoruji, má silnější, ale i slabší chvilky mentální výkonnosti. Bude hodně záležet na to, v jaké kondici se bude při daných diskusích nacházet.

Jeho dalším handicapem je, že kolem sebe nemá osobnosti s opozičními názory, které by jej konfrontovaly s jinými úhly pohledu. Není zvyklý vést dialog a argumentovat. Což je ovšem i případ druhého kandidáta.

2 0
možnosti
JC

J41i68r88i 57C40e92e

15. 1. 2018 16:30

U pana Drahoše mě zajímá několik okruhů otázek, kde očekávám jasně formulované postoje, se kterými bude moci být v budoucnu konfrontován:

- migrační krize

- evropské otázky

- společná evropská měna

V duelu se Zemanem už nepůjde "mlžit" a vyhýbat se odpovědím.

Argumenty, že "na něj Zeman bude zlý" neberu. Oba se ucházejí o post prezidenta republiky, což je mimo jiné i vrchní velitel ozbrojených sil. Od toho neočekávám, že se bude hroutit ani v případě, kdy soupeř bude útočit neférově a pod pás. Ostatně moc dobře věděl, proti komu nastupuje do ringu.

Očekávám, že se jednoznačně postaví za všechny své výroky a činy a nebude případné přešlapy svalovat na členy svého týmu.

Chci prezidenta, který bude jednoznačně reprezentovat zájmy občanů ČR a chová se sebevědomě jak navenek, tak dovnitř. Ne říšského protektora.

Na reprezentaci zájmů EU tu máme eurokomisaře, stálé zastoupení Evropské komise v ČR, kompletní TOP09 a části KDU-ČSL, ČSSD a ODS.

8 1
možnosti
JU

J82o15s51e29f 19U45l79m97a25n

15. 1. 2018 17:01

Jelikož to má Drahoš v podstatě v kapse, jedno je jisté - ať už se to bude týkat migrace nebo čehokoliv jiného, budeme teď 5 let v kuse poslouchat výzvy o tom, jak musíme ve všem bez výjimky následovat Evropu a když ne, tak jsme zrádci a totálně nemorální vyvrhelové, nevděčníci a vůbec špatní lidé do morku kosti. Nevěřím tomu, že se během následujících 5 let vyskytne významnější téma, na kterém se Drahoš neshodne s postojem Německa a Francie...

6 0
možnosti
MS

Jsem si jist, že ti, kteří v prvním kole volili Fischera, Horáčka a Hilšera, budou volit Drahoše bez ohledu na to, jak dopadnou duely Zeman-Drahoš. A vzáloze jsou ještě případní voliči Topolánka, z nichž část možná vyslyší jeho doporučení.Takže pak jsou počty jednoduché - Zeman to projede. :-) R^

4 1
možnosti
MC

Až po podpoře M.Topolánka pro volbu do druhého kola jsem pochopil, že nesahá V. Klausovi ani po kolena svými poctivými pravicovými ideály. Doufám, že jeho voliči nedají nyní hlas p. Drahošovi, který je tím větším levicovým zlem pro naši zem.

4 6
možnosti
Foto

Pan prezident věděl, proč do předchozích debat nešel. Vystřílet si patrony na zajíce je nesmysl, když čekáme vysokou.

Jeho soupeř odkryl hledí, nic jiného mu také nezbývalo, když se chtěl dostat do finále a Miloš Zeman má z čeho čerpat a věřím, že se mu tato stratégie vyplatí.

Nebude to míti lehké, již dlouho bojuje proti zlu a nenávisti, bere mu to hodně sil, ale věřím, že tento politicky ostřílený lišák prorazí a přesvědčí voliče, že je to on, kdo bude na Hradě nejlépe zastávat zájmy naší země.[>-]

11 11
možnosti
Foto

Blahoslavení chudí duchem:-/

2 2
možnosti
MC

To, že mnozí pravicoví voliči budou volit M.Zemana, přestože s jeho přešlapy nesouhlasí je pouhým důkazem protestu, protože levicově liberální lídři svazačky, svazáci, komunisté a mladí multikutaristé mnohých evropských zemí vedou EU na východ více než poukazuje tato presidentská kampaň proti současnému presidentu našeho státu. Tato debata potvrdí pouhý debakl všech levicově rádoby kapitalistů.

3 2
možnosti
Foto

Mnozí pravicoví voliči Zemana volit nebudou, budou ho volit pouze ti, kteří si o sobě MYSLÍ, že jsou pravicoví voliči. :-)

1 1
možnosti
Foto

Argumentace pana Polického mi připomíná argumentaci "vynálezců" Perpetua Mobile. I oni na každou námitku odpovídají, že to nehraje roli, že se to stejně bude točit.

A teorie, že debaty a jejich výsledek nemají žádný význam, je zcela lichá. Naopak, často vítěz debat bere vše.

V sobotu nešlo o žádnou debatu, spíše o vzkazy. A ty, pana profesora Drahoše byly spíš dětinské, zatímco Miloš Zeman hovořil velmi vyrovnaně a státnicky.

To nemám tak úplně ze své hlavy. Potvrdila mi to jedna mladá respondentka TV Nova v pořadu Střepiny s tím, že sice Zemana volit nechtěla. Ale poté co od obou kandidátů slyšela, změnila názor.

A to bylo od každého finalisty jen několik krátkých vět. Takže, myslet si, že debaty ničím nezamíchají si může myslet pouze bloud svazáckého myšlení.

11 5
možnosti
Foto

Přání je otcem myšlenky, že, autore?

9 1
možnosti
MK

Myslím, že Zeman si pana profesora namaže na chleba.

5 2
možnosti
Foto

Ano někteří fanatičtí příznivci to tak jistě budou vnímat. Zejména ti, kterým bude jedno zda to co říká je pravda.

Když se diskuze vyhodnotí bez emocí na základě faktografie bude to spíš nerozhodně a možná i vyhraje Drahoš

Nic to ale nezmění na tom, že to hlasy navíc Zemanovi nepřinese. příznivci ho již volili

3 2
možnosti
MB

Myslím si, že nejbližší okruh Zemana je zklamán. Sázka na 51% nevyšla . Střet s realitou a pocit ohrožení vlastních zájmů. Co teď ? Zbývá to poslední - duel. Zeman a Kalousek jsou naši nejlepší rétoři. První žádá 12%, (druhý 5% splnil). Nevěřím, že se to Milošovi podaří. Již nemá koho oslovit a faktor času působí. Je posledním Dinosaurem - může v TV studiu ,kameru zastínit svou velikostí, ale ten asteroid zániku na hrad již padá. Je čas výměny, nic senzačního.:-)

5 2
možnosti
Foto

Upřímně řečeno, výměna by mi nevadila. Ale tato ano.

6 1
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.