Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TB

Chaos....ano, ale tak ve Vaší hlavě:-) .... chápu, že se Vám nelíbí, že současná vláda zvládá pandemii dobře, samozřejmě s chybami, ale v globále velmi dobře.... stačí pár objektivních čísel : v Belgii 30x více obětí, v Nizozemí 24x více mrtvých, ve Švýcarsku 9x, v Rakousku 3x.....

17 4
možnosti
Foto

Pane Bryknare to je demagogie jak všitá. Srovnávat počet obětí v jednotlivých zemí, nezlobte se, ale to může baštit jednoduchý člověk. Každý stát je jiný a každý stát tomu přistupuje jinak. Třeba vámi zmiňovaná Belgie. Belgie má vysokou hustotu zalidnění − ve srovnání s Českem téměř trojnásobnou. A také etnicky pestřejší populaci. Země má hustou síť domovů pro seniory, které často fungují jako denní stacionáře, kam se penzisté chodí bavit nebo si jen třeba nechat změřit tlak. Rakousko chce začít po Velikonocích postupně rušit přijatá opatření, omezení pohybu by mělo platit do konce dubna. V Rakousku nepostiženější zemí bylo Tyrolsku, které sousedí s Itálií (2786 případů). Na druhém a třetím místě v počtu nakažených zůstávají spolkové země u hranic s Českem: Dolní a Horní Rakousy (2043 a 1974). Hlavní město Vídeň je s 1771 . Rakousku n coronaviru podlehlo 243 lidí, a 4000 se jich uzdravilo. Tak bych mohl pokrčovat od jedné země od druhé vyvracet vaše tvrzení o tom, jak jsme dobří.

5 6
možnosti
JH

Tak, tak. Všude kolem všechno v klidu a pohodě funguje, jen v Česku chaos, chaos a zase chaos:-)

...a politicky umanutí kibicové se stávají směšnější, směšnější a zase směšnější:-)

15 2
možnosti
Foto

Pro mně je směšný ten kdo se utěšuje či omlouvá vládu tím, že jinde je to taky blbě nebo ještě blbější místo toho aby chtěl aby to u nás bylo v pořádku

5 12
možnosti
Foto

Ano ocením. Mimo jiné říká to co tvrdím, že rozvolnit opatření před tím než zjistíme kolik je u nás realně nakažených a další data je nesmysl.

1 0
možnosti
MS

Chaos vládne především v hlavě pana Polického. Nějaké léky sice budeme mít k dispozici, ale nikdo zatím dobře nezná jejich účinnost a vedlejší účinky. Prymula mluvil o spolehlivě účinkujícím léku, což je nebetyčný rozdíl.

Pokud se budou uvolňovat izolační opatření, nutně vzroste míra přenosu nemoci mezi lidmi. Do jaké míry tomu dokáže zabránit chytrá karanténa a jak bude účinná izolace rizikových skupin se teprve uvidí. Řízené promořování je terminus technicus jemuž evidentně nerozumíte; nejste v tom ovšem zdaleka sám.

12 1
možnosti
Foto

V hlavě pana Polického vládne něco mnohem horšího než chaos.

12 2
možnosti
JB

J60i64r68i 16B59o22r

10. 4. 2020 11:25

Tak nevím,když jsem viděl seznam států kam Japonci lék na testování nabídli,tak jsem trochu znejistěl.

0 0
možnosti
Foto

Tak nejedná se jen o jeden lék, testují se různé léky a postupy.

0 0
možnosti
JR

J71a86n 92R45á29ž

10. 4. 2020 10:54

Návod na oproštění se od chaosu. Berte vše s nadhledem, někde si lehněte do trávy na palouk, a bez notebooku i mobilu pozorujte nějaký čas oblohu. Možná se Vám pak vyčistí hlava a nebudete tak dramaticky vnímat zcela pochopitelný chaos, který celosvětově, nejenom u nás, v informačním prostou panuje. :-)

Mimochodem: Kritizovat kroky naší vlády bez objektivního srovnání, jak od počátku krize postupovaly a i dnes chaoticky postupují vlády jiných zemí zasažených pandemií, je hodně laciné!

9 1
možnosti
JP

J42a65n 89P50a51v49l47í69k

10. 4. 2020 11:15

Ještě lacinější je kývat na chaotické kroky vlády jak berani.

1 6
možnosti
JD

Autor se předvedl jako příkladný kritik všeho, všude a vždy! Nic nového.

14 2
možnosti
Foto

Konkrétně v čem nemám pravdu?

0 0
možnosti
TL

Nemalý podíl na tom má i to, že kurz koruny vůči euru oslabil. Jinými slovy všichni ti kdo bránili přijmout euro každého z nás připravili řádově o 5-10 korun z každé stovky co v obchodě zaplatíme. Ale odbočka to je opravdu jen malá, stejné to bude v každé další krizi.

Zdroj: https://radekpolicky.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=749371 A nevelký podíl na tom má kdo?

1 1
možnosti
Foto

Tak ceny ovlivňuje mnoho faktorů. U potravin např. počasí, cena pohonných hmot,.....a taky náš kurz vůči dolaru a euru.

počasí ani cenu pohoných hmot ve světě ovlivnit neumíme, to, že nemáme euro, ale vlastní měnu za to si můžeme sami

0 0
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.