Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PT

Komické, takže mohamedánský život a mohamedánsko  Vám nijak moc nevoní, radši žít  v Čechách s atheisty ale to nebrání tomu nadávat atheistům do islamofobů za to,  že jim vůbec nevoní aby v Čechách jednou bylo  mohamedánsko a mohamedánský život, které Vám nijak nevoní. ;-D

To vypadá že Vy zřejmě nemáte potomky,  takže si říkáte po mě ať je tady třeba potopa, nebo mohamedánský život a mohamedánsko. 8-o

Poněkud sobecké uvažování.

0 1
možnosti
TP

Pane Polický, četby Koránu se vůbec nebojte. Je to naprosto přímočaré čtení. Obavy, zda ho pochopíte, jsou naprosto zbytečné. Ty příkazy v něm obsažené nebyly určené žádným intelektuálům a literárním teoretikům. Mohamed nebyl žádný filosof vyjadřující se v metaforách. Před dávnými lety jsem to dílo začal číst, abych všem těm xenofobům ukázal, jak je ten islám ve skutečnosti fajn. Jak už Vám asi došlo, netrvalo dlouho a došel jsem (za pomoci studia dalších historických souvislostí) k úplně jinému závěru.

2 1
možnosti
Foto

Hezky, karma. 

Na rozdíl od velehlasných islamofobů vám nedělá potíže přiznat, že jste laik, korán jste nestudoval, ani nehodláte. To totiž platí vesměs o všech islamofobech české scény, akorát si bláhově myslí, že něco ví. Neví vůbec nic. 

R^

1 0
možnosti
LR

Říká osoba, která zde již svou neznalost základního muslimského textu - Koránu - předvedla v praxi.

1 1
možnosti
MK

Nechápu proč se pouštíte do něčeho o čem nemáte ani páru. 

Zcela zřejmě nechápete Korán a islámskou nauku, založenou na analogii. 

Stejně tak vaše vývody ohledně hadisů jsou zcela mimo. Sunna je sbírka výroků Mohameda složena ze sbírek pěti respektovaných sběratelů těchto výroků .... Ibn Maja, Buchari, Abú Da-uda,al-Hajaj, al-Nasa a al-Tirmidhí. Je to stejně závazné pro muslimy jako Korán. Mimo to, existují čtyři hlavní islámské školy z nichž každá má jiné vývody a vysvětlení, ale všechny čtyři jsou rovnocenné. Proto platí. Proto například Hanafija má stejný respekt jako Malakija, přestože napřiklad co se týče vztahu ke křesťanům se liší. To samé jako Šáfija a Hanafija. Všechny čtyři jsou platné. Příkladem budiž Hanbalija praktikované například v Saudské Arábii, nesprávně nazývaná wahabismus. Ale něco Vám vysvětlovat je stejné jako koupit krtkovi brýle

3 2
možnosti
Foto

Pane Kavko vy toho očividně nechápete hodně ani psaný text.

psal jsem "Sunna je v podstatě soubor výroků a činů Mohameda od doby kdy se stal prorokem."

Všichni muslimové neuznávají Sunnu respektive neuznávají stejnou Sunnu, neuznávají stejné hadísy.

Hadísy nejsou jen výroky Mohameda, ale jsou to i svědectví o jeho činech (a některé  jsou i falešné)

A nevím co sem taháte různé školy o kterých jsem se neziňoval mimo jiné kvůli rozsahu článku. V článku píšu o tom co já považuji důležité, ne o něčem jiném co za důležité nepovažuji.

Pro smysl a směřování článků bylo zcela nepodstatné zmiňovat jednotlivé školy Islámu, Jednotlivé sbírky Hadísů...proto jsem o nich nepsal.

Vy uvedete nepravdy, píšete o tom o čem jsem nepsal a pro článek nebylo podstatné a jen urážíte. Vy jste stejný fanatik jako ti z IVČRN jen se s nimi neshodnete s pohledem na křesťanství.Rv

Ale jinak děkuji, že potvrzujete podstatu mého článku, že jsou různé výklady Koránu;-)

3 1
možnosti
AH

„Ono je to jako v tý starý cirkusácký anekdotě, jak říkal ředitel klaunovi: "Klaune, proč ten kůň nezpívá?" A klaun odpoví: "Není mu dáno." A ředitel řekne: "Tak mu dejte!" A v tom je celej vtip umění: komu není dáno, tomu se dát nedá.“ (Jan Werich)

9 1
možnosti
LC

Souhlasím svašim výrokem, že je zcela nepodstatné jak vnímá Korán Polický nebo Svoboda - jediné podstatné je jak ho vnímají muslimové. A jak ho vnímají, to zjistíme až po pár letech vámi propagované řízené imigrace 5-10k muslimských imigrantů ročně. Tak se necháme překvapit jak si budou zrovna ti naši vykládat závazné principy víry, či které Hadísy jsou jejich oblíbené.

P.S. Vůbec nejsem proti přirozené migraci lidí, právě naopak.

2 0
možnosti
Foto

Je celkem jedno jak si co vyloží pokud budou dodržovat naše zákony.

Stejně jako je jedno jak si Bibli vyloží křesťan,....

