Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Referendum smysl ma. Pro media, reklamni agentury a par marketaku.

2 1
možnosti
Foto

Zapoměl jste na část politiků, kteří si na volání po něm postavili karieru a ve skrytu duše se děsí, že jim to výjde a nebudou mít téma na kterém si udrží popularitu nebo okonce budou za výsledky muset nést odpovědnost-viz. Johnson, Farage,..

0 1
možnosti
Foto

Opakovat referendum skutečně smysl nemá. Je pravda, že hlavní propagátoři Brexitu se dokonale ztrapnili, když po výhře nevěděli, jak s novou situací naložit.

Co se týká vystoupení Velké Británie z EU, k tomu bude mít mandát budoucí premiérka. A je jen na její poli(ti)cké šikovnosti, jak povede příslušná jednání.

3 4
možnosti
Foto

Nerozhodne premierka, ale parlament. Premierka jen naplní rozhodnutí parlamentu (pokud k němu dojde) a povede vyjednávání.

Parlament jasný mandát k rozhodnutí nedostal-referendum vypsáno jako závazné nebylo.

Každý v parlamentu zastupuje své voliče-podle toho jaký měl volební program. Volební programy s vystoupením nepočítaly.

0 1
možnosti
Foto

Věřím, že 356, plně závazné referendum to rozhodne. ;-)

2 1
možnosti
Foto

Já ovšem musím trvat na opakování ceremoniálu!!!

Zajímá mě, zda by autor stejně vehementně prosazoval opakování referenda v případě, že by příznivci Brexitu prohráli.

10 1
možnosti
TP

Smyslem referenda je získat názor hlasující většiny, což by za použití těch doplňujících otázek, jak navrhujete, nešlo. Na druhou stranu, musím vám dát částečně zapravdu. Míra sebereflexe bruselských potentátů je skutečně tak nulová, že tito lidé zakletí ve svých byrokraticko - totalitářských bublinách skutečně neumějí číst, co je špatně a co si lidé přejí. Každopádně by teď měla následovat referenda v dalších státech. Pokud dopadnou podobně jako to britské, můžeme se začít bavit o tom, do jakého stádia se vrátit. Zda jen před Lisabonskou smlouvu (to by podle mě bylo málo, už v roce 2003 byla EU tak odpudivým molochem, že jsem hlasoval proti vstupu) nebo někam k ESVO. Reformovatelnost současného stádia je však natolik nereálná, že to nelze provést postupnou debyrokratizací a decentralizací, ale jedině jedním mohutným (a je třeba si přiznat, že bolestivým, leč nevyhnutelným) řezem.

6 0
možnosti
Foto

Nepíši nic o doplňujících otázkách.

není důvod k referendům v dalších zemích-ne tam kde to nebylo součástí volebních kampaní.

0 1
možnosti
MK

Polický, pokud bys nededukoval, tak bys zjistil,že......referendum je platné, nebude se opakovat a britský parlament nepůjde proti referendu a to přesto,že v britském parlamentu je většina poslanců podporujících setrvání v EU. Kdybys sis přečetl britský tisk, tak bys zjistil, že Britům nejvíce vadí všezasahující EU a Evropská komise, omezení suverenity Velké Británie apod. Ty tři miliony petentů to myslíš i ty tisíce ze Severní Koree, Vatikánu, Německa apod.? Já jen, že ta petice je předmětem vtipů ve Velké Británie a sami zástupci parlamentu jí neberou vážně, protože z britských občanů jí podepsalo opravdu minimum.

A poslední věc. Britové , stejně jako další národy o vstupu do EU, dříve EHS rozhodli v referendu. Byla to vůle lidu a logicky vzato, ti samí mají právo říci ne. Ne politici, ale občané, protože politici rozhodování o členství v EU svěřili lidem a nemají dnes právo o tomto členství rozhodovat za lidi.

16 1
možnosti
Foto

Kavka jako obvykle mimo;-D

Desítky tisíc příznivců Evropské unie v sobotu uspořádalo protestní pochod k Westminsterskému paláci. Převážně mladí Britové věří, že výsledek referenda o vystoupení ostrovního království z EU mohou ještě zvrátit. Podle BBC se k průvodu připojilo zhruba 40 tisíc lidí.

Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/londyn-demonstrace-proti-brexitu-dlw-/zahranicni.aspx?c=A160702_165636_zahranicni_mlb

kdybyste si alespoň přečetl článek věděl byste, že se peticí musí zabývat britský parlamen.

A ano referendum je platné, ale není závazné. Co nastane říct neumím, nejsem jasnovidec. Nicméně jednou z možností je jeho opakování

2 6
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.