Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nechte plurál plurálem a položte si nejdříve otázku: "Co se to se mnou stalo?" Sám si na náladu nemohu stěžovat. Pohoda a klídek.

4 1
možnosti
MB

Ano, cítím to podobně. Doba zvláštnosti ! Zřejmě žijeme v nejlepší epoše státnosti - v podstatě nic nemusíme zásadního řešit = Evidentně, s tím nějaká přirozená radost nejde! (Výzkumy neřeším), je to vidět, viz dobrý příměr v ZOO. Já v té zahradě byl a zaujal mne, ten volně se pohybující pštros. Zvědavě jsme se našli a on mi "Čuměl do očí". Zachvátily mne zvláštní pocity - co když mi proklovne v pomatenství brýle ? Zhruba tak nějak odpověď. Jsme volní - máme "Co žrát". Za tou svobodou je ovšem pořád jakýsi plot + pečliví ošetřovatelé k tomu. Ten plot se dá i chápat, nějaký být musí. Proč ovšem stále robustní, příkazy - regulacemi - zákazy, nechápu. Podobně ošetřovatelé, šidí a opisují, aby nabyli kvalifikaci - programy jsou o navýšení zřízeneckých mezd a stále chtějí někoho ošetřovat ! Jako vždy, nejúspěšnějším chovatelem je majitel ZOO, který se věnuje i nebohým čápům ! Taky má starosti, dotační krmení, lupení pro kozy - mu už zatrhli. Zvláštní doba, vyluzuje i úsměv, ovšem takový dosti pokřivený ... :-)

3 0
možnosti
AL

Tak už to na světě chodí.

Ti co prohráli, nebo jsou neschopní, líní, škarohlídi, nepřejicníci apod. vidí svět černě a obviňují okolní společnost.

Ale pravda je zcela jiná.

Češi jsou nejšťastnější v historii, Moravané ještě víc než Češi

Z dat vyplývá, že Češi se za dobu konání výzkumu ještě nikdy necítili tak šťastně jako nyní. Počet lidí, kteří o sobě prohlásili, že jsou velmi šťastní, podle sociologů roste stabilním tempem a rozdíl mezi léty 1991 až 2017 je dokonce víc než dvojnásobný, ze sedmi stoupl na 18 procent.

:-)

6 1
možnosti
AL

Jsem rád, že nás šťastných a spokojených přibývá.

:-)

2 1
možnosti
AL

S tím Havlem to bylo trochu jinak. Nejdříve mu kamarádi přihráli majetek za 1,5 miliardy a teprve pak se divil, že mají Češi "blbou náladu", když je přitom na světě tak krásně.

Spokojenost Čechů se životem podle průzkumů už čtyři roky roste. Poslední čtyři roky roste spokojenost Čechů se životem. V současnosti spokojenost vyjadřují dvě třetiny lidí. Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM)

:-)

Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/spokojenost-cechu-se-zivotem-podle-pruzkumu-uz-ctyri-roky-roste-20170609.html

Zdroj: https://www.denik.cz/z_domova/spokojenost-cechu-se-zivotem-podle-pruzkumu-uz-ctyri-roky-roste-20170609.html

5 2
možnosti
AL

Máme demokracii, svobodu a rovné příležitosti pro všechny. Že je menšina nespokojená se svým životem, je pouze jejich problém a neschopnost,

2 0
možnosti
Foto

Možná je to v naší národní povaze. Tedy , lze -li o něčem takovém hovořit. Faktem ale je , že když se zeptáte Američana či Brita na to jak se má , odpoví v 95 % : I am fine , thanks....

Čech , Moravan či Slezan odpoví také v 95 % : Ani se neptej....

Nesoudím , konstatuji. Jsme asi holt větší pesimisté....:-(

10 0
možnosti

I24v51o 13Ž21á86č29e60k

25. 7. 2018 20:25

Mně na otázku "jak se máš" neodpoví negativně skoro nikdo. Žijeme v různých zemích?

0 0
možnosti
Foto

Karma.Velmi dobře napsáno.Dost lidí už se neumí radovat s maličkostí a má pořád pocit jak je "špatně".Pak jdou volit komunistického oligarchu a podvodníka,který jim slíbil,že "bude líp"....

11 0
možnosti
Foto

To je přesně ono. Mám se dobře, ale ten vedle se má líp (byl na dovolené na Seychellách). Takže je třeba mu zatnout tipec. A Andrej s ním zatočí.

6 1
možnosti
Foto

Je to na podrobnější sociologický rozbor.

Máte naprostou pravdu, že se máme nejlíp v dějinách. A mám pocit, že si to tak nějak neumíme prožít. Za normálních okolností by týpci typu pana Okamury byli někde na okraji zájmu vyšinutých desítek lidí, jako je to třeba u pana Sládka neblahé paměti. A přesto mu lidé naslouchají a dokonce jej celkem masově volí.

Zajímavá je přednáška prof Hoschla ohledně našeho vnímání tváří. Dávám sem odkaz, je to sice starší věc, ale je silně nadčasová.

http://www.rozhlas.cz/dvojka/jaktovidi/_zprava/cyril-hoschl-jak-mozek-zpracovava-vyrazy-tvare-a-jak-to-ovlinuje-vasi-naladu--1802189

Samozřejmě karma.

4 0
možnosti
Foto

Opravdu se máme na úrovni poměru výše minimální mzda/třeba cena auta nejlépe v dějinách v porovnání se zahraničím, třeba Německem? Tedy zhoršuje, a nebo se zlepšuje naše postavení v tomto ohledu ve vztahu k Německu? Ve vztahu k Rusku snad ano.

A navíc přivírají se, a nebo se rozevírají nůžky mezi minimální a průměrnou mzdou?

0 3
možnosti
JF

J82i22ř42í 96F32o74g38e91l

25. 7. 2018 7:42

Nesmíte na svět koukat vaším TOPáckým pohledem. Já kolem sebe vidím sposty spokojených lidí, při mých každodenních cyklistických vyjížďkách se s úsměvem zdravíme s míjejícími. Na světe je dobře, u nás obzvlášťě.:-)

4 1
možnosti
Foto

No, řekl bych, že ti nespokojení budou spíše z jiného politického spektra. Což takhle třeba KSČM, SPD? Tam se brojí proti současnému systému, tam se straší vším možným....

5 0
možnosti
TB

Asi jste měli zrovna nějaký blbý den, ale naše malá 5-letá slečna je hrozně přátelská a když jak píšete třeba v tom ZOO na někoho mává, tak drtivá většina kolemjdoucích ji pozdraví a usměje se......

A jinak je zajímavé, že přiznáváte, že ANO, máme se líp :-);-)R^

2 1
možnosti
Foto

Zase jeden naivka,kterž si myslí,že se máme lépe přičiněním Babiše.S takovými jako Vy má PR Babiše snadnou práci,vy snad věříte i tomu,že ve špekáčku z Agrofertu je maso....;-)

3 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.