1 1
možnosti
JS

Pane Polický, ve svém příspěvku jsem Vám napsal, že pro zhodnocení islámu je nutné se alespoň hrubě seznámit s prameny islámu. Vy jste na to uvedl, cituji: "Pokud se hrubě seznámíte např. s chemií, hrozí, že se sám vyhodíte do vzduchu." Pane Polický, neposuzujte jiné podle sebe. Většina těch, kdo se začnou seriózně zabývat chemií, začnou základními principy, do nichž náleží bezpečnostní principy. To Vy ve svém článku tvrdíte, že "neznám Korán a nestudoval jsem Korán" a dokonce dodáváte, že ta kniha je pro Vás "nesrozumitelná a odporuje mému způsobu uvažování". Přesto si troufáte se k islámu vyjadřovat. Takže nikoli já, ale právě Vy se chováte jako ten "chemik", který bez přípravy rovnou začne lít vodu do kyseliny.

Dále uvádíte, že je "úplně jedno, jak chápete Korán vy nebo já, podstatné je jak ho chápe ten který muslim". To máte sice pravdu, jenže když začnete zkoumat motivy zločinců, kteří se hlásí k islámu, tak je logické zjistit, do jaké míry je jejich čin v souladu s tím, čemu věří. Vrah, který se hlásí ke křesťanství, těžko může být inspirován Kristem, protože ten prohlašoval, že kdo se meče chápe, ten mečem sejde, uzdravil i vojáka, který ho přišel zatknout, a když ho křižovali, tak se modlil za své katy. Ovšem vrah, který svůj čin zdůvodňuje pomstou za urážku Proroka Muhammada, jedná přesně v duchu Muhammada, protože tento muž několikrát vyzval k zabití těch, kdo ho uráželi například posměšnými básněmi.

Dále píšete, že "nelze posuzovat nikoho z té doby dnešní optikou". To je omyl. Pokud bychom přijali Váš mravní relativismus, tak bychom za sto let mohli o nacistických vyhlazovacích táborech prohlásit to samé a "omluvit" to tím, že tehdy prostě byla taková doba. Dobový relativismus je morálně nepřijatelný.

Uvádíte také, že mínusy dáváte "příspěvkům mimo téma, provokace, urážlivé, trolling atd.". Když se podíváme na skóre Vašich mínusů v této diskusi, tak z toho plyne, že se patrně považujete za jediného spravedlivého mezi všemi. To také o něčem svědčí.

8 1
možnosti
Foto

eziPane Svobodo-nejvíce různých zraněných při chemických pokusech a výrobě domácí pyrotechnikyy je těch co to ovládají zhruba-ti co to chemii to většinou nedělají protože znají riziko, ti co to neznají protože nemají představu, že to mí.

Je zcela zbytečné řešit jen tak zhruba korán-pokud si přečtete něco a neznáte souvislosti nevíte vůbec nic-to platí při jakémkoliv zkoumání.

I ve jménu krista působilo spousty zločinců, ve jmánu krista se vyhlazovaly národy. Netvrdím, že to byla vina církve, ale, že se církví lumpové zaštiťovali-přesně tak jako je to u islámu.

Nikdy jsem se k islámu nevyjadřoval ve smyslu-to muslim musí, to nesmi.......

Vyjadřuji se k Islámu v souvislosti jak se realně muslimové chovají. Na rozdíl od vás a vám podobných rozlišuji mezi Islámem a Islamistou, mezi muslimem a a teroristou.

Vymezuji se proti demagogiím a lžím, které u nás padají od lidí, kteří tak jako já moc Islám ani korán neznají a svá tvrzení vydávají za zásadní pro to jak se mají chovat. vymezuji se proti lidem co u nás šíří náboženskou a národnostní nesnášenlivost-vymezuji se proti českým fanatikům zejména z IVČRN.

Je zcela nepodstatné jak vnímá Korán Polický nebo Svoboda-jediné podstatné je jak ho vnímají muslimové.

0 2
možnosti
Foto

Zase jsme u jednoho a toho samého.

Islám=náboženství

Islamista=fanatický muslim

Útok nespáchal Islám, ale konkrétní teroristická organizace-její konkrétní členové.

Podobné akce drtivá většina muslimů odmítá a považují je za porušení víry. Cílem podobných útoků není šířit Islám, ale šířit strach a upevnit tak svou moc.

0 5
možnosti
ES

Víte, pane Polický, nad vašimi replikami ke komentářům by zajásal každý učitel rétoriky: tolik materiálu ke kvaziargumentaci hned tak nenajde. A pokud jde o výchozí texty, pořád ještě doufám, že je to váš osobitý humor nebo že na vás zrovna míří šílený islamista - tohle přece nemůžete myslet vážně!

9 1
možnosti
Foto

Takže co proti článku máte konkrétně?

0 2
možnosti
Foto

A co doma? Právo šaría jste už zavedl? Rv

2 1
možnosti
Foto

Ne a víte vy vůbec co to je?

0 2
možnosti
  • Počet článků 127
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2554x
Čověk, kterému není lhostejná budoucnost jeho dětí a vnoučat. Podporovatel TOP09.

Každý má právo dělat cokoliv, co nezakazuje zákon!

Nechci se dožít doby, kdy u nás bude opět někdo persekuován kvůli víře, etniku či národnosti nebo jinému důvodu na základě principu kolektivní viny.