Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LC

Pane Polický, oceňuji (skutečně) do jakého seriálu jste se pustil. Máte v něm však řadu logických chyb. Takových, jako když váš jeden oblíbený exministr prohlásil, že pančování alkoholu zamezíme zvýšením spotřební daně. A nešetříte ani naprosto idealistickými a nerealizovatelnými návrhy. Např. v této části mluvíte o prověřování trestních rejstříků imigrantů:-). Proboha jak? Zatelefonujete na nádraží do Tripolisu? Ti imigranti v naprosté většině nemají žádné doklady. Jmenují se a narodili se tak a kdy jak sami prohlásí. Vy ale v tom vašem seriálu řešíte důsledky (současnou imigrační vlnu) nikoli příčinu. Vezměme si, jako příklad, takovou Libyi. Kdyby tam vládl plukovník, pak samozřejmě by bylo naší morální povinností (ČR) každého uprchlíka přijmout. Jenomže plukovník je pod kytkama, my jsme tomu napomohli a začali jsme je, dle vaší terminologie, učit demokracii. Z nejbohatší (nebo jedné z nejbohatších) země Afiky je hospodářská troska zmítající se v klanových válkách, s parlamentem zasedajícím poloilegálně v nějakém hotelu. Odměnou nám jsou desetitisíce uprchlíků. Tedy nám zatím ne, zatím jen Itálii a Francii, které ale byly hlavními iniciátory té výuky demokracie a nyní by se chtěly o důsledky svého konání (ztráty) dělit.

5 1
možnosti
LC

:-) Pane Polický, oceňuji též vaše argumentační schopnosti.

1 1
možnosti
MO

Jinak si nemohu pomoci, ale pokud čtu narážky pana Polického na ,, islamofobní politruky:-)" tak se nemohu zbavit dojmu že věří že to celé je islamofobní spiknutí řízené kdovíjakými temnými silami. Asi nedokáže pochopit že lidé si dělají samostatný úsudek;-D.

2 1
možnosti
Foto

I12v97o 96C64i91l90i28c80h

26. 3. 2015 18:56

Zcela dokonale celý problém multikulturalismu dnes ráno shrnula veverka Pizzy:

http://janrehacek.blog.idnes.cz/c/454479/polojasna-zprava-z-multikulturniho-lesa.html R^

6 0
možnosti
MO

To chápe každý normální člověk, který má lásku k vlasti a pud sebezáchovy. Obávám se, že fanatickým zastáncům multikulti v jejich slepotě nic nepomůže;-D

2 1
možnosti
LR

K použitým pojmům:

Wiki:

Xenofobie je projev chování, který spočívá v nedůvěře, odporu a nepřátelství ke všemu cizímu.

Vedle lidských jedinců je pozorována i u dalších živočichů.

Je to forma strachu ze všeho neznámého, především z cizinců a všeho cizího (tedy z projevů odlišných kultur, zemí, náboženství, apod.), resp. všeho, co přichází z ciziny, případně co je (co pochází) mimo vlastní sociální útvar (skupinu, podnik, kmen, národ, stát apod.)

Tento strach může přejít až v nenávist.[1][2]

2 1
možnosti
LR

Je zcela evidentní, že se u zdejších diskutujících nejedná o strach z neznámého, ale naopak obavy ze známého.

Známého

a/ chování muslimů

b/ textu závazných pokynů pro ně v Koránu

c/ zkušeností všude, kde se jich vyskytne jakési "nadkritické" množství

Takže xenofobie je něco úplně jiného než požadavek, že islám u nás nechceme.

5 1
možnosti
DK

Oni se sem cpou ze stejneho duvodu, proc se Romove cpali do Kanady. Proste vi, ze o ne bude postarano. Jakmile dala Kanada jasne najevo, ze o ekonomicke imigranty nestoji a nebude je podporovat, bylo po problemu. Mimochodem dnesni clanek se vam z demagogickeho hlediska nebyvale povedl, zejmena tamcast o ostraze hranic je velmi usmevna. Horsi uz je to s pravopisem, je videt, ze posledni 3 clanky byly sity horkou jehlou, ale tak forma je porad jeste mnohem lepsi nez obsah sdeleni.

6 1
možnosti
DK

Jinak ten priliv zejmena z Afriky tady byl i pred problemy s IS atd. byt asi o polovinu mensi a treba v soucasnem Kosovu zadna valka neni a imigrace obrovska. Porad ty stejne duvody.Tito lide se proste o sebe starat nebudou, dokud bude existovat nabidka, ze tomudela nekdo za ne. A tu nabidku vytvari lide jako jste vy. Ale hlavne, ze vam budoucnost vasich deti a vnoucat neni lhostejna...

3 1
možnosti
MO

A ještě si dovolím odkaz na zmiňovanou Austrálii: http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/na-rozdil-od-eu-se-australie-s-ilegalnimi-imigranty-moc-nepare_321449.html#.VRQvcfmG-Mo

Prostě - na rozdíl od EU se s nimi moc nepářou. Tohle je třeba si vzít za příklad!

2 1
možnosti
Foto

To co píše je jak z pera islamofobního politruka. Ona nic nechce srovnávat..ale přesně to dělá. používá typickou demagogii islamofobů-viz příměr s domem.

0 6
možnosti
MK

Tyhle žvásty, pane Polický, byly vytrubovány v západní Evropě tak před třiceti lety; měl jste dlouhý zimní spánek. Dnes už se všeobecně ví, že ti, kdo stále otvírají brány dokořán, jsou stejní zločinci - užiteční troubové, jako islámisti samotní.

Shrnuto: Váš názor - když půlka Afriky rozhodne nastěhovat do Evropy, tak tomu nejde zabránit!!! Dejte si obklad.

7 1
možnosti
Foto

A ten obklad tomu zabrani? ... Jine doporuceni z toho nevyplyva .... tak v tom pripade to pujde ;-)

3 3
možnosti
MO

Vždy, když čtu blog pana Polického na téma islám a imigranti, vybaví se mi výraz který měl Lenin pro západní levicové intelektuály: Užitečný idiot. Takto o něm smýšlí islamisté:-)

9 1
možnosti
OF
OF

Radku R^

My zemědělci si musíme pomáhat. Škoda,že jsem zapíchl vidle hluboko do hnoje, mohli jsme si zajet povykládat s Františkem Matějkou.R^;-D

0 1
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.