Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Dobrý článek, který jde proti proudu, obdivuji Vaši vytrvalost při vysvětlování, je to nevděčná, ale nanejvýš chvályhodná práce. Když jsem viděl ty záběry od soudu, kde lidé jako Klaus ml. (aspoň myslím, že to byl on) vytvořili děsivou atmosféru nenávisti vůči té dívce, bylo mi úzko. Pořád nám nedochází, že když se necháme zcela pohltit strachem, nakonec nás ten strach zničí.

3 7
možnosti
JS

horší než strach je hloupost, díky strachu jsme tam, kde jsme, strach je přirozený a důležitý faktor v souboru faktorů pro přežití, kdyby nebylo strachu, tak už je dávno po nás

6 1
možnosti
PV

Je právem každého svobodného občana a každého svobodného společenství odmítnout takové ideologie, které mají v základech svého učení vyvražďování a zotročování svých ideologických protivníků.

Je právem každého svobodného občana a každého svobodného společenství odmítnout tyto ideologie, pokud každý rok tyto ideologie povraždí po celém světě ve jménu svého učení desítky či stovky nevinných obětí.

Legislativa, která takové ideologie a potažmo vyvražďování nevinných toleruje, je špatná. Její kroky nelze považovat za legální. Důkazem budiž zločiny nacismu, které sice mohly probíhat podle platné německé legislativy, ale které byly v celkovém kontextu nelegální, špatné a zločinné.

4 1
možnosti
JS

Divim se, ze vubec nekdo ztraci cas diskutovanim se soudruhem Polickym. V podstate se jedna o islamskou provokaterku, ktera se sikovnym pravnikem vysoudi na statu par tisic. A budou ji nasledovat ostatni. O viru, sekularitu a toleranci tady prece vubec nejde.

4 1
možnosti
AK

Konečně někdo pochopil, co vlastně NS řekl! Díky za to.

Ano, jsme sekulární stát. Ovšem to znamená, že škola nesmï dětem vnucovat víru, ne že děti nesmějí samy nosit náboženské symboly. V Listině máme svobodu vyznání, včetně jeho veřejného projevu, kterou lze omezit POUZE ZÁKONEM. Nikoliv tedy školním řádem.

Komu se to nelíbí, může usilovat o vydání zákona zakazujícího nošení náboženských symbolů do škol (viz Francie). Ale za stávající situace je rozhodnutí NS zcela logické.

1 3
možnosti
JS

tak právě logické to není vůbec, je to jednoznačně ideologické a můžete kolem toho napsat co chcete a stejně fakt zůstane faktem

1 1
možnosti
PS

Takže si to shrneme. Polický omínusoval prakticky každý příspěvek který nesouhlasí s jeho pravdou. Jak někdo správně poznamenal tak má na to právo vyjádřit svůj nesouhlas. Pokud tedy záporně hodnotí 99% příspěvků které nekorespondují s jeho názorem nutně musíme dojít k několika závěrům. Za prvé a málo pravděpodobné je že on má jediný správný názor s tím že oponenti v diskusi neuvedli ani jediný relevantní protiargument. A za druhé on si jen myslí že má jediný a správný názor a pak nemá cenu diskutovat.

1 1
možnosti
AK

On ale MÁ správný názor. Vycházíme-li z platné české legislativy, což soudy musejí, školním řádem nelze nošení hidžábu zakázat. Vzhlddem k čl. 16 Listiny by se na to musel prijmout zákon.

1 3
možnosti
JH

Soudci jsou nezávislí, ...

0 1
možnosti
PM

[>-]Vážení znáte tu pohádku o "Smolíčkovi pacholíčkovi" tak až Vám budou řezat hlavy a znásilňovat dcery tak si na dnešní den vzpomeňte. Kdo nám přehrával videa z Palmíry a Alepa, jak tam válečné zajatce mučili... prosím KDO[>-]

3 2
možnosti
AK

Ta studentka zdravotní školy?

1 1
možnosti
JS

Tak je to smutné, že došlo k legalizaci symbolu útlaku, ponížení a mnohdy i smrti statisíců žen po celém světě, ano to je velmi smutné, to už můžeme legalizovat i hákový kříž, protože je zřejmé, že nejde o symbol náboženský, protože v mnohých muslimských zemích není šátek povinností, ale v Evropě se z toho stalo téma.

Dále je zřejmé, že jsme úplně rezignovali na platné zákony a základní lidská práva, když u nás je možná veřejná propagace hnutí potlačujícího lidská práva a je možné na veřejnosti nosit jeho znaky a symboly.

8 3
možnosti

Tak jak to tu máme nastavené je hidzab při běžném vyučování skutečně přípustný. Nepřípustný je při odborném výcviku, kde se neslučuje s předpisy pracoviště. Snad jedině by musela mít škola vnitřním řádem dobře "podbite" školní uniformy, ty byly konečně kdysi zavedené k setreni kulturních a sociálních rozdílu...

0 0
možnosti
Foto

Školní uniformy u nás nemají oporu v zákoně, zřejmě ani tak by nemohla škola zakázat hidžáb.

0 2
možnosti
JC

Co o tom šátku říká Korán? Nic? Takže je to jen kulturní zvyklost? S tou bychom měli umět zatočit.

0 1
možnosti
Foto

Těžko říct, co o tom vlastně říká Korán.

V Koránu zmínky o zahalování jsou a je sporné jak to vlastně blo myšleno. Záleží na osobnéím postoji každého muslima. tedy bych to nechal na každé jednotlivé muslimce zda si hidžáb vezme či nikoliv.

0 3
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